De bekendste hersenkronkels uit het komisch meesterbrein van Seth MacFarlane

Series | Vanavond zendt Q2 de komedie ‘Ted 2’ uit, over een pratende teddybeer die een intense vriendschapsband opbouwt met zijn flierefluitende eigenaar. De film komt uit de koker van creatieve duizendpoot Seth MacFarlane, een man die het Amerikaanse comedylandschap de afgelopen decennia mee gekleurd heeft. Een overzicht van zijn bekendste exploten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

American Dad!
 
American Dad! Is een animatieserie over de CIA-agent Stan Smith en zijn familie: echtgenote Francine, zoon Steve en dochter Hayley, een buitenaards wezen dat bij hen inwoont, en de sprekende goudvis Klaus die het brein van een Oost-Duitse schansspringer heeft. De serie is in zekere zin een satire op de aanpak van terrorisme van de VS na de terroristische aanslagen op 11 september 2001. De reeks loopt al 15 jaar en 276 afleveringen lang en werd genomineerd voor vier Emmy’s.

Family Guy
 
Deze geanimeerde sitcom speelt zich af in de fictieve stad Quahog, waar de familie Griffin woont. Peter is de niet zo snuggere en vaak roekeloze huisvader die getrouwd is met Lois, afkomstig uit een rijke familie. Kroost Meg en Chris zijn onpopulaire pubers, terwijl nakomertje Stewie een geniale peuter is. Antropomorfe hond Brian is dan weer het grootste licht in het gezin, en moet de rest vaak rede bijbrengen.
 
Family Guy staat het meest bekend om de gesmaakte humor, waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van flashbacks om een irrelevante grap te vertellen die niet meteen aansluit op het hoofdverhaal. Deze zijsprongetjes zijn legio en heel typerend voor de reeks. De humor kan bestempeld worden als droog, zwart en absurd. Er worden vaak referenties gemaakt naar de Amerikaanse popcultuur, en parodieën op diezelfde popcultuur zijn eveneens kenmerkend voor de serie.
 
Family Guy won in zijn 21-jarig bestaan 3 Emmy’s en werd onlangs vernieuwd voor een 19e seizoen op Fox.

Ted
 
Deze komediefilm uit 2012 was het regiedebuut van MacFarlane en werd bekroond met een Oscar voor beste originele song. Een sequel, Ted 2, verscheen in 2015.
 
De plot draait rond een pratende teddybeer die een intense vriendschap smeedt met zijn lummelige eigenaar, een dertiger wiens leven vierkant draait, gespeeld door acteur Mark Wahlberg. Ted heeft aanvankelijk een slechte invloed op zijn puberaal gedrag, maar gaandeweg overtuigd de beer zijn baasje om de brokken met zijn ex-vriendin (gespeeld door Mila Kunis) te lijmen en zo meer grip te krijgen op zijn eigen leven.

A Million Ways to Die in the West
 
De tweede speelfilm geregisseerd door MacFarlane, uit 2014, met een topcast bestaande uit o.a. MacFarlane hemzelve, Charlize Theron, Neil Patrick Harris en Liam Neeson.
 
MacFarlane vertolkt een hoofdrol als knullige schaapherder in het Wilde Westen. In de komedie wordt de draak gestoken met alle clichés en mythes van het westerngenre. De hand van de regisseur is duidelijk merkbaar: het hoge tempo waaraan moppen worden afgevuurd op de kijker – vaak van bedenkelijk niveau – is vintage MacFarlane. De film werd matig onthaald door critici, die zich stoorden aan de niet-aflatende stroom aan grappen en de “gemakzuchtigeplot.

Dexter’s Laboratory 
 
Een van de bekendste animatieshows op Cartoon Network, over een geniaal kind dat een geheim laboratorium heeft achter zijn boekenkast. De reeks lanceerde de carrière van MacFarlane, die als scenarist een groot aandeel had in het succes van deze kinderserie. De avonturen van Dexter verschenen van 1995 tot 2003 op het scherm, waarin vier seizoenen en 52 afleveringen uitgezonden werden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top