De nieuwste blockbusters vind je in het aanbod van Pickx

Films | Het eindejaar is in zicht, dus dit is het moment om terug te blikken op de grootste blockbusters van het jaar. Deze populaire films van 2023 zijn terug te vinden in het aanbod van Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barbie

De grootste blockbuster van het jaar 2023 is zonder twijfel ‘Barbie’, waarin Greta Gerwig de knalroze wereld van de gelijknamige pop van Mattel tot leven brengt. Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) amuseren zich te pletter in hun perfecte Barbieland. Maar dan krijgt Barbie een existentiële crisis, en moet ze naar de echte wereld reizen om te ontdekken wat er aan de hand is en zo meer over zichzelf te leren. Ken reist mee naar de mensenwereld, maar leert daar de verkeerde lessen uit. Plots is het perfecte Barbieland in gevaar.

‘Barbie’ bracht tot nu toe al meer dan 1,4 miljard dollar op in de cinemazalen en is daarmee niet alleen de meest winstgevende film van 2023, maar ook de meest winstgevende film van een vrouwelijke regisseur ooit. En ook de recensenten zijn laaiend enthousiast: ‘Barbie’ is genomineerd voor negen Golden Globe Awards en de soundtrack voor twaalf Grammy Awards.

‘Barbie’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 

Oppenheimer

Op het lijstje met de meest winstgevende films van 2023 staat ‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan – de film die op dezelfde dag uitkwam als ‘Barbie' – op de derde plaats. De regisseur richtte zijn lens op de de briljante, maar controversiële fysicus J. Robert Oppenheimer (een meesterlijke vertolking van Cillian Murphy). Hij was de wetenschappelijke directeur van het Manhattan Project tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt algemeen gezien als de vader van de atoombom. Het is onder zijn leiding dat de eerste atoombom, Trinity, werd ontwikkeld en getest op 16 juli 1945, wat dan weer leidde tot de bombardering van Hiroshima en Nagasaki.

Na de oorlog werd Oppenheimer de meest gevierde wetenschapper van zijn generatie en haalde hij de cover van het magazine Time, maar bij de start van de Koude Oorlog werden hem communistische sympathieën verweten. Hij werd het doelwit van een heksenjacht leefde in een tweestrijd. Hij werd een vurige voorstander van nucleaire de-escalatie en het stopzetten van de ontwikkeling van de waterstofbom. De film is gebaseerd op de met een Pulitzerprijs bekroonde biografie ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’ van Kai Bird en Martin J. Sherman.

‘Oppenheimer’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Vijf jaar nadat ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ het levenslicht zag, liet Sony Pictures een nieuwe film van de eigenzinnige en grafisch prachtige Spider-Man-filmreeks op de wereld los: ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’. In deze vervolgfilm zien we hoe Miles Morales (Shameik Moore) een onverwachts bezoek krijgt van Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) en meegezogen wordt in een strijd waarin alle universums gered moeten worden uit de klauwen van een nieuwe vijand. Spider-Man ontmoet tijdens het nieuwe avontuur ook de Spider-Society: een groep lotgenoten die alle universums wil beschermen.

Met een opbrengst van ruim 690 miljoen dollar aan de filmkassa’s deed ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ het nog beter dan de voorganger ‘Into the Spider-Verse’, dat al gezien werd als een gigantisch succes. Deze films bewijzen dat bioscoopgangers superheldenfilms nog niet helemaal moe zijn, maar dat ze wel zin hebben in iets nieuws.

‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

 

Maestro

Bradley Cooper (‘Silver Linings Playbook’) kruipt in de huid van Leonard Bernstein, een Amerikaanse componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog. De perfectionist Bernstein groeide uit tot een icoon van de klassieke muziek en wist talloze jonge muzikanten te inspireren en motiveren. Maar de film draait vooral rond de relatie van Leonard met Felicia Montaelegre Cohn Bernstein, een begenadigd actrice op Broadway en de echtgenote van Leonard. Hun relatie was er een met diepe dalen, aangezien Bernstein zich volgens de overlevering met zoveel overgave op zijn werk stortte dat er geen ruimte meer was voor zijn gezin.

Bradley Cooper speelt niet alleen de mannelijke hoofdrol in ‘Maestro’. Na het overdonderende succes van zijn regiedebuut ‘A Star is Born’ is dit de tweede film die hij regisseerde. In de rol van Felicia zien we dan weer Carey Mulligan, die al tweemaal genomineerd werd voor een Oscar (voor ‘An Education’ en ‘Promising Young Woman’). ‘Maestro’ wordt genoemd als een van de grote kanshebbers op de volgende uitreiking van de Oscars.

Ontdek ‘Maestro’ nu in de cinemazalen en vanaf 20 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

 

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1

De verwachtingen voor ‘Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One’ waren erg hoog. En toch wist de film de verwachtingen nog te overtreffen. Opnieuw wordt de franchise naar een hoger niveau getild, terwijl tegelijk de basis wordt gelegd voor het tweede deel, dat naar verluidt de laatste film moet worden met Ethan Hunt (Tom Cruise) in de hoofdrol. Het kan dus niet anders dan dat alles uit de kast gehaald wordt.

‘Dead Reckoning Part One’ pakt uit met een eigentijdse antagonist: de malafide AI The Entity, die onrust en wantrouwen zaait in het team van Hunt. De film duurt 163 minuten, maar door het razende tempo besef je amper dat er bijna drie uur tijd verstrijkt. Elke grootschalige actiescène wordt overtroffen door de volgende, het gaat constant in crescendo, met de adembenemende slotscène als orgelpunt.

‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top