Ontdek de meest memorabele personages uit 20 seizoenen ‘Grey’s Anatomy’!

Series |

‘Grey’s Anatomy’ is bezig aan zijn 20ste seizoen! Naar aanleiding van die mijlpaal blikt Pickx terug op de meest memorabele personages uit de populaire serie over een fictief ziekenhuis in Seattle.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meredith Grey

Meredith, de hoofdrolspeelster van de serie, is een briljante chirurg en de rode draad in het verhaal. In de loop van de seizoenen krijgt ze veel tegenslagen te verwerken, vooral in het begin. Fans waarderen haar moed, kracht en onafhankelijkheid, maar ook de momenten waarop ze haar kwetsbaarheid laat zien. Meredith is de vertelster van de serie en staat centraal in de meeste afleveringen, hoewel het publiek ook perspectieven krijgt van andere personages.

Actrice Ellen Pompeo werd genomineerd voor meerdere prijzen voor haar vertolking van het personage in het langlopende medische drama van ABC, waaronder de Satellite Award voor Beste Actrice. Ze werd in 2007 ook genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Actrice in een Dramaserie.

Miranda Bailey

Miranda Bailey, bijgenaamd ‘De Tiran’ vanwege haar autoriteit en strenge normen, is een sleutelfiguur in het Grey Sloan Memorial Hospital. Als hoofd chirurgie belichaamt ze discipline en professionaliteit, maar ze staat ook bekend om haar medeleven met haar coassistenten en haar team. Ondanks haar strenge buitenkant blijkt ze een zorgzame mentor en loyale vriendin, die een cruciale rol speelt in het opleiden van nieuwe artsen terwijl ze jongleert met de uitdagingen van haar eigen persoonlijke leven.

Cristina Yang

Yang, een getalenteerde stagiaire, werd cardiothoracaal chirurg en later afdelingshoofd in een wereldberoemd Zweeds ziekenhuis. Yang maakte traumatische ervaringen mee in haar leven, waaronder een schietpartij in het ziekenhuis, een vliegtuigongeluk en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Maar het zijn haar veerkracht en donkere humor die haar onderscheiden van de massa. Ze wordt vaak beschreven als pragmatisch, zelfs kil, maar ze toont ook een ontroerende kwetsbaarheid en een oprechte passie voor geneeskunde.

Alex Karev

In eerste instantie kwam hij over als een norse, arrogante stagiair. In de loop van de seizoenen wordt Alex matuurder en leert hij meer over zichzelf en zijn sterktes. Hij ontwikkelt zich tot een begaafde en zorgzame kinderchirurg. Uiteindelijk wordt Alex een goed mens en het soort arts dat vecht voor het herstel van zijn patiënten, zelfs als ze daar zelf nog niet klaar voor zijn. Hoewel zijn onverwachte vertrek bijna een einde maakte aan vijftien jaar karakterontwikkeling, blijft Alex Karev een van de meest geliefde personages van de serie.

Richard Webber

Richard is een gerespecteerd chirurg en bekleedt verschillende sleutelposities in het Grey Sloan Memorial Hospital, waaronder hoofd chirurgie. Hij belichaamt wijsheid en ervaring en begeleidt de jonge artsen. Tegelijk gaat hij zijn eigen persoonlijke en professionele uitdagingen aan. Zijn gecompliceerde liefdesrelatie met Ellis Grey en zijn rol als mentor van Meredith geven hem een zekere emotionele diepte. Ondanks zijn worstelingen met alcoholisme en gespannen relaties met collega’s blijft hij een steunpilaar van het ziekenhuis, dat hij verrijkt met een flinke dosis menselijkheid en deskundigheid.

Ontdek de eerste 19 seizoenen van ‘Grey’s Anatomy’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ en ‘Pickx All Stars & Sports’ van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top