De niet te missen programma’s op Pickx+ in mei

Series | Van spannende Vlaamse fictie tot muziek en een bekroning van de beste films van het moment, dat is wat je in mei mag verwachten van de exclusieve zender Pickx+. Een overzicht van de programma’s die de komende maand je scherm sieren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christian – seizoen 2

Christian’ is een Italiaanse misdaadserie met een bovennatuurlijk randje. Het hoofdpersonage, Christian (Edoardo Pesce), is een kleine crimineel die aan de rand van Rome woont en klusjes opknapt voor een maffiabaas. Dan ontdekt hij dat hij over een gave beschikt, en dat hij die kan gebruiken om niet alleen zijn eigen positie te versterken, maar ook de wereld te verbeteren. In het tweede seizoen wordt Christian de nieuwe baas van de organisatie, maar zo krijgt hij het aan de stok met andere criminelen, die misschien net als hij wat goddelijke hulp krijgen.

De regie van deze serie is in handen van Stefano Lodovichi, bekend van ‘Il Cacciatore’. Het verhaal is losjes gebaseerd op de graphic novel ‘Stigmata’ van Claudio Piersanti en Lorenzo Mattotti. Hoofdrolspeler Edoardo Pesce is vooral bekend van de film ‘Dogman’ van Matteo Garrone (‘Io Capitano’).

Het tweede seizoen van ‘Christian’ is vanaf 28 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Filmfestival van Cannes

Pickx+ is er steeds als de kippen bij wanneer in Cannes de Gouden Palm wordt uitgereikt. Op de exclusieve zender worden we getrakteerd op verslaggeving van op de eerste rij bij de belangrijkste Europese filmprijzen.

In de hoofdcategorie zijn onder anderen Jacques Audiard (‘Emilia Perez’), Yorgos Lanthimos (‘Kinds of Kindness’), Francis Ford Coppola (‘Megalopolis’) en Paolo Sorrentino (‘Parthenope’) kanshebbers. Een opvallende genomineerde dit jaar is ‘Julie zwijgt’. Het speelfilmdebuut van Kortrijkzaan Leonardo van Dijl is genomineerd in de nevencompetitie Semaine de la Critique. De juryvoorzitter is niemand minder dan Greta Gerwig (‘Barbie’) en de ceremonie wordt in goede banen geleid door de Franse actrice Camille Cottin (‘Dix pour cent’, ‘ House of Gucci’).

De verslaggeving rond het Filmfestival van Cannes is op 14 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

The Great Songwriters – seizoen 2

Het talent van sommige grote songschrijvers lijkt buitenaards. Maar toch zit er altijd een proces achter de goddelijke inspiratie. Dat proces is wat presentatrice Charlotte Leysen in beeld wil brengen aan de hand van interviews en exclusieve optredens in ‘The Great Songwriters’.

In dit tweede seizoen komen Noel Gallagher (Oasis, High Flying Birds), Rickie Lee Jones (die een Grammy won met haar debuutalbum en schreef met Dr. John en Tom Waits), Seal (zijn grootste hit is ‘Kiss from a Rose’), Kelly Jones (Stereophonics), The Flaming Lips (de rockgroep die vorig jaar al 40 jaar bestond) en crooner Paul Anka (die ook schreef voor Buddy Holly, Tom Jones en Frank Sinatra) aan bod.

Het tweede seizoen van ‘The Great Songwriters’ is vanaf 17 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Onder Vuur

De Vlaamse fictiereeks ‘Onder Vuur’ volgt een groep Oostendse brandweermannen en -vrouwen die er alles aan doen om het voortbestaan van hun kazerne te verzekeren. Post Oosteroever is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ze hebben een eigenzinnige manier van werken en lappen de regels wel eens aan hun laars. Het redden van een mensenleven gaat altijd voor. Daarvoor gaan ze letterlijk door het vuur. Maar wanneer de luitenant Patrick totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten.

In de cast zien we Vlaams toptalent als Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen.

‘Onder Vuur’ is vanaf 23 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top