Dit weekend brengt weer veel leuks op televisie

Films | Als je zin hebt om je te ontspannen tijdens het weekend, gaat er niets boven een goede film of interessant programma te bekijken. Pickx geeft je enkele televisietips voor dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sully

In januari 2009 raakt het lijnvliegtuig van piloot Chelsey Sullenberger in problemen na het vertrek in New York. De enige mogelijkheid die de piloot ziet om zijn passagiers te redden, is om met zijn Airbus in de rivier te landen. Hij slaagt in zijn opzet, want alle passagiers overleven de noodlanding. Na het ongeval rijzen er echter vragen over Sully's werkwijze. Deze film met Tom Hanks, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, gaat dieper in op de omstandigheden rond de noodlanding.

Bekijk ‘Sully’ op vrijdag 14 oktober om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Ferris Bueller's Day Off

Het is alweer een tijdje geleden sinds we de betere wederhelft van Sarah Jessica Parker in een kaskraker hebben gezien. 'Ferris Bueller's Day Off' was dan ook een van de grootste successen in de carrière van Matthew Broderick. Deze film draait rond een laatstejaarsstudent die een ongelooflijke hekel aan school heeft en gaat spijbelen. Hij maakt van zijn dagje vrijaf een legendarisch feest, maar wordt op de hielen gezeten door schoolhoofd Edward Rooney. Leuk weetje: de film betekende niet alleen een doorbraak voor Broderick maar ook voor het Zwitserse elektrocollectief Yello met hun knotsgekke hit 'Oh Yeah'.

Bekijk ‘Ferris Bueller's Day Off’ op vrijdag 14 oktober om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zaterdag: Patser

Voor een film die niet heeft ingeboet aan actualiteit schakelen we vanavond over naar VTM. Daar kan je kijken naar het epos 'Patsers' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Vier Antwerpse vrienden zien het groots in de Antwerpse onderwereld en saboteren een cokedeal om de drugs zelf te verpatsen. De zaken lopen compleet uit de hand wanneer de list van de vrienden uitmondt in een ware drugsoorlog.

Bekijk ‘Patser’ op zaterdag 15 oktober om 22u00 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Air Force One

Over oorlog gesproken: in 1997 heerste er nog (relatieve) rust tussen Rusland en de Verenigde Staten. 'Air Force One' situeert zich in dat jaar. In de film wordt Amerikaans president James Marshall in Moskou bejubeld voor zijn aanpak tegen terrorist Radek. Aanhangers van Radek slagen er in om na de toespraak de terugvlucht van de president te kapen. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel met Harrison Ford als Amerikaans president in de hoofdrol.

Bekijk ‘Air Force One’ op zaterdag 15 oktober om 22u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zondag: Putin - Master of the game

Vandaag voelen we allemaal de gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne, van onze supermarktrekening tot de energieprijzen. Deze documentaire toont dat de Russische president Vladimir Poetin al jarenlang de confrontatie met het Westen opzoekt en zich een meester in manipulatie toont. We krijgen een beter inzicht in de Kremlinbaas dankzij getuigenissen van onder meer voormalig Frans president François Hollande en CIA-veteraan Leon Panetta.

Bekijk ‘Putin - Master of the game’ op zondag 16 oktober om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Jaws 2

Deze film is het vervolg op de kaskraker van Steven Spielberg uit 1975. De rust lijkt weergekeerd in de badstad Amity, tot er plots twee duikers in de zee verdwijnen. Politiecommissaris Martin Brody, een rol van Roy Scheider, gaat op onderzoek uit en ontdekt al gauw dat een grote witte haai opnieuw het water rond Amity onveilig maakt.

Bekijk ‘Jaws 2’ op zondag 16 oktober om 20u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Je favoriete programma gemist? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top