Seizoen 3 van ‘Bridgerton’ staat op Netflix! Deze personages maken hun (her)intrede

Series |

‘Bridgerton’, het fictieve kostuumdrama met een moderne toets, keert terug op Netflix voor een derde seizoen! Om je warm te maken voor een nagelnieuw seizoen vol drama, romantiek, humor en intriges, stelt Pickx alvast de cast voor. En daar zitten een paar nieuwe gezichten bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het met twee Emmy's bekroonde ‘Bridgerton’ speelt zich af in de hoogste kringen van de Londense bourgeoisie tijdens het Regency-tijdperk (1811-1820), een wereld waarin vooral witte mensen de dienst uitmaakten. ‘Bridgerton’ herschrijft de geschiedenis, want het introduceert gekleurde acteurs in een tot dan toe voor hen ontoegankelijk universum. Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De reeks is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

Maar terwijl seizoen 1 en 2 de eerste twee romans uit de boekenreeks van Quinn naar het kleine scherm vertaalden, zal seizoen 3 het derde boek overslaan. Er wordt meteen doorgespoeld naar het vierde boek, Romancing Mr. Bridgerton, dat vooral focust op de relatie tussen Penelope Featherington en Colin Bridgerton.

Zij maken hun herintrede in seizoen 3:

Nicola Coughlan (Penelope Featherington)

Na haar bijrol in de eerste twee seizoenen zal Penelope Featherington, vertolkt door Nicola Coughlan, in seizoen 3 in de schijnwerpers komen te staan. De serie richt zich nu op de romantische connectie tussen Penelope – de jongste van de Featherington-clan – en Colin Bridgerton.

Fans zullen Coughlan kennen van haar populaire rollen in ‘Derry Girls’ en ‘Harlots’. De Ierse actrice had ook een kleine bijrol in één van dé blockbusters van 2023: ‘Barbie’.

Luke Newton (Colin Bridgerton)

Luke Newton kruipt in de huid van de derde Bridgerton-zoon, Colin. Jarenlang hunkerde Penelope Featherington naar hem. In seizoen drie ontstaat er eindelijk een (soort van) romantische band tussen de twee, iets wat – op sommige momenten – vooral wishful thinking leek.

Newton was te zien in beide seizoenen van ‘Bridgerton’. Daarvoor maakte hij vooral naam met zijn rollen in Britse tv-series als ‘The Cut’, ‘The Lodge’ en ‘Mr. Selfridge’.

Simone Ashley (Kate Bridgerton)

Kate Bridgerton (gespeeld door Simone Ashley) was een nieuwkomer in seizoen 2 en maakt haar wederoptreden in het derde seizoen. Kate is getrouwd met Anthony, de oudste van de Bridgerton-zonen, en is dus burggravin Bridgerton. In seizoen 2 hoopte Kate een waardige huwelijkskandidaat te vinden voor haar jongere halfzus Edwina, maar vond zelf de liefde.

Ashley is vooral bekend van haar rollen in ‘Sex Education’,’ Broadchurch’ en ‘Detective Pikachu’.

Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton)

Na de dood van zijn vader is Anthony Bridgerton nu het hoofd van de Bridgerton-familie en de negende burggraaf Bridgerton. Anthony is momenteel getrouwd met Kate en is de oudste zoon van het huis Bridgerton. In het tweede seizoen– dat draaide rond de zoektocht van Anthony naar een toekomstige echtgenote – stond hij op het punt om met Kates halfzus Edwina te trouwen. Hun huwelijk werd echter in extremis afgeblazen omdat Edwina inzag dat Anthony eigenlijk geen gevoelens had voor haar, maar wel voor Kate.

Bailey verwierf faam met zijn bijrol in de miniserie ‘Fellow Travelers’, zijn rol als journalist in de eerste twee seizoenen van de whodunnit-serie ‘Broadchurch’ en zijn vaste rol in de mockumentary sitcom ‘W1A’.

Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton)

Lady Violet Bridgerton, de matriarch van de Bridgerton-clan, voedt na de dood van haar man Edmund haar kinderen alleen op, in de hoop dat de naam en reputatie van Bridgerton in goede handen zijn.

Gemmell maakte furore als Sarah Hughes in de tienerkomedie ‘Fever Pitch’ uit 1997. Daarna dook ze onder meer op in tv-series als ‘Primeval’, ‘Home Fires’ en het gelauwerde ‘Penny Dreadful’.

Polly Walker (Lady Portia Featherington)

De 57-jarige Engelse actrice Polly Walker geeft gestalte aan Lady Portia Featherington. Zij is de moeder van de zussen Featherington, die te boek staan als de ‘boze stiefzussen’ van de reeks.

Walker is wellicht het bekendst van haar vaste rol in de populaire en veelbekroonde tv-serie ‘Rome’ – een vertolking die haar een Golden Globe-nominatie opleverde.

Adjoa Andoh (Lady Danbury)

Na haar rol in zowel seizoen 1 als 2, keert de 61-jarige Britse actrice Adjoa Andoh in het derde seizoen terug als Lady Danbury, een vriendin van de familie Bridgerton. Lady Danbury staat dicht bij de adellijke clan en heeft ook de eer om de connectie van de Bridgertons met de Engelse koninklijke familie te zijn.

Op het cv van Andoh staan rollen in onder andere ‘Doctor Who’, ‘Invictus’ en ‘Fractured’.

Voorts hernemen nog een resem bekende gezichten hun rol uit de vorige seizoenen: Golda Rosheuvel (Koningin Charlotte), Luke Thompson (Benedict Bridgerton), Claudia Jessie (Eloise Bridgerton), Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton), Will Tilston (Gregory Bridgerton), Julie Andrews (Lady Whistledown), Jessica Madsen (Cressida Cowper), Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley), Harriet Cains (Philipa Featherington), Martins Imhangbe (Will Mondrich), Hugh Sachs (Brimsley), Emma Naomi (Alice Mondrich) en Kathryn Drysdale (Genevieve Delacroix).

Nieuwkomers in de cast:

James Phoon (Harry Dankworth)

Harry Dankworth is een ware adonis, maar zijn brein is minder goed geschapen. Hij maskeert zijn nijpend gebrek aan intelligentie met zijn fantastische looks.  

Phoon is vooral bekend van zijn rollen in tv-series als ‘Wreck’ en ‘Pariah Nexus’.

Daniel Francis (Marcus Anderson)

Een van de nieuwe gezichten in het derde seizoen is het personage Marcus Anderson. Er is weinig bekend over Anderson, behalve dat hij een begeerlijke vrijgezel is die bij zijn aankomst in Londen de ogen van de matriarchen van Londen op zich vestigt.

Francis was eerder te zien in (mini)series als ‘Stay Close’, ‘Small Axe’ en ‘Once Upon a Time’.

Sam Phillips (Lord Debling)

Een andere begeerlijke vrijgezel in seizoen 3 is Lord Debling, gespeeld door Sam Phillips. Gezien zijn adellijke titel zal Lord Debling – ondanks zijn excentrieke smaak – de dames voor het uitkiezen hebben in de Britse hoofdstad.

Phillips heeft ervaring met het Britse hof, want hij speelde mee in 17 afleveringen van het gerenommeerde ‘The Crown’. Voorts verscheen hij in 2015 in het Britse romantische drama ‘Far from the Madding Crowd’, waarin onze Matthias Schoenaerts een hoofdrol vertolkte.

Hannah Dodd (Francesca Bridgerton)

Francesca is het zesde Bridgerton-kind en de derde dochter. Ze is nogal verlegen en op zichzelf, wat atypisch is voor een Bridgerton-telg.

Het personage werd in seizoen 1 en 2 vertolkt door Ruby Stokes. Dodd was ook te zien in ‘Enola Holmes 2’, ‘Anatomy of a Scandal’ en Marvels ‘Eternals’.

Hannah New (Lady Tilley Arnold)

Lady Tilly wordt beschreven als een vurige weduwe die, na het verlies van haar man op jonge leeftijd, een luxueus leven leidt op het landgoed van haar voormalige echtgenoot.

New is vooral bekend als Elanor Guthrie in de piratenserie ‘Black Sails’ en van haar bijrol als Princess Leila in Disneys ‘Maleficent’.

Ontdek het eerste deel van het derde ‘Bridgerton’-seizoen vanaf 16 mei op Netflix. Het tweede deel verschijnt op 13 juni. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top