Wat we onthouden na de ceremonie van de 72ste Emmy Awards

Series | De 72ste editie van de Emmy Awards ging dit jaar gepaard met een virtuele ceremonie omwille van de pandemie. De Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel leidde de show in goede banen vanuit een bijna lege zaal in Los Angeles. Een terugblik op de bijzondere show.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Emmy Award voor de beste dramaserie ging zondagnacht naar ‘Succession’, een donkere en aangrijpende serie over een familie die ruziet over de controle over een media-imperium. De HBO-productie viel ook in de categorieën beste acteur, regisseur en scenario in de prijzen, ondanks de stevige concurrentie die de voorbije jaren met prijzen ging lopen, zoals ‘The Handmaid’s Tale’, ‘The Crown’, ‘Stranger Things’ en ‘Better Call Saul’, of ook Disney’s Star Warsserie ‘The Mandalorian’.
 
Jeremy Strong kreeg zondag de award voor beste acteur in een dramaserie. De komiek heeft het onder andere gewonnen van sterren als Sterling K. Brown (‘This is Us’), Steve Carell (‘The Morning Show’) en Jason Bateman (‘Ozark’). Die laatste is de grote rivaal van 'Succession', aangezien de serie in 18 categorieën genomineerd werd.
 
Politiek getint
 
De jonge Zendaya sleepte de Emmy voor beste actrice in een dramaserie in de wacht voor haar rol in ‘Euphoria’, ook een HBO-productie over de moeilijkheden van een jonge verslaafde en haar vrienden op school. De 24-jarige actrice die met series op Disney Channel beroemd werd, versloeg prestigieuze actrices zoals Jennifer Aniston (‘The Morning Show’), Olivia Colman (‘The Crown’) en Sandra Oh (‘Killing Eve’).
 
In de categorie beste miniserie ging ‘Watchmen’ met de prijs lopen. De serie is gebaseerd op een comic uit de jaren 80 en toont een sombere en chaotische wereld getekend door politiegeweld en racisme. Het ‘Watchmen’-team droeg de award op aan de slachtoffers van de racistische slachting in Tulsa (Oklahoma) in 1921, die ook aan bod komt in de serie. Minstens 300 zwarte bewoners werden destijds vermoord door blanke relschoppers, aangespoord door de lokale autoriteiten.
 
Anthony Anderson, ster van de serie ‘Black-ish’ vergezelde Jimmy Kimmel even op het podium van het Staples Center voor een sketch die verwees naar de Black Lives Matterbeweging. Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het verschiet werd de positie van Donald Trump in vraag gesteld met verwijzingen naar de falingen tijdens zijn mandaat.
 
‘Friends’-reünie
 
De Canadese serie ‘Schitt’s Creek’, een maffe komedie over een bevoorrechte familie die in een vervallen motel moet verblijven, werd gekroond tot beste komedieserie. Het werd een Grand Slam voor de reeks, die alle prijzen in de categorie in de wacht sleepte. De Netflixreeks werd enorm populair op het streamingplatform, maar is voorlopig bij ons nog niet beschikbaar.
 
De helden van de serie ‘Friends’ zijn nog steeds erg aanwezig op Netflix. Toen Jennifer Aniston naast Kimmel op het podium klom, begon een hilarische sketch over de moeilijke communicatie in tijden van social distancing. De ster maakte de fans van de sitcom blij met een reünie met Courtney Cox en Lisa Kudrow, waarmee ze naar eigen zeggen al samenwoont sinds 1994. De Emmy Awards zijn tenslotte ook een gelegenheid om eens aan alles te ontsnappen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top