Deze BV’s schuiven aan bij Otto-Jan Ham in seizoen 2 van ‘Amai zeg wauw!’ (VRT 1)

Series |

Vanaf morgen is het weer een komen en gaan van BV’s in het gezellige ‘Amai zeg wauw!’, de muzikale laatavondshow van Otto-Jan Ham op VRT 1. Pickx stelt de uitverkoren gasten voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag

Ook in het tweede seizoen ontvangt gastheer Otto-Jan Ham in zijn indrukwekkend doch knus decor opnieuw een centrale gast, rond wie de hele aflevering is opgebouwd.

Het nieuwe seizoen opent met Fien Germijns. De radiopresentatrice van Studio Brussel is tegenwoordig een vast schermgezicht op de openbare omroep. Sinds het voorjaar van 2022 is de charismatische Germijns te zien in ‘De dag van vandaag’, een quizprogramma gepresenteerd door Bart Cannaerts. Sinds de zomer van 2022 presenteert Germijns de quiz ‘Switch’. In het najaar van 2023 nam ze deel aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’, waar ze met 6 deelnames een plek in de finaleweken kon veroveren. Dit jaar won ze de Kastaar voor mediapersoonlijkheid van 2023.

Dinsdag

Ook Peter Van den Begin maakt komende week zijn opwachting in ‘Amai zeg wauw!’. De 59-jarige rasacteur heeft een cv om ‘wauw’ tegen te zeggen. Hij acteerde sinds zijn schermdebuut in 1979 in een honderdtal films en series, waaronder publiekstrekkers als ‘Kulderzipken’, ‘Windkracht 10’, ‘Team Spirit’, ‘Matroesjka’s’, ‘D’Ardennen’, ‘Tabula Rasa’, ‘Eigen Kweek’, ‘Callboys’ en ‘1985’.

Van den Begin won tot dusver drie Ensors – de laatste voor zijn rol in ‘Studio Tarara’. Daarnaast schreef hij nog scenario’s en acteerde hij in musical- en theaterproducties.

Woensdag

Woensdag is Julie Vanloo de centrale gast. De basketbalspeelster is sinds 2009 een sterkhouder bij de Belgian Cats. Vorig jaar pakte ze met de Cats nog goud op het EK – waarin ze een glansrol speelde. Met een gemiddelde van 16,2 punten, 3,2 assists en 2,7 rebounds hoorde Vanloo bij de beste vijf van het toernooi, aan de zijde van teamgenotes Emma Meesseman en Julie Allemand. Ook bij haar huidige club Galatasaray blinkt Vanloo uit.

De Belgian Cats zijn komende zomer overigens voor de tweede keer van de partij op de Spelen. Drie jaar geleden eindigden ze in Tokio op de zevende plaats, na een pijnlijke nederlaag in de kwartfinales tegen gastland Japan.

Donderdag

Tijs Vanneste sluit de eerste week van het tweede seizoen af. Eind 2016 had de Kempenaar onder zijn alias Jef Van Echelpoel een nummer 1-hit met ‘Ziet em duun’. In 2017 was hij te zien in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De tatoeëerder – hij zette onder meer tatoeages bij Tom Boonen en Ben Segers – is tevens een schermgezicht op de openbare omroep.

In ‘De Kemping’ volgde Vanneste negen langdurig werkzoekende jongeren die in de zomer van 2020 een zomercamping opbouwden en uitbaatten. Voor het tv-programma ‘Meneer Vanneste’, dat eind mei 2022 uitgezonden werd, gaf hij enkele maanden les in het secundair onderwijs. Vorig najaar was hij nog te zien in ‘De Tattoo Shop’ op VRT Canvas, waarin Vanneste tatoeëert en met zijn klanten praat over de betekenis van hun tatoeage.

Verrassende gasten

Later dit seizoen ontvangt Otto-Jan nog een stoet bekende namen: Merol, Charlotte De Bruyne, atleet Bashir Abdi, Aster Nzeyimana, Pascale Platel, Goedele Wachters, Erik Van Looy, comédienne Jade Mintjens, Laura Tesoro, Lennert en Janus Coorevits van Compact Disk Dummies, Bart Cannaerts, kunstschaatskampioene Loena Hendrickx, Francisco Schuster en Tine Embrechts.

Er schuiven ook minder bekende namen aan bij Otto-Jan, zoals ‘Chantal’­-acteur Adrian Sack, multidisciplinair kunstenaar Jaouad Alloul, boksster Oshin Derieuw en chirurg en voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Reginald Moreels.

Voor elke uitzending krijgt de gast bezoek van Lara Chedraoui. Aan de hand van een vragenlijst gaat zij dieper in op wensen van de gast, van lievelingssnacks tot het soort mensen dat ze graag in het publiek zien. Het programma wordt op basis van dit intakegesprek ingevuld op maat van de gast. Hij of zij bepaalt dus hoe de avond eruitziet. Ook de band wordt nauw betrokken, en af en toe speelt Otto-Jan zelfs een streepje gitaar mee.

De band bestaat trouwens uit topmuzikanten Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Nele Paelinck (De Nieuwe Snaar, The Bonnie Blues), Senne Guns (Admiral Freebee), Thomas Vanelslander (Gorki), Nils Tytgat (Team William, Cloudy-Oh) en Robin Wille (DIRK., Compact Disk Dummies).

Bekijk ‘Amai zeg wauw!’ vanaf 15 april van maandag tot en met donderdag rond 21u30 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top