'Terminator 2', een van de vele films waar de sequel het beter deed

Films | Vanavond kan je op VTM 2 kijken naar 'Terminator 2: Judgment Day', een actiefilm met Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton. Deze sequel is tot verrassing van velen een groter succes gebleken dan de originele film. Pickx stelt je enkele opmerkelijke uitzonderingen voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De volkswijsheid zegt dat een originele film doorgaans beter is dan het vervolg. Dat is in veel gevallen wel een correcte aanname, zoals bij de 'Jurassic Park'-sequel 'The Lost World' of 'Dumb and Dumber To'. Maar er zijn films die deze logica tarten en 'Terminator 2' is daar zeker eentje van. De film was de best bekeken film van 1991 en haalden verschillende Oscars binnen, waaronder die voor beste geluidseffecten, beste visuele effecten, beste make-up en beste geluid. De kunstgreep die regisseur James Cameron uithaalde met het verhaal is ongetwijfeld ook een van de redenen van het succes. In deze film is de Terminator immers geen slechterik meer, maar een beschermende vaderfiguur die de zoon van Sarah Connor moet redden. 

'Terminator 2' is een van de bekendste voorbeelden van een sequel die het origineel overschaduwt. Pickx stelt je enkele andere bekende voorbeelden voor.

The Dark Knight 

Regisseur Christopher Nolan maakte met 'Batman Begins' geen onverdienstelijke poging om de Batman-franchise te rebooten, maar helemaal overtuigen deed de cast van Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Katie Holmes en Liam Neeson niet. Het is vooral te danken aan de meesterlijke vertolking van Heath Ledger in 'The Dark Knight' dat de Batman-franchise definitief geherlanceerd werd. Helaas heeft Ledger het succes van zijn rol niet meer mogen meemaken, want enkele maanden voor de première overleed hij op veel te jonge leeftijd.

Ontdek ‘The Dark Knight’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



Toy Story 3

De originele 'Toy Story'-film was in meerdere opzichten baanbrekend, onder meer omdat het de eerste volledig computergeanimeerde film was en tevens de eerste productie van het toen nog jonge Pixar was. Toch heeft de sequel 'Toy Story 3' de originele film een beetje overschaduwd. Tijdens de 83ste Oscaruitreiking won de film namelijk twee Oscars, voor beste animatiefilm en voor beste filmsong (Randy Newman). En met een wereldwijde opbrengst van 1 miljard Amerikaanse dollar was het de succesvolste animatiefilm ooit, tot de films 'Frozen' en 'Minions' in de bioscopen verschenen.

Ontdek ‘Toy Story 3’ op Disney+ vanaf (datum)/nu, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 

Onder fans zal altijd wel discussie gevoerd worden welke van de talrijke films uit de Harry Potter-franchise de beste is, maar over één zaak kunnen ze niet twisten. 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' is met voorsprong de meest duistere film uit de reeks. Dat is niet in het minst de verdienste van de Britse acteur Gary Oldman, die met zijn rol van Sirius Zwarts nogmaals laat zien een veelzijdig en gelaagd personage neer te kunnen zetten. De film was net zoals zijn voorgangers een kaskraker en werd voor twee Oscars genomineerd, die voor beste muziek en beste visuele effecten. 



‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Bekijk ‘Terminator 2: Judgment Day’ op dinsdag 19 december om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top