Geniet van deze feestelijke musicals tijdens de eindejaarsdagen!

Films | Nu Kerstmis steeds dichterbij komt, blikt Pickx terug op enkele ideale musicals om van te genieten tijdens de koude feestdagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oliver!

We beginnen met deze Britse musical van regisseur Carol Reed uit 1968. 'Oliver!' is gebaseerd op de gelijknamige musical, die op zijn beurt gebaseerd is op de roman 'Oliver Twist' van Charles Dickens. We volgen de avonturen van Oliver Twist, een wees die wegrent uit een weeshuis en zich aansluit bij een groep kruimeldieven onder leiding van Fagin. Oliver moet een verscheurende keuze maken tussen de misdaadwereld en enkele welwillende mensen die hem een ??beter leven willen geven. Eén van de opmerkelijkste nummers van deze Oscarwinnende film is 'Consider Yourself' van Lionel Bart. 'Oliver!' wordt vaak beschouwd als een van de beste verfilmingen van het werk van Charles Dickens.



West Side Story

Ansel Elgort vertolkt in deze musical de rol van Tony, een voormalig lid van de Jets-straatbende, Rachel Zegler speelt María, een jonge vrouw wier broer de leider is van de rivaliserende bende de Sharks. Wanneer Tony en María elkaar ontmoeten, worden ze verliefd, maar hun familie en vrienden ontmoedigen hun relatie. De originele Broadway-musical werd al eens in 1961 verfilmd met een hoofdrol voor Natalie Wood, maar de legendarische filmmaker Steven Spielberg zette in 2021 een waardige remake neer met 'West Side Story'. Een hele nieuwe generatie kan deze bewerking van de populaire musical, oorspronkelijk gechoreografeerd door Jerome Robbins, beleven, met muziek van Leonard Bernstein en teksten van Stephen Sondheim.



Tick, Tick... Boom!

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van componist Jonathan Larson (Andrew Garfield). Larson was altijd al gepassioneerd geweest door musicals en droomt ervan zijn eigen musicals te schrijven. Hij wijdt zijn leven aan het schrijven van zijn eigen musical, zelfs als dat betekent dat hij in een onverwarmde loft in New York moet wonen, zijn woning moet delen met andere opkomende kunstenaars en moet bijklussen als ober. Zijn droomproductie heet 'Superbia', een futuristische en rock-'n-roll-versie van George Orwells klassieker '1984'. In realiteit lukte het Larson niet om het theaterstuk op de planken te brengen, een mislukking die hem inspireerde tot het schrijven van het autobiografische 'Tick, Tick... Boom!' Deze musical is tevens het filmdebuut van 'Hamilton'-componist Lin-Manuel Miranda.

Ontdek Tick, Tick... Boom!’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



Encanto

Deze film van Disney Animation Studios vertelt het verhaal van de bijzondere familie Madrigal. Ze leven in een magisch huis midden in de Colombiaanse bergen, in een prachtige betoverd dorpje genaamd Encanto, ver van nieuwsgierige blikken. Dankzij de magie van Encanto hebben alle kinderen van de familie een uniek talent, variërend van bovenmenselijke krachten tot het vermogen om zichzelf en anderen te genezen. Alleen de vijftienjarige Mirabel lijkt niet over een talent te beschikken, maar ze ontdekt wel dat de magie wordt bedreigd en zij de enige is die het kan redden. Voor deze musical schreef Lin-Manuel Miranda enkele meeslepende nummers.

Ontdek ‘Encanto’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top