De Heilige Stoel, een ‘heilige crimineel’ en zwarte komedie in april op Pickx+

Series |

Op de exclusieve zender Pickx+ kijk je in april naar de Ierse zwarte comedyreeks ‘Obituary’, de Italiaanse misdaadserie ‘Christian’ en een indringende documentaire die een blik werpt achter de schermen van het Vaticaan. Een overzicht van de niet te missen nieuwe programma’s op Pickx+ in april.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Vaticaan – De staat van de Kerk

De docureeks ‘Het Vaticaan – De staat van de Kerk’ baant zich een weg tot in de intieme kringen van paus Franciscus. Professor kerkelijk recht Rik Torfs gaat in gesprek met kardinalen, bisschoppen en leden in alle echelons in het kloppende hart van de Kerk. Hij brengt de machtsstructuur in kaart die aan het hoofd staat van 1,4 miljard volgelingen over de hele aardbol.

Het voorbije decennium raasde een storm doorheen het kerkelijk apparaat. Het ene na het andere misbruikschandaal werd blootgelegd en nooit eerder was het Vaticaan zo verdeeld op verschillende thema’s. De veranderende tijdsgeest dwingt de Kerk om (nieuwe) standpunten in te nemen. Deze zesdelige reeks toont hoe paus Franciscus de Kerk probeert te moderniseren, maar hoe zijn inspanningen botsen met het eeuwenoude, machtige bestuursapparaat in Rome. Voert hij echte veranderingen door voor de toekomst of stelt hij eerder de pauselijke almacht veilig? En hoe stug zijn de opvattingen van zijn onderdanen?

In het verlengde daarvan kaart de docureeks de grootste uitdagingen aan voor de Kerk in de 21ste eeuw en verschuift het de focus van de leeglopende West-Europese kerken naar de bruisende katholieke samenleving in Congo.

‘Het Vaticaan – De staat van de Kerk’ is vanaf 3 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Obituary – seizoen 1

Een zesdelige Ierse misdaadserie die flirt met zwarte komedie: what’s not to like? De Hulu Original verscheen op 21 november 2023 en is geschreven en gemaakt door de Ierse screenwriter Ray Lawlor. Zijn comedywerk heeft iets weg van de humor van Phoebe Waller-Bridge. De hoofdrolspeelster in ‘Obituary’ heeft een innerlijke stem die haar dwingt om verachtelijke dingen te doen in ruil voor een comfortabel leven.

De reeks draait rond de 24-jarige journaliste Elvira Clancy (vertolkt door Siobhán Cullen), die overlijdensberichten schrijft voor de lokale krant Kilraven Chronicle. Als kind had ze al een fascinatie voor de dood en alles wat daarmee te maken heeft. Ze woont samen met haar werkloze vader in het Ierse dorpje Kilraven en is niet blij met haar salaris. De oplage van de krant is laag en Elvira wordt bovendien betaald op basis van het aantal overlijdensberichten dat ze schrijft, in plaats van een vast maandelijks inkomen.

Hoewel er niet veel mensen in haar dorp wonen, telt het gehucht volgens Elvira wel verschillende mensen die onbetrouwbaar, omstreden of ronduit boosaardig zijn. Ze besluit overlijdensberichten op te stellen van mensen op wie ze het gemunt heeft. Ze vermoordt haar doelwitten, en doet die moorden vervolgens lijken op ongelukken of zelfmoord zodat ze zelf niet verdacht wordt. Ze betrekt haar beste vriendin bij haar plan en samen vinden ze veel informatie over dorpsbewoners die niet in hun samenleving lijken te passen...

‘Obituary’ is vanaf 11 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Christian – seizoen 2

Deze serie van Italiaanse makelij focust op Christian (Edoardo Pesce), die in een achtergestelde buitenwijk van Rome woont. Hij verdient zijn brood als handlanger van zijn broer: de crimineel Lino, baas van de Romeinse buitenwijken. Op een dag vormen zich twee bloedende wonden permanent in het midden van Christians handpalmen. Tot zijn eigen verbazing wekt hij met een simpele aanraking zijn overleden buurvrouw, een drugsverslaafde prostituee, weer tot leven.

Christian begint zijn gave te gebruiken om hoop te brengen in de hel waarin hij leeft. Hij slaagt erin om drugs- en gokverslaafden te genezen en kan uiteindelijk de vrouw van Lino laten ontwaken uit haar jarenlange coma. Dit trekt de aandacht van Matteo (Claudio Santamaria, die een bijrol had in ‘Casino Royale’), een mysterieuze postulator van het Vaticaan. Hij is geobsedeerd door het vinden van iemand wiens miraculeuze genezende krachten reëel zijn. Zijn zoektocht naar de waarheid kan zijn leven en dat van de hele wereld voorgoed veranderen.

De plot van ‘Christian’ is vrij geïnspireerd door de graphic novel ‘Stigmate’ van Claudio Piersanti en Lorenzo Mattotti. De rauwe werkelijkheid van een arme buitenwijk wordt verrijkt met fantasy-elementen en mysterie. De kracht van de serie zit vooral in de interessante mix van misdaad en (bij)geloof, waarbij niets is wat het lijkt.

In het tweede seizoen, bestaande uit zes afleveringen, treedt de ‘heilige crimineel’ Christian op als nieuwe koning van zijn Città-Palazzo na de dood van maffiabaas Lino. Zijn Città Palazzo groeit uit tot een utopisch koninkrijk, maar de vrede is niet voorbestemd om te blijven duren. Er ontspint zich een goddelijke strijd vol onverwachte wendingen…

Seizoen 2 van ‘Christian’ is vanaf 16 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top