Van prestigereeksen tot archeologie in april via Pickx Mix

Series | Abonnees met de tv-optie Pickx Mix krijgen in april opnieuw enkele niet te missen series en documentaires voorgeschoteld op de zenders STAR Channel, BBC First en History Channel. Deze maand staan de prestigereeks ‘FROM’, drama ‘Truelove’ en docureeks ‘Secrets in the Sand’ op het menu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FROM – seizoen 2

De mysterieuze sciencefiction- en horrorserie ‘FROM’ is terug met een tweede seizoen. We keren terug naar het mysterieuze dorp in het midden van Amerika waar niemand uit lijkt te kunnen ontsnappen. In het eerste seizoen maakten we kennis met de dorpsbewoners, die stuk voor stuk gevangen zitten. Als ze proberen weg te rijden, komen ze gewoon weer in het dorp terecht. En lopen is geen optie, want in de bossen liggen heel wat griezelige gevaren om de loer. In het tweede seizoen komt een bus vol nietsvermoedende bezoekers langs terwijl de bewoners steeds verder gaan om een oplossing te vinden voor hun probleem.

‘FROM’ is bedacht door John Griffin, die onder andere zijn strepen verdiende bij ‘The Twilight Zone’, ook al een serie bedreven in sciencefiction en horror. Het mag ook niet verbazen dat producenten Jack Bender en Jeff Pinkner eerder aan ‘Lost’ werkten – fans van de ene titel zullen de andere vast kunnen smaken.

Ontdek het tweede seizoen van 'FROM' vanaf 29 april op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Truelove

Op BBC First kijk je deze maand naar de gevierde miniserie ‘Truelove’, die moeilijke vragen stelt over het recht op een waardig levenseinde en echte vriendschap. Philippa ‘Phil’ Leach en Ken Holding waren elkaars liefje toen ze tieners waren en komen elkaar en hun oude vrienden Tom, Marion en David weer tegen op een begrafenis nu ze de kaap van de 70 gepasseerd zijn. In een dronken waas op café maken ze elkaar de belofte dat ze, wanneer een van hen ongeneeslijk ziek wordt, de anderen die zullen helpen sterven. Phil werkte namelijk bij de politie, Ken zat bij de Special Forces en David was dokter, dus ze zouden weten wat gedaan. Maar wanneer Marion aftakelt door dementie en Tom kanker blijkt te hebben, wordt hun dronken belofte ineens heel ernstig.

‘Truelove’ is een serie van bedenkster Charlie Covell, die we vooral kennen van ‘The End of the F***ing World’, en Iain Weatherby. De serie bestaat uit zes afleveringen die geregisseerd zijn door Chloë Wicks en geschreven door Weatherby en Cherish Shirley. In de hoofdrollen zien we onder anderen Lindsay Duncan (‘Birdman’), Clarke Peters (‘The Wire’), Sue Johnston (‘Downton Abbey’) en Phil Davis (‘Sherlock’).

Ontdek 'Truelove' vanaf 21 april op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Secrets in the Sand

Wanneer het gaat over de opwarming van de aarde wordt zelden gesproken over onze woestijnen, maar we vergeten al te makkelijk dat die plaatsen bij de meest kwetsbare van onze planeet horen. De klimaatverandering veroorzaakt zandstormen en erosie die het woestijnlandschap drastisch hervormt, en daarbij komen ook archeologische vondsten bloot te liggen die eeuwenlang verborgen lagen onder het zand. In de documentairereeks ‘Secrets in the Sand’ volgen we vier verhalen van wetenschappers die uitzonderlijke vondsten doen.

We zien verloren steden, mysterieuze geologische formaties en andere waardevolle ontdekkingen die ooit volledig bedolven werden onder het zand en die enkel door een klimaatcrisis gevonden konden worden. De bitterzoete kant van deze historische ontdekkingen ontgaat de onderzoekers niet.

Ontdek 'Secrets in the Sand' in april op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top