Volg de ceremonies van het Filmfestival van Cannes live op Pickx+

Films | Het Filmfestival van Cannes, het belangrijkste filmevenement van Europa, vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 25 mei in de Franse badplaats. Het wordt een week vol wereldsterren op de rode loper, topfilms van over de hele wereld en filmprijzen, en met Pickx+ zit je op de eerste rij. De openings- en slotceremonie zijn live te volgen op de exclusieve zender.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 14 mei om 18u wordt het Filmfestival van Cannes feestelijk geopend met de openingsceremonie. Daar zal niemand minder dan Meryl Streep, zonder twijfel een van de grootste filmsterren van de afgelopen eeuw, als eregast aantreden. Zij zal er de Gouden Erepalm ontvangen, een carrièreprijs die eerder werd uigereikt aan Michael Douglas, Jodie Foster, Forest Whitaker, Agnès Varda en Jane Fonda. Streep krijgt de erkenning voor haar lange carrière en haar bijdragen aan de filmindustrie. “Meryl Streep maakt deel uit van onze collectieve verbeelding en onze gedeelde liefde voor cinema”, duidden voorzitter Iris Knobloch en algemeen afgevaardigde Thierry Frémaux de keuze voor de actrice.

Ook de animatiestudio Studio Ghibli, opgericht door Hayao Miyazaki en daarmee de studio achter films als ‘My Neighbor Totoro’ en ‘The Boy and the Heron’ en filmmaker George Lucas, het brein achter ‘Star Wars’ en ‘Indiana Jones’, krijgen een Erepalm.

We mogen ook een woordje verwachten van ‘Barbie’-regisseur Greta Gerwig, die dit jaar de voorzitter is van de jury die onder andere de Gouden Palm uitreikt. In die jury zetelen wel meer bekende namen, zoals Omar Sy (‘Lupin’), Eva Green (‘Casino Royale’) en Lily Gladstone (‘Killers of the Flower Moon’).

De uitzending op Pickx+ begint om 17u met beelden van op de rode loper aan de Croisette. Vanaf 18u wordt de openingsceremonie in zijn geheel uitgezonden.

Grote namen in de competitie

Tijdens het filmfestival worden heel wat nieuwe films vertoond, zoals ook de Belgische film ‘Julie Zwijgt’, het debuut van de Vlaamse filmmaker Leonardo van Dijl over een jonge tennisster wiens coach beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. Die film wordt vertoond in de nevencompetitie Semaine de la Critique. Buiten competitie valt onder andere de film ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ op, de nieuwe film in de actiereeks van George Miller.

In de officiële competitie vinden we zoals gewoonlijk de beau monde van de cinema terug. Denk aan Yorgos Lanthimos, die dit jaar furore maakte met ‘Poor Things’ en nu al zijn opvolger ‘Kinds of Kindness’ (opnieuw met Emma Stone) komt voorstellen. Ook Jacques Audiard, die in 2015 de Gouden Palm won, is weer van de partij met de misdaadkomedie ‘Emilia Pérez’. Francis Ford Coppola, die met ‘The Conversation’ en ‘Apocalypse Now’ al twee keer de hoofdprijs won, maakt dit jaar kans met het sciencefictionepos ‘Megalopolis’. Andere in de gaten te houden grote namen zijn Michel Hazanavicius, David Cronenberg en Paolo Sorrentino.

Wie dit jaar met de pluimen gaat lopen, leren we tijdens de slotceremonie op 25 mei. Die begint om 18u en is live te volgen op Pickx+.

De openings- en slotceremonie van het Filmfestival van Cannes zijn op 14 en 25 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top