Fantastic! Beleef het gloednieuwe seizoen van ‘Doctor Who’ in première op Disney+!

Series |

Whovians aller lande houden het niet meer van de spanning, want het veertiende seizoen van de iconische Britse sciencefictionreeks ‘Doctor Who’, de langstlopende en meest succesvolle sf-serie ter wereld, wordt op zaterdag 11 mei afgetrapt op Disney+ met twee gloednieuwe afleveringen. Om het met de woorden van de negende Doctor te zeggen: ‘Fantastic!’

Door Pickx

Deel dit nieuws

De iconische sciencefictionfranchise ‘Doctor Who’ is door de decennia heen een instituut geworden van de Britse openbare omroep BBC. De reeks is aan zijn veertiende seizoen toe, waarin de vijftiende Doctor de plak zwaait. Die hoofdrol wordt vertolkt door de 31-jarige Rwandees-Schotse acteur Ncuti Gatwa, die faam verwierf als Eric Effiong in de populaire Netflix-serie ‘Sex Education’. De trouwe rechterhand en metgezel van de Doctor in het nieuwe seizoen is Ruby Sunday, een rol voor de 19-jarige Engelse actrice Millie Gibson.

Een piepjong duo dus, vergeleken met de voorgangers van Gatwa. De gemiddelde leeftijd van de veertien vorige Doctors bij aanvang van de opnames ligt immers op 41 jaar. Gatwa is de op twee na jongste acteur die de Doctor vertolkt sinds het ontstaan van de reeks. Hij is de eerste zwarte acteur ooit die in de huid kruipt van de Doctor en tevens de eerste in Afrika geboren en openlijk homoseksuele acteur die de hoofdrol speelt.

Kransje Britse en Amerikaanse topacteurs

Het veertiende seizoen van ‘Doctor Who’ volgt de Doctor en Ruby Sunday op oneindige avonturen doorheen tijd en ruimte in de TARDIS. Van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomsten: het duo komt op voor de goede zaak, terwijl ze op hun pad onvergetelijke vriendschappen sluiten, mysteries oplossen en boosaardige krachten bestrijden die de wereld bedreigen.

De eerder aangekondigde gastacteurs in het nieuwe seizoen zijn Aneurin Barnard (bekend van ‘Dunkirk’ en ‘The White Queen’), Anita Dobson (‘The Long Call’), Yasmin Finney (‘Heartstopper’), Michelle Greenidge (‘After Life’), Jonathan Groff (‘The Matrix Resurrections’, ‘Mindhunter’, ‘Glee’), Bonnie Langford (‘EastEnders’ en Mel Bush in ‘Doctor Who’ in de jaren 80), Genesis Lynea (‘Casualty’, ‘Silent Witness’), Jemma Redgrave (Kate Stewart in ‘Doctor Who’), Lenny Rush (‘Am I Being Unreasonable?’), Indira Varma (‘Rome’, ‘Luther’, ‘Game Of Thrones’) en Angela Wynter (‘EastEnders’).

In de regiestoel zaten onder meer Ben Chessell (bekend van de tv-reeks ‘Deadloch’), Jamie Donoughue (‘A Town Called Malice’, ‘The Last Kingdom’) en Julie Anne Robinson (‘Bridgerton’, ‘Brooklyn Nine-Nine’, ‘Blackpool’).

Afspraak op zaterdag 11 mei op Disney+ om de special ‘Doctor Who: The Church on Ruby Road’, die afgelopen december voor het eerst werd uitgezonden, te streamen, met daarbovenop twee nieuwe niet eerder vertoonde afleveringen. Daarna volgt wekelijks een nieuwe aflevering. 

Ontdek het veertiende seizoen van ‘Doctor Who’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top