Nieuwe filmreleases in de VOD-catalogus in mei

Films | Een superheldenfilm van DC Comics, een biopic over een reggaelegende en een indringend Vlaamse drama: in mei verschijnt er heel wat lekker kijkvoer in de Pickx VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aquaman and the Lost Kingdom

In het vervolg op Aquamans onderzeese beproevingen, opnieuw geregisseerd door James Wan, is Jason Momoa terug als de zelfgenoegzame Aquaman, in de zogenaamd komedie-achtige stijl die hij heeft geleend van Taika Waititi’s ‘Thor’-films; de alfa-superheld met een vrolijk, relaxed thuisleven. Aquaman hangt altijd rond met zijn vader Tom (Temuera Morrison) en drinkt blikjes bier. Hij heeft nu de leiding over Atlantis en hij heeft zijn gemene halfbroer Orm (Patrick Wilson) gevangengezet.

De koningin van Atlantis is Mera, gespeeld door Amber Heard. Dolph Lundgren is opnieuw Aquamans schoonvader Nereus. Ook Nicole Kidman duikt weer op als Aquamans afstandelijke moeder Atlanna. Een paar jaar na zijn huwelijk met Mera is Arthur vader geworden. Hoe toegewijd hij ook is om zijn koninkrijk veilig te houden, hij brengt het grootste deel van zijn vrije tijd liever door met zijn gezin. De komst van de baby verdiept Arthurs band met zijn eigen vader en moeder.

Tot Black Manta (een imposante Yahya Abdul-Mateen II), een piraat met een gekke, insectoïde duikhelm, zijn wederoptreden maakt. Hij wil wraak nemen op Aquaman vanwege de dood van zijn vader en krijgt een magisch wapen in handen, de Zwarte Drietand, dat hem superkrachten geeft. De enige manier waarop Arthur Manta kan opsporen, besluit hij, is door samen te werken met zijn halfbroer Orm, die de schurk was in de vorige film. Tijdens hun gezamenlijke missie evolueert hun aanvankelijk bitter vijandschap naar respect en zelfs liefde.

‘Aquaman and the Lost Kingdom’ is vanaf 30 april beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Bob Marley: One Love

Deze biopic viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. In de film, gemaakt met medewerking van de Marley-familie, passeren vrijwel alle hits de revue. Het is geweldig om te zien hoe de jonge Wailers (Marley, Peter Tosh, Bunny Wailer en anderen) in 1963 een chaotische studio in Kingston bevolken en ‘Simmer Down’ inzetten, een oproep om geweld af te zweren. Marley belandde op het hoogtepunt van zijn roem midden jaren 70 in een bendeoorlog op Jamaica en overleefde een poging tot moord in zijn ouderlijk huis.

De reggaemeester moest het gevaar een tijdje ontvluchten en belandde in het regenachtige en racistische Groot-Brittannië, waar de onverdraagzaamheid ook welig tierde onder de punkers, met wie de opstandige genieën van de reggae destijds een gemeenschappelijk doel hadden. Maar Marley houdt van voetballen in het park en staat misschien wel meer open voor het publiek dan welke poplegende ook. In de Britse hoofdstad nemen hij en de Wailers hun meesterwerk ‘Exodus’ op en geven ze een legendarisch optreden in het Rainbow Theatre in Finsbury Park in 1977.

De Britse acteur Kingsley Ben-Adir, bekend van series als ‘The OA’ en ‘Peaky Blinders’, kroop voor de gelegenheid in de huid van de reggaekoning. Lashana Lynch legt waardigheid en zelfverzekerdheid in de rol van Marleys vrouw, Rita. James Norton speelt Island Records-opperhoofd Chris Blackwell.

‘Bob Marley: One Love’ is vanaf 10 mei beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The Color Purple

38 jaar na de indrukwekkende verfilming door Spielberg van het beroemde boek van Alice Walker, steekt de Ghanese regisseur Blitz Bazawule 'The Color Purple' in een nieuw, muzikaal jasje. Celie (Fantasia Barrino) groeit op in een onveilige omgeving met haar zusje Nettie (Halle Bailey). Wanneer ze van elkaar worden gescheiden, krijgt Celie de ene na de andere zware uitdaging voorgeschoteld, waaronder een gewelddadige echtgenoot. Met de steun van een ravissante, charmante zangeres en haar stiefdochter vindt ze uiteindelijk kracht in de onverwoestbare banden van een ontluikende connectie. 

‘The Color Purple’ is vanaf 6 mei beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top