Van scifi tot nieuwe Vlaamse fictie: het kijkvoer van mei op streamingdiensten

Series | Netflix, Disney+ en Streamz worden in de komende maand opnieuw aangevuld met enkele films, series en documentaires die je niet wil missen. Van ‘Atlas’, een ambitieuze sciencefictionfilm tot de terugkeer van ‘Bridgerton’ en ‘Welcome to Wrexham’ en tot een nieuwe Vlaamse fictiereeks: dit zijn onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlas

Jennifer Lopez, die vorig jaar nog te zien was in de Netflix-film ‘The Mother’, is terug met een nieuwe hoofdrol in ‘Atlas’. De futuristische sciencefictionfilm gaat over een data-analist (Lopez) die tegen haar wil in naar een andere wereld gekatapulteerd wordt. Andere rollen zijn voor Simu Liu, Sterling K. Brown, Gregory J. Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla en Mark Strong.

Leo Sardarian en Aron Eli Coleite schreven het breinbrekende en spannende verhaal over wantrouwen in artificiële intelligentie. De film is geregisseerd door Brad Peyton (bekend van rampenfilms als ‘Rampage’ en ‘San Andreas’).

Ontdek ‘Atlas' vanaf 24 mei op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Bridgerton – seizoen 3

De dramareeks ‘Bridgerton’, gebaseerd op de boeken van Julia Quinn, blijft een fenomeen op Netflix. Bij de start van de opnames voor het tweede seizoen werd al meteen bevestigd dat er ook een derde en een vierde seizoen besteld waren. Fans zitten dan ook op het puntje van hun stoel. Na de zinderende finale van het tweede seizoen, willen ze maar al te graag weten hoe het verhaal verder zal gaan.

Het derde seizoen zal naar verluidt vooral focussen op Penelope (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton) en hun nieuwe romance. Dat betekent dat er afgeweken wordt van de chronologie van de boeken en dat kijkers die de boeken al hebben verslonden misschien wel voor verrassingen zullen komen te staan.

Ontdek het derde seizoen van 'Bridgerton' vanaf 16 mei op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Welcome to Wrexham – seizoen 3

Welcome to Wrexham’, de docureeks waarin we volgen hoe acteurs Ryan Reynolds (‘Deadpool’) en Rob McElhenney (‘It’s Always Sunny in Philadelphia’) een Welsche voetbalploeg kopen en leiden, is ook al zo’n fenomeen geworden. Het derde seizoen zal zich afspelen tijdens het voetbalseizoen dat net op een einde loopt. Omdat het voetbaljaar nog niet helemaal afgelopen is, zit de spanning er bij de start van ‘Welcome to Wrexham’ seizoen 3 er nog goed in.

De hamvraag is natuurlijk of Wrexham zijn mannetje kan staan in de English Football League na de promotie waar het tweede seizoen mee eindigde. Één ding is in elk geval zeker: dankzij de overname van Rob en Ryan heeft de ploeg een nieuw elan gevonden, en zijn de eens tanende supporters weer dolenthousiast over hun ploeg. Verliezen kan dus bijna niet.

Ontdek het derde seizoen van 'Welcome to Wrexham' op Disney+ vanaf 5 mei, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kameleon

Kameleon’ is een nieuwe Vlaamse serie op Streamz vol aanstormend talent. We volgen een groep van vier vrienden die hun dromen proberen na te jagen in een wereld waar dat niet evident is. De jonge twintigers zijn namelijk opgegroeid in een buurt waar jongeren al snel kiezen voor manieren om snel rijk te worden, zoals drugscriminaliteit. Chris, Blackson, Kofi en Tina hebben andere plannen.

Chris (Noa Izaï Tambwe Kabati) wil acteur worden. Hoe vaak hij ook met zijn kop tegen de lamp loopt, hij geeft niet op. Kofi (Namzoya Abdulwahid) wil dan weer muzikant worden. Hij is rustig en rationeel, maar heeft ook een verboden liefde. Blackson (Tama Theophore Kabeya) is een street hustler met een filosofisch kantje. Hij wil stoer overkomen, maar heeft eigenlijk een peperkoeken hartje. Tina (Britt Hellinx) is dan weer een alleenstaande mama met een dubbelleven. Enerzijds een zorgzame moeder, anderzijds een stoer meisje van de straat.

Ontdek 'Kameleon' vanaf 9 mei op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top