Brrr! Ontdek het ijzige ‘Ghostbusters: Frozen Empire’ nu in Pickx VOD!

Films |

De ‘Ghostbusters’-revival van de afgelopen jaren, een franchise die door velen als een van Hollywoods beste wordt beschouwd, heeft een nieuwe film gebaard. In de Pickx VOD is vanaf nu ‘Frozen Empire’ te bewonderen. Pickx werpt alvast een blik op de cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mckenna Grace

Het wachten op ‘Frozen Empire’ heeft bijna drie jaar geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover. In de hoofdrol van Phoebe Spengler treffen we de 17-jarige Amerikaanse actrice Mckenna Grace, die haar rol van ‘Ghostbusters: Afterlife’ herneemt. Haar personage, die er niet voor terugdeinst om geesten te vernietigen, is de kleindochter van de legendarische Egon Spengler, een cruciaal lid van het originele Ghostbusters-team, vertolkt door Harold Ramis, die 10 jaar geleden is overleden.

Grace begon haar carrière als kindsterretje en werd regelmatig gecast als de jongere versie van hoofdrolspelers als Tonya Harding in ‘I, Tonya’ en Carol Danvers in ‘Captain Marvel’. Ze verscheen in de politieke dramaserie ‘Designated Survivor’, waarin ze de dochter van de Amerikaanse president (vertolkt door Kiefer Sutherland) speelt, en in de comedyreeks ‘Young Sheldon’ – een spin-off van de sitcom ‘The Big Bang Theory’. Haar Emmy-genomineerde rol in ‘The Handmaid’s Tale’ zette Grace in 2021 op de kaart.

Paul Rudd

Gary Grooberson, een zeer geprezen toevoeging aan de ‘Ghostbusters’-cast in ‘Afterlife’, reisde aanvankelijk af naar Summerville om de vreemde en unieke aardbevingen te bestuderen. De wetenschapsleraar groeit uit tot de lieveling van zijn leerlingen op de school van Phoebe en Podcast.

Paul Rudd heeft een gelauwerde komische carrière achter de rug. Met zijn rollen in onder andere ‘The 40-Year-Old Virgin’, ‘Role Models’, ‘Friends’ en de ‘Anchorman’-films wordt hij bestempeld als één van de beste komische acteurs ter wereld. Rudd is dezer dagen misschien wel het bekendst als de superheld Ant-Man, een verfrissende toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe, waarin Rudd zijn komische vaardigheden vermengt met een dosis heroïek.

Logan Kim

De schattige en intelligente Podcast keert terug voor ‘Frozen Empire’ als de klasgenoot en vriend van Phoebe. Zijn bijnaam is afgeleid van zijn voorliefde voor het opnemen van gesprekken en gedachten voor zijn podcast.

Kim heeft de wereld aan zijn voeten liggen. Hoewel de acteur nog piepjong is, heeft hij al een indrukwekkend cv opgebouwd, met rollen in zowel ‘The Walking Dead: Dead City’ als ‘Home Movie: The Princess Bride’, een door fans gemaakte ode aan ‘The Princess Bride’ gemaakt door ‘Ghostbusters: Afterlife’-regisseur Jason Reitman.

Finn Wolfhard

Trevor Spengler, een ander terugkerend personage uit ‘Afterlife’, is de onhandige maar charmante broer van Phoebe. Zijn evolutie ‘from zero to hero’ in ‘Afterlife’ maakte van hem een publiekslieveling. Toen hij met zijn zus naar de oude boerderij van zijn opa verhuisde, had Trevor moeite om zijn draai te vinden.

Wolfhard is een van de rijzende sterren uit de ‘Stranger Things’-cast, naast Millie Bobby Brown en Sadie Sink. De 21-jarige Canadees speelde na zijn doorbraakrol mee in ‘It: Chapter Two’ en in Guillermo Del Toro’s ‘Pinocchio’. Wolfhard is niet alleen een getalenteerd acteur, maar ook een gevierd muzikant als leadzanger en gitarist van de rockband Calpurnia. Hij is ook regisseur: zijn langspeeldebuut, de komische horrorfilm ‘Hell of a Summer’, is vorig jaar in première gegaan.

Celeste O'Connor

Lucky Domingo, dochter van de sheriff van Summerville, springt voor het eerst in het oog bij Trevor als medewerker in een fastfoodrestaurant. Hoewel velen kritiek hadden op de aard van hun romance in ‘Afterlife’, is het stel een film later hechter dan ooit.

Haar doorbraak beleefde O’Connor met haar rol als Paloma in de Amazon Original-film ‘Selah and the Spades’ in 2019. Sindsdien stapelde de 25-jarige Amerikaanse met Keniaanse roots de filmrollen op: zo verscheen ze in onder andere ‘Freaky’, ‘A Good Person’ en ‘The In Between’. Ze bewees haar talent, wat leidde tot een welverdiende plek in het MCU als Mattie in ‘Madame Web’.

Bill Murray

Zonder Peter Venkman had ‘Ghostbusters’ wellicht nooit het succes kunnen worden dat het nu is. Venkman, een parapsycholoog en rokkenjager die aanvankelijk sceptisch stond tegenover het paranormale, wordt al snel het gezicht van de strijd tegen geesten. Hij is een praatjesmaker en sfeermaker in het team. Velen zien hem als dé hoofdrolspeler van de originele film. De aankondiging van de terugkeer van het personage in de ‘Ghostbusters’-revival werd met groot applaus ontvangen.

Weinig Hollywoodgezichten zo herkenbaar als dat van Bill Murray. Al decennialang is de man niet meer van het grote of kleine scherm weg te denken: sinds zijn eerste filmrollen in de jaren 70 groeide hij uit tot een onuitwisbaar fenomeen. Murray is met zijn 73 lentes dan ook niet meer van de jongsten. Met zijn gesmaakte rollen in filmklassiekers als ‘Groundhog Day’, ‘Lost in Translation’, ‘Fantastic Mr. Fox’, ‘Zombieland’, ‘The Grand Budapest Hotel’ en ‘Rushmore’ hoort hij bij de meest illustere acteurs van zijn generatie. Er staan twee Emmy’s, één BAFTA en één Golden Globe (beiden voor zijn hoofdrol in ‘Lost in Translation’) op zijn naam.

‘Ghostbusters: Frozen Empire’ is vanaf 13 mei beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top