Deze week op Pickx+: het ontstaan van een revolutionaire F1-hypercar

Series |

Pickx+ serveert deze week een nauwgezet gedocumenteerde kroniek van ambitie, technisch vernuft en branie, met de docureeks ‘Project One: A Milestone in Automotive History’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De driedelige docureeks ‘Project One: A Milestone in Automotive History’ neemt kijkers mee achter de schermen van het meest ambitieuze project dat de ingenieurs van Mercedes ooit hebben ondernomen: een revolutionaire F1-hypercar. De state-of-the-art bolide maakte zijn publieke debuut op de Frankfurt Motor Show van 2016. Het duurde echter tot medio 2022 voordat er een productieversie verscheen. Zijn ontstaansgeschiedenis is een relaas van tegenslagen, vallen, opstaan en véél proberen.

Straatlegaal

In 2015 wilde Mercedes-AMG een van de laatste barrières in de auto-industrie doorbreken: de ontwikkeling van de eerste hypercar met F1-technologie, die bovendien straatlegaal is.

Wat begon met grote beloftes van het AMG-management en torenhoge verwachtingen, veranderde al snel in een project dat het imago van de hele Mercedes-groep op het spel zette: miskleunen, problemen, vertragingen, frustraties, spanningen binnen het management en de teams en toenemende druk van alle kanten. Falen was geen optie.

Autogeschiedenis

Enkele interessante feiten voor F1-nerds over de AMG One: de hypercar kan in 7 seconden van 0 tot 200 km/u knallen. De voor- en achterwielophanging is afgeleid van raceauto's en bestaat uit duwstangen en ingebouwde spoel/demperunits. Voorts beschikt de auto over een aantal innovatieve technologieën, zoals een 3D-geprint uitlaatsysteem en een systeem dat restwarmte van de motor opvangt en gebruikt om elektriciteit op te wekken.

De docureeks bevat interviews met onder meer zevenvoudig wereldkampioen F1 Lewis Hamilton, voormalig Formule 1- en DTM-coureur David Coulthard, voormalig Brits autocoureur Susie Wolff en FIA-voorzitter Ben Sulayem. Ook het AMG-management, ingenieurs, monteurs, ontwerpers, softwareontwikkelaars en autobouwers geven een inkijk in alle aspecten van een project dat autogeschiedenis schreef.

Bekijk ‘Project One’ vanavond om 21u30 op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top