Musical-fans opgelet! Zet je schrap voor de Netflix-kraker ‘The Prom’

Films | Netflix pakt deze week uit met een vrij bijzondere film. Het gaat om de verfilming van de Broadway-musical ‘The Prom’. Dit muzikale festijn belooft een knaller te worden op de streamingdienst. Wat moet je over ‘The Prom’ weten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ryan Murphy in de regisseursstoel

Het is Ryan Murphy die aan de knoppen zat van deze verfilmde musical. Murphy tekende twee jaar geleden een contract met een waarde van omgerekend 252 miljoen euro bij Netflix en levert daar nu aan de lopende band series en films af. Zo kwam recent nog ‘Ratched’ uit op Netflix van zijn hand. Je kan hem ook vooral kennen als de regisseur van ‘Glee’ en ‘American Horror Story’.

‘The Prom’ werd daarnaast ook geschreven en gecomponeerd door het team dat eerder werkte aan de musicaluitvoering van o.a. Aladdin.

Rappende Meryl Streep

‘The Prom’ kan rekenen op een heus sterrenensemble in de cast. Zo zijn er hoofdrollen voor onder meer Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden, Keegan Michael-Key, Andrew Rannells, Ariana DeBose, Kerry Washington en Kevin Chamberlin.

En als je nu nog niet van je stoel valt, wacht dan maar af tot wanneer het nummer ‘Wear Your Crown’ passeert in de film. Daarin zal niemand minder dan Meryl Streep een stukje rappen.

Een verhaal voor jong en oud

In 'The Prom' ontmoeten we Dee Dee Allen (Streep) en Barry Glickman (Corden) die toneelsterren in New York City zijn. Hun nieuwe Broadway-show is echter een grote flop en duwt hun carrière in een slop. Ondertussen ervaart middelbare scholier Emma Nolan (Jo Ellen Pellman) een heel ander soort verdriet: ondanks de steun van de directeur van de middelbare school heeft het hoofd van de PTA haar verboden om het bal bij te wonen met haar vriendin Alyssa.

Dee Dee en Barry besluiten om Emma's hachelijke situatie te gebruiken om hun publieke imago nieuw leven in te blazen. Samen met de twee andere oud-sterren Angie (Kidman) en Trent (Rannells) komen ze er echter achter dat hun egocentrische lifestyle een averechts effect heeft. Ze besluiten voor Emma de avond te regelen waarop ze kan vieren wie ze echt is.

‘The Prom’ komt uit op 11 december en is te streamen op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top