Pride Special op OUTtv: de regenboogvlag wappert op het scherm!

Films |

Deze week is het eindelijk weer zover: het Eurovisiesongfestival! OUTtv, de LBTQIA+-zender die beschikbaar is in ons basisaanbod, staat de komende weken dan ook in het teken van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Maar er is deze maand nog heel wat ander, verrukkelijk kijkvoer op OUTtv. Een bloemlezing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Douze Points

Tarik (Adel Djemai) en Rasoul (Zacherie Fakiel) waren jeugdvrienden tot Tarik op zijn 15de uit de kast kwam. Jaren later is TJ een trotse, openlijk homoseksuele moslim uit Parijs die z’n droom werkelijkheid ziet worden als hij Frankrijk mag vertegenwoordigen op het grootste liedjesfestival ter wereld. Rasoul is dan weer uitgegroeid tot een IS-militant met één missie: de finale van het Eurovisiesongfestival verstoren.

De driedelige miniserie is een hilarische satire met een knotsgekke climax en een emotioneel bevredigend einde. Het steekt de draak met ISIS, de Mossad, Eurovisie en religieus extremisme, en liet dan ook heel wat stof opwaaien in 2019. Zo zou Frankrijk even overwogen hebben om zich terug te trekken uit de liedjeswedstrijd naar aanleiding van de miniserie. De gelijkenis tussen TJ en de echte Franse Eurovisie-inzending van dat jaar – de homoseksuele Frans-Marokkaanse zanger Bilal Hassani – was naar verluidt te groot.

De medebedenker van ‘Douze Points’ verdedigde zijn werk en zei dat de serie eigenlijk het hardst lacht met homofobie: “IS-leden zijn de grootste homofoben ter wereld”, vertelde Yoav Hebel aan de Israëlische krant Haaretz. “Ze haten homo’s meer dan wie dan ook, wat hun domheid bewijst.”

Bekijk ‘Douze Points’ op zaterdag 4 mei om 22u op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gloria – Die schönste Kuh meiner Schwester

De Brandenburgse boerin Jutta Pohlmann leidt een eenvoudig leven met haar koe Gloria, die ze inschrijft voor iedere schoonheidswedstrijd in de streek. De oogstrelende Gloria wint elke missverkiezing waar ze aan deelneemt. Nu het nationale concours in aantocht is, stijgt de nervositeit bij Jutta. Op een mooie dag keert haar broer Thomas onverwachts terug naar de familieboerderij. Hij wil de boerderij verkopen – tot ontsteltenis van Jutta – omdat hij sinds de dood van hun vader eigenaar is van de helft.

Jutta is op haar tenen getrapt: ze steekt haar hart en ziel in de boerderij en kan er maar net van rond komen, terwijl Thomas 120.000 euro per jaar opstrijkt als piloot bij Lufthansa. Het is hem dus niet om het geld te doen, oordeelt ze. Thomas wil achter haar rug een deal sluiten met een vastgoedhandelaar, die echter een innige band heeft met Jutta...

De Duitse tv-comedy van regisseur Ingo Rasper, gefilmd op locatie in Brandenburg, ging in 2018 in première op Filmfest Hamburg.

Bekijk ‘Gloria – Die schönste Kuh meiner Schwester’ op zaterdag 18 mei om 22u op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Lady Gaga: Glory

Het is moeilijk om haar te definiëren. En dat is precies zoals Lady Gaga het wil. Ja, Stefani Joanne Angelina Germanotta had een plan om van zichzelf een icoon te maken. Het begon met Italiaans-katholieke wortels in New York City en breidde zich uit naar glampop, elektronische rock, burlesque en zelfs jazz met de crooner Tony Bennett.

Ze begon pianolessen te nemen op vierjarige leeftijd en leerde muziek te maken op het gehoor. Via toneel op de middelbare school, open mic-avonden en een opleiding aan de Tisch School of the Arts in New York klom ze op richting roem. Zelfs een verkrachting op haar negentiende hield haar niet tegen. Resultaat: 166 miljoen verkochte platen, 13 Grammy Awards, een Oscar, twee Golden Globes en 16 Guinness World Records. Geen wonder dat fans haar ‘Monster Mother’ dopen.

Tussendoor is ze ook een voorvechter van mensenrechten en leverde haar buitensporig gevoel voor mode extravagante kostuums op van plastic bubbels en rauw vlees. Genoeg stof dus voor een zinderende documentaire.

Bekijk ‘Lady Gaga: Glory’ op donderdag 23 mei om 22u op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

A Dice with Five Sides

Dit Italiaans/Spaans queer drama draait rond twee mannen, Marcello (Alexander Ananasso) en Herman (Jake Garvey), die elkaar als vreemden ontmoeten in een appartement voor een seksdate. Daarna beseffen ze dat ze gevoelens voor elkaar krijgen. Te bang om hun hart te volgen, besluiten Marcello en Herman een spel te spelen, met behulp van een oude dobbelsteen. Ze leggen zes acties vast, één voor elke kant van de dobbelsteen: een ongemakkelijke waarheid vertellen, iets doen wat de ander leuk vindt, een derde persoon uitnodigen om mee te doen, iets geblinddoekt doen, het appartement verlaten en seks hebben.

Naarmate de jaren verstrijken blijven ze spelen, ondanks dat ze allebei andere serieuze partners hebben. Ze groeien geleidelijk naar elkaar toe, maar het conflict tussen het verlangen om samen te zijn en de angst voor weer een mislukte relatie wordt steeds problematischer. Zullen ze de vicieuze cirkel kunnen doorbreken of zal het spel doorgaan totdat het lot voor hen beslist?

‘A Dice with Five Sides’, geschreven en geregisseerd door Riccardo Tamburini, is een queer versie van Luke Rhineharts klassieke roman ‘The Dice Man’ uit 1971.

Bekijk ‘A Dice with Five Sides’ op zaterdag 25 mei om 22u op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Where The Bears Are

Deze Amerikaanse sitcom/whodunnit volgt de avonturen van drie homoseksuele kamergenoten in Los Angeles, die een moord proberen op te lossen op een feestgast die dood in hun badkuip ligt.

Wie een voorliefde heeft voor absurdistische humor, moet deze reeks gezien hebben. De situaties zijn soms te gek voor woorden, de dialogen sprankelen en bruisen af en toe van de pure bitchiness. ‘The Golden Girls’ meets ‘Murder She Wrote’, maar dan met grote, harige gay mannen in de hoofdrol.

Bekijk ‘Where The Bears Are’ elke vrijdag om 21u10 op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

The General

‘The General’ vertelt het verhaal van Maria Luísa Paiva Monteiro; haar strijd voor vrijheid, rechten en privileges die in het Portugal van de jaren 60 tot 90 bijna uitsluitend voorbehouden waren aan mannen. Maria Luísa was een wonderkind op school, maar leek gedoemd om weg te rotten in middelmatigheid. De plaats van een vrouw in de jaren 60 was thuis. Maria Luísa besluit daarom een valse identiteit aan te nemen: bijna twintig jaar lang gaat ze door het leven als mannelijke generaal, tot ze door de mand valt.

De zesdelige minireeks is gebaseerd op het levensverhaal van Maria Teresinha Gomes, een vrouw die zich 18 jaar lang, van de jaren 60 tot 90, voordeed als generaal in het Portugese leger. Ze werd geboren op het Portugese eiland Madeira en liep op 16-jarige leeftijd van huis weg. Haar ouders gaven haar bij de autoriteiten op als overleden. Gomes’ generaalsuniform was een kostuum dat door een kleermaker in Lissabon was gemaakt voor het carnaval van 1974. In 1992 werd onthuld dat Gomes biologisch gezien een vrouw was. Ze trok zich terug in een dorpje in de buurt van Alenquer, waar ze in 2007 stierf, te arm om haar eigen begrafenis te betalen.

Het is een verhaal over genderidentiteit en vooroordelen, in een Portugal waar zulke onderwerpen nog steeds taboe zijn. Anno 2024 moeten vrouwen er nog steeds vechten voor betere arbeidsomstandigheden en veel mensen worstelen nog altijd om hun ware identiteit in het openbaar te kunnen beleven. Volgens een onderzoek van ILGA’s Observatory on Discrimination Against LGBTI+ People was in Portugal in 2019 ongeveer 13% van de gevallen van geweld gericht tegen transpersonen.

Bekijk ‘The General’ elke maandag om 22u45 op OUTtv of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Eurovision Top 200 & Eurovision in Concert 2023

Een dagelijks overzicht van de Eurovisie Top 200: de hitparade van favoriete songfestivalklassiekers aller tijden van OUTtv-kijkers. De kijkers stemden op hun eigen favorieten.

Bekijk ‘Eurovision Top 200’ elke maandag tot en met vrijdag om 20u op OUTtv.

‘Eurovision In Concert’ geldt als één van de grootste preparty’s van het Eurovisieseizoen. Tal van deelnemers aan het Eurovisiesongfestival 2023 brachten hun bijdrage van 2023 live ten gehore tijdens dit wervelend concert in Amsterdam.

Bekijk deel 1 van ‘Eurovision In Concert 2023’ op woensdag 1 mei om 21u op OUTtv en deel 2 op woensdag 8 mei om 21u op OUTtv.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top