De personages en acteurs van ‘Flesh and Blood’

Series | De Britse miniserie ‘Flesh and Blood’, die nu te zien is op de exclusieve zender Pickx+, gaat over complexe familiebanden, de band met de plaats waar je opgroeide en escalerende drama’s. Pickx stelt je alvast voor aan de hoofdpersonages en hun acteurs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Flesh and Blood’ volgen we weduwe Vivien en haar familie. Na het overlijden van haar echtgenoot, kondigt Vivien aan haar volwassen kinderen aan dat ze een nieuwe vriend heeft en dat ze van plan is om hun ouderlijk huis te verkopen en zo verder te gaan met haar leven. Daar zijn de kinderen helemaal niet mee akkoord en wanneer bezorgdheden over de nieuwe vriend de kop opsteken, is het hek van de dam. En dan is er nog de veel te nieuwsgierige buurvrouw Mary, die overal haar neus in moet stoppen. Het wantrouwen, de leugens en het verraad escaleren tot uiteindelijk zelfs een moord gebeurt. Daar wordt al in het begin van de eerste aflevering naar gehint. Het plezier ligt in de manier waarop het verhaal ontspint tot die climax.

Imelda Staunton als Mary

Mary is de buurvrouw van Vivien, en hoewel ze eigenlijk een buitenstaander is, voelt ze een diepe verbintenis met hen. Wanneer Vivien het nieuws overbrengt aan haar kinderen, heeft zij net iets te veel meningen te delen. Ze wordt vertolkt door Imelda Staunton, de altijd heerlijke actrice die we vooral kennen als Dolores Umbridge in de ‘Harry Potter’-films en van ‘Downton Abbey’ en ‘The Crown’.

Francesca Annis als Vivien

Vivien is de spilfiguur in het hele gebeuren. Zij wordt geconfronteerd met een moeilijke keuze tussen haar oude en haar nieuwe leven, en reflecteert over haar leeftijd en wat haar leven nog te bieden heeft. Actrice Francesca Annis (‘Dune’ uit 1984, ‘Jane Eyre’) kon zich goed inleven in haar rol, want ook zij heeft volwassen kinderen. “Ook ik heb het soms moeilijk om hun oude spullen weg te doen. Dat is oké. Zij kunnen hun eigen zaakjes regelen als ik er niet meer ben, ik zal de mijne geregeld hebben", liet ze optekenen.

Stephen Rea als Mark

Mark, de nieuwe vriend van Vivien, steekt stokken in de wielen van de vredige familie. Vivien lijkt hem graag te zien en hij lijkt het beste met haar voor te hebben, maar is dat wel zo? Wanneer de kinderen en de buurvrouw bezorgdheden uiten over hem, blijkt hij misschien toch niet te zijn wie hij lijkt. De rol wordt vertolkt door Stephen Rea, een begenadigd acteur op het grote en het kleine scherm. Hij speelde eerder al de echtgenoot van Imelda Stauntons personage in de film ‘Citizen X’ en is vooral bekend van rollen in ‘V for Vendetta’ en ‘Interview with the Vampire’.

Claudie Blakley, Russell Tovey en Lydia Leonard als Helen, Jake en Natalie

De drie kinderen van Vivien zijn de oudste Helen, de enige zoon Jake en de jongste Natalie. Helen laat uitschijnen dat ze een succesvolle carrièrevrouw is met een gezond huwelijk, maar worstelt eigenlijk met alles. Schone schijn is voor haar het belangrijkste. Ze wordt verolkt door Claudie Blakley. Jake heeft een sterke mening over de nieuwe relatie van zijn moeder, maar dat heeft misschien vooral te maken met de problemen aan zijn eigen thuisfront. De rol wordt gespeeld door Russell Tovey. Tot slot is er Natalie, die haar moeder steunt, ook al heeft ze haar bemerkingen bij de nieuwe situatie. Zelf is ze vooral nog op zoek naar wat ze uit het leven wil halen. De rol is voor Lydia Leonard.

‘Flesh and Blood’ is nu beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top