Van sexy ‘Oya Lélé’ tot “historisch”: het beste uit ‘Liefde Voor Muziek’

Series |

In het jubileumseizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ steken de meest spraakmakende acts van de afgelopen jaren elkaars muziek in een nieuw jasje. Dat leverde al tal van verrassende en wondermooie versies op van Vlaamse hitklassiekers. Pickx serveert een bloemlezing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de vijfde aflevering namen Hanne, Marthe en Julia de hit ‘New Kids in Town’ van School is Cool onder handen. Ze kneedden het tot ‘Kinderen van de regenboog’, tot ontroering van School is Cool-frontman en centrale gast van de avond Johannes Genard. De dames zetten ook de krachtige boodschap van het nummer in de verf, waardoor de song als een protestnummer klonk. “We hebben teruggegrepen naar de oorsprong van K3. Daar is het hele regenboogverhaal begonnen, dat alles en iedereen er mag zijn”, vertelde Hanne in Het Laatste Nieuws. 


In diezelfde aflevering had Stan Van Samang een naar eigen zeggen “historische primeur” in petto. Terwijl Johannes zelf aan het repeteren was, verzamelde hij zijn mede-artiesten om een koor te vormen voor het nummer ‘Uh-Huh’ van School is Cool. En zo hoorden we voor het eerst de prachtige stemmen van (bijna) alle artiesten samen. Kippenvel.


“Ik ga niet liegen, ik kende jullie oeuvre het beste”, lachte Laura Tesoro in aflevering 4, waarin het repertoire van K3 centraal stond. Tesoro was opgegroeid met de liedjes van het trio. Ze goot haar favoriete K3-nummer ‘Oya Lélé’ in een zwoel, Engelstalig jasje, en accentueerde zo het sensuele karakter dat in veel K3-nummers schuilt. Het resultaat deed de monden van de K3-meisjes openvallen.


Jasper Steverlinck
wist vanaf de eerste noten van ‘Domino’ te beklijven met zijn indrukwekkende kopstem in aflevering 3. De 47-jarige zanger bracht de gevoelige ballade van Clouseau in een bloedmooie versie – en gewoon in het Nederlands. We zagen de tranen van ontroering nog net niet opwellen bij Koen en Kris Wauters.


Een hit op YouTube – met honderdduizenden views – en een potentiële radiozomerhit: de K3-cover van Regi’s ‘Summer life’ slaat aan, en da’s nog zacht uitgedrukt. De neus voor oorwurmen van de Limburgse dj komt ook terug in de K3-versie, want ‘Zomerlijf’ is minstens even catchy als het origineel. “Als dit niet genomineerd wordt voor Zomerhit, eet ik m’n cabrio op”, aldus Regi.


Bekijk de zesde aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ vanavond om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top