Dit zijn de hoofdpersonages van het nieuwe ‘Tales of the Empire’ (Disney+)

Series | Zaterdag 4 mei, May the fourth in het Engels, is de dag waarop fans van de ‘Star Wars’-franchise feest vieren. Disney+ pakt voor de gelegenheid uit met een nieuwe animatiereeks: ‘Tales of the Empire’, het tweede deel in de ‘Tales’-saga, die in 2022 afgetrapt werd met ‘Tales of the Jedi’. Dit zijn de hoofdpersonages die je in deze nieuwe avontuurlijke reeks kan zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de ogen van twee krijgers die in verschillende tijdperken leven en elk hun eigen unieke weg afleggen, neemt ‘Tales of the Empire’ de kijker mee op een reis doorheen het ontzagwekkende Keizerrijk. Nadat ze alles hebben verloren, staat de jonge Morgan Elsbeth op het punt om het pad van de wraak te kiezen, terwijl voormalige Jedi Barriss Offee doet wat ze kan om te overleveren in een steeds veranderend sterrenstelsel. Hun lot hangt af van hun moeilijke keuzes.

De bedenker van deze serie is Dave Filoni, die samen met Athena Yvette Portillo en Carrie Beck ook uitvoerend producent is. Alex Spotswood doet dienst als producent aan de zijde van Josh Rimes.

Wij leggen de hoofdpersonages onder een vergrootglas.

Morgan Elsbeth

Morgan is een geduchte krijger van de Nightsisters en beschikt over Force-gerelateerde vaardigheden. Ze was voor het eerst te zien in het tweede seizoen van ‘The Mandalorian’, waarin ze de tirannieke leider was van de stad Calodan. Ze blijft het Keizerrijk dienen, zelfs nadat die in ‘Return of the Jedi’ is ingestort.

Ze is een van de twee hoofdpersonages van ‘Tales of the Empire’ en wordt vertolkt door Diana Lee Inosanto, die haar eerder al in live action speelde. Haar verhaal begint bij de afslachting van haar volk en toont vervolgens haar alliantie met Thrawn.

Barriss Offee

Barriss was de padawan van Luminara Unduli en was al kort te zien in de film ‘Attack of the Clones’. Haar personage werd al wat meer uitgediept in ‘The Clone Wars’. Barriss onderging een streng trainingsregime onder Luminara, en werd zo een koele en berekende krijger. Maar uiteindelijk verraadde ze de Jedi en lokte ze haar vriendin Ahsoka Tano in de val en werd ze gevangengenomen door de Republiek.

De serie pikt weer in waar ‘The Clone Wars’ eindigde. Barriss is een verschoppeling voor de Jedi, en wordt benaderd door de Fourth Sister en de Grand Inquisitor om zich aan te sluiten bij hun zaak, en zo haar waarde voor het Keizerrijk te bewijzen. Meredith Salenger, die de stem van Barriss insprak in ‘The Clone Wars’, herneemt haar rol.

Grand Admiral Thrawn

In tegenstelling tot de meeste grote slechterikken uit de ‘Star Wars’-franchise, beschikt Grand Admiral Thrawn niet over Force-krachten. Zijn wapens zijn intelligentie en tactisch vernuft. Lars Mikkelsen speelde de rol van Thrawn voor het eerst in live action in ‘Ahsoka’ en leent nu ook zijn stem aan het personage in deze animatiereeks. Thrawn ontmoet Morgan Elsbeth net nadat haar volk wordt afgeslacht. Hij overtuigt haar om haar woede in te zetten voor de zaak van het Keizerrijk.

Lyn / Fourth Sister

De Fourth Sister, vroeger bekend als Lyn, dient het Keizerrijk als Inquisitor, door rebelse Jedi op te sporen en te elimineren. Ze was voor het eerst te zien in ‘Obi-Wan Kenobi’, naast de Fifth Brother en Third Sister. In ‘Tales of the Empire’ speelt ze een grotere rol, want het is zij die Barriss Offee rekruteert als Inquisitor. De rol wordt gespeeld door Rya Kihlstedt, die haar ook in live action vertolkte. Ze overschaduwt haar meester, de Grand Inquisitor, die Barriss traint, maar buigt wel voor Darth Vader.

General Grievous

Grievous is de meedogenloze cyborg die een leger van separatistische droids leidde in de Clone Wars. Hij heeft geen Force-krachten, maar zwaait wel met vier lightsabers tegelijk, dankzij zijn mechanische ledematen. Hij jaagt Jedi genadeloos op en doodt hen om zijn collectie lightsabers uit te breiden. Sinds ‘Revenge of the Sith’ spreekt Matthew Wood – eigenlijk een geluidsmonteur – de stem van Grievous in. Hij herneemt zijn rol in ‘Tales of the Empire’.

Darth Vader

Deze welbekende slechterik moeten we waarschijnlijk niet meer voorstellen. De begaafde Jedi Anakin Skywalker die ten prooi viel aan de Dark Side door de invloed van Palpatine keert terug. Hij is meer machine dan mens, in de woorden van Obi-Wan, en deinst er niet voor terug om iedereen te martelen en doden die in zijn weg staat. Hij heeft de controle over het Inquisitors-programma en de jacht op de laatste Jedi.

James Earl Jones, die de rol vroeger insprak, heeft zich teruggetrokken uit de rol, maar de studio achter de ‘Star Wars’-franchise kocht wel de rechten op zijn stem over. Dat betekent dat we in ‘Tales of the Empire’ vermoedelijk een AI te horen krijgen die gebaseerd is op het gearchiveerde stemwerk van Jones. Die technologie werd ook al gebruikt in ‘Obi-Wan Kenobi’.

Ontdek ‘Tales of the Empire’ op Disney+ vanaf vandaag, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top