Familiebanden in elk genre in de Pickx Mix VOD-catalogus in april

Series | De Pickx Mix VOD-catalogus, waar abonnees met de tv-optie Pickx Mix exclusieve films en series kunnen vinden, wordt in april opnieuw aangevuld met enkele niet te missen titels. We lichten er enkele uit die aantonen dat familiebanden in elk genre centraal kunnen staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leila’s Brothers

De film ‘Leila’s Brothers’ van regisseur Saeed Roustaee vertelt het verhaal van een Perzische familie aan de rand van de afgrond. De 40-jarige Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. Het gezin heeft de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te blijven knopen, en dan blijkt dat de vader van Leila zijn erfenis achter de hand houdt in de hoop ermee de nieuwe patriarch van de clan te worden. Terwijl zijn gezondheid steeds meer achteruit gaat, zorgen de daden van de familieleden er telkens voor dat ze er nog slechter voor komen te staan. Maar Leila heeft een plan.

‘Leila’s Brothers’ dong in 2022 mee naar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en ging er uiteindelijk naar huis met de FIPRESCI-prijs, uitgereikt door een internationaal panel van filmcritici en journalisten. Roustaee werd eerder ook al genomineerd voor een César met ‘Law of Tehran’.

‘Leila’s Brothers’ is vanaf 11 april beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Flesh and Blood

De altijd heerlijke Imelda Staunton (‘Harry Potter and the Order of the Phoenix’, ‘The Crown’) schittert in deze miniserie naast onder anderen Francesca Annis (‘Dune’ uit 1984), Russell Tovey (‘American Horror Story’), Claudie Blakley (‘Pride and Prejudice’) en Stephen Rea (‘V for Vendetta’). Opnieuw volgen we het verhaal van een disfunctionele familie. De pater familias is recent overleden, en de moeder verklaart aan haar kinderen dat ze een nieuwe liefde heeft gevonden. Dat leidt tot een web van wantrouwen, leugens, verraad en rivaliteit, en uiteindelijk zelfs een moord.

Net als in pakweg ‘Big Littlie Lies’ wordt al in het begin van ‘Flesh and Blood’ getoond dat alles zal leiden tot een fatale climax. Het plezier ligt in de manier waarop het verhaal escaleert tot dat punt. De bedenkster van deze serie, die oorspronkelijk werd uitgezonden op de Britse zender ITV, is Sarah Williams, die voordien schreef aan series als ‘The Long Song’ en films als ‘Becoming Jane’.

‘Flesh and Blood’ is vanaf 19 april beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Hypnotic

Regisseur Robert Rodriguez kennen we vooral van voortreffelijke actiefilms als ‘El Mariachi’, ‘Sin City’ en ‘Grindhouse’. In de zomer van vorig jaar bracht hij de thriller ‘Hypnotic’ uit, een breinbreker met Ben Affleck in de hoofdrol. Andere rollen zijn voor Alice Braga, Dayo Okeniyi en William Fichtner.

Affleck speelt de rol van Danny Rourke, een detective die sinds de verdwijning van zijn dochter met allerhande demonen worstelt. Hij onderzoekt een reeks bankovervallen en raakt ervan overtuigd dat ze allemaal het werk zijn van dezelfde mysterieuze man, en dat die ook meer moet weten over zijn dochter. Zijn spoor brengt hem naar de helderziende Diana (Braga), die weet dat de daders hypnose gebruiken om iedereen naar hun hand te zetten en te manipuleren, ook Rourke. Hij komt in een doolhof terecht waarin hij niemand kan vertrouwen en alles een illusie kan zijn.

‘Hypnotic’ is vanaf 25 april beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top