Met ‘Renegade Nell’ (Disney+) geeft Sally Wainwright ons opnieuw een sterke vrouwelijke hoofdrol

Series | Schrijfster Sally Wainwright is bekend als het brein achter series met sterke vrouwelijke hoofdrollen zoals ‘Happy Valley’ en schreef ook het langverwachte ‘Renegade Nell’, dat nu te zien is op Disney+. Die serie neemt ons mee naar het Engeland van de 18e eeuw, zij het met een fleugje fantasy erbij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Renegade Nell’ draait rond het personage Nell Jackson, een jonge, sterke en moedige vrouw die ten onrechte beschuldigd wordt van moord en noodgedwongen een van de meest beruchte struikrovers van haar tijd wordt wanneer ze probeert te vluchten. Ze komt erachter dat de graaf van Poynton, een achterbakse gezagsdrager die steeds plannetjes smeedt, haar erin geluisd heeft. Hij is nog niet helemaal klaar met haar, en zij zint op wraak. Gelukkig krijgt ze hulp van de kleine tovergeest Billy Blind, die haar lichaam lijkt over te nemen wanneer Nell zich uit een benarde situatie moet vechten, en die haar bovennatuurlijke krachten lijkt te geven.

In de rol van Nell zien we Louisa Harland, die we vooral kunnen kennen van de serie Derry Girls. Adrian Lester (‘Life’, ‘Trigger Point’) kruipt in de huid van de graaf van Poynton en Nick Mohammed, die helemaal doorbrak dankzij zijn rol in ‘Ted Lasso’, is de fee-achtige geest Billy Blind. Verder bestaat de cast uit Frank Dillane (‘Fear the Walking Dead’), Alice Kremelberg (‘The Sinner’), Joely Richardson (‘Lady Chatterley’s Lover’), Craig Parkinson (‘Line of Duty’), Pip Torrens (‘The Crown’), Jake Dunn (‘The Bastard Son & The Devil Himself’) en debutanten Bo Bragason en Florence Keen als de zusjes van Nell.

Nieuwe wending

Zoals Adrian Lester in een interview zei, betekent ‘Renegade Nell’ een nieuwe wending voor Sally Wainwright. Zij is een gelauwerde scenarist, regisseur en schrijfster die we in ons land vooral kunnen kennen van de politieserie ‘Happy Valley’, een beenharde reeks over een gescheiden politieagente die haar twee kinderen opvoedt terwijl ze rouwt om de dood van een van haar dochters. Voor die serie won Wainwright onder andere vier BAFTA Awards (twee voor beste dramareeks, twee voor beste schrijver).

‘Renegade Nell’ zal heel wat lichter in toon zijn dan die gevierde reeks van Wainwright en ook het fantasy-element van de reeks lijkt nieuw te zijn voor de schrijfster. Met historische series over sterke vrouwen die zich afspelen in Engeland heeft ze dan weer ruim voldoende ervaring. Zo maakte ze bijvoorbeeld het twee seizoenen tellende ‘Gentleman Jack’ voor de BBC en HBO. Die reeks is gebaseerd op de dagboeken van 18e-eeuwse landeigenares en industrialist Anne Lister.

De afleveringen zijn geregisseerd door Ben Taylor (‘Sex Education’), Amanda Brotchie (die met Wainwright samenwerkte voor ‘Gentleman Jack’) en MJ Delaney (die een Emmy won voor haar werk aan ‘Ted Lasso’).

Met ‘Renegade Nell’ mag je je aan een scherp geschreven, razend spannende en sterk geacteerde serie verwachten, als we afgaan op de trailer en de makers. Alle afleveringen van deze bingewatchwaardige serie zijn vanaf 29 maart beschikbaar op Disney+.

Ontdek ‘Renegade Nell’ op Disney+ vanaf 29 maart, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top