Van moordonderzoeken tot historische autopsieën: nieuw in de tv-optie Pickx Mix

Series | Kijkers met de tv-optie Pickx Mix krijgen in de maand mei opnieuw heel wat nieuws te zien, van een langlopende Canadese misdaadserie en een ziekenhuisdrama tot een documentaire over de doodsoorzaak van historische koningen. Een overzicht van het nieuwe kijkvoer van mei.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Murdoch Mysteries

Deze politiereeks is al sinds 2008 een vaste waarde op de Canadese televisie, en werd sindsdien overal ter wereld uitgezonden en gesmaakt. Yannick Bisson speelt de hoofdrol van detective William Murdoch, die zijn tijd vooruit is door in het Victoriaanse Toronto als een van de eersten methodes als vingerafdrukken, bloedtesten en sporenonderzoek te gebruiken. Zo wordt hij tegelijk gezien als een excentriekeling en een geniale rechercheur. Elke aflevering stelt hem voor een nieuw moordmysterie.

BBC First zendt elke donderdag een dubbelaflevering uit van deze langlopende politieserie. De personages zijn gebaseerd op de bekroonde boeken van Maureen Jennings. Naast Bisson bestaat de terugkerende cast uit Helene Joy (patholoog dr. Julia Ogden) en Jonny Harris (agent George Crabtree).

Ontdek ‘Murdoch Mysteries elke donderdag om 29u35 op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. 

Transplant

De Canadese medische dramaserie ‘Transplant’ draait rond Bashir “Bash” Hamed (een hoofdrol voor Hamza Haq), een Syrische dokter die door de oorlog in zijn land naar het Canadese Toronto vlucht. Daar vindt hij een job in de spoedafdeling van een ziekenhuis, waar hij probeert om zijn leven en carrière weer op de rails te krijgen. Haq werd in 2021, 2022 én 2023 bekroond met een Canadian Screen Award voor deze rol.

Op STAR Channel kijk je in mei naar het vierde en laatste seizoen van de gelauwerde serie. Dat seizoen begint met een strijd tussen Bash en zijn collega Mags (Laurence Leboeuf speelt deze tweede hoofdrol), die alle twee kandidaat zijn voor een gewilde positie in het ziekenhuis. Met ook rollen voor John Hannah (‘Four Weddings and a Funeral’), Ayisha Issa (‘Dark Matter’) en Jim Watson (‘Murdoch Mysteries’).

Ontdek het vierde seizoen van ‘Transplant’ vanaf 30 april op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Royal Autopsy

Hoe zou een autopsie van enkele van de grootste heersers uit de wereldgeschiedenis eruit zien en wat zouden we daarvan kunnen leren? Dat is de vraag in de docureeks ‘Royal Autopsy’. In elke aflevering simuleren prof. Alice Roberts en dr. Brett Lockyer aan de hand van medische rapporten uit die tijd een autopsie. Daarbij maken ze gebruik van prostetica, acteurs en moderne wetenschap. Hun doel is om de data te interpreteren om tot nieuwe inzichten te komen over de laatste dagen van figuren als Maria Tudor, koning George IV, koning Henry IV en koningin Anna van Groot-Brittannië.

Ontdek ‘Royal Autopsy’ vanaf 2 mei op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top