2020: het jaar van Matteo Simoni

Films | Er staat geen rem op de Limburgse trots Matteo Simoni. De acteur beleefde het jaar van zijn leven en met een paar opkomende releases ziet het ernaar uit dat hij de successen aaneen zal rijgen. Proximus Pickx feliciteert Matteo, en niet alleen voor zijn puike acteerwerk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het rustmoment dat de coronacrisis meebracht in het Vlaamse filmlandschap kwam bijna als geroepen voor de eeuwig drukke Matteo Simoni, die in december 2019 net vader was geworden van Giulia. Toch is de Limburgse acteur dit jaar alomtegenwoordig op de televisieschermen, in de cinemazalen en op de streamingplatforms. Een overzicht.

Guilia

Matteo Simoni en vriendin Loredana stelden op 23 december hun dochter voor aan de wereld met een foto op Instagram. De coronacrisis die hard toesloeg in de entertainmentsector, kwam voor de jonge ouders als een geluk bij een ongeluk. Simoni was zich aan het voorbereiden om de rol van Dennis Black Magic te spelen in ‘Zillion’, over de gelijknamige discotheek. Hij was net met veel moeite tien kilo afgevallen voor de rol, toen de opnames met een jaar werden uitgesteld. “Ik zat de voorbije maanden gewoon thuis, maar voor mij was dat een cadeau”, vertelde de acteur aan Het Nieuwsblad. “Naast alle ellende die corona veroorzaakt, gaf het me ook zeeën van tijd voor mijn gezin. Zalig was dat.” Gelukkig voor de acteur, en voor ons, had hij voor de geboorte van zijn dochter wel al een paar projecten op de gevoelige plaat vastgelegd.

The Racer

Een van die films was ‘The Racer’ van de Engelse regisseur Kieron J. Walsh die in september in de zalen verscheen. Daarin speelt Simoni de wielrenner Lupo Marino, wiens meesterknecht Dom Chabol (Louis Talpe) het voortouw neemt om toch één keer de gele trui te kunnen dragen in de Tour de France van 1998. Simoni sluisde de lof meteen door naar Talpe, die volgens hem wel eens een internationale carrière kan starten na zijn hoofdrol in ‘The Racer’.

De bende van Jan de Lichte

Met de komst van de “Vlaamse Netflix” Streamz staat Matteo Simoni nog maar eens in het middelpunt van de belangstelling. Het paradepaardje van het platform is namelijk ‘De bende van Jan de Lichte’, een historische avontuurlijke reeks over de struikrover die door hem vertolkt wordt. De serie, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Louis Paul Boon, werd al in 2016 en 2017 ingeblikt en werd op het filmfestival van Gent in 2018 al voorgesteld, maar komt nu pas op de schermen. Naar verluidt waren de opnames vrij kostelijk en wachtte VTM op het goede moment om de reeks op het publiek los te laten. Oordeel vooral zelf of het wachten de moeite waard was.

Rookie

Het was dus al een jaar vol releases voor Matteo Simoni, maar het houdt nog niet op. Op 16 december kom ‘Rookie’ namelijk in de zalen, waarin Simoni een waaghals speelt die na een zwaar ongeval met zijn motor moet stoppen met racen. Wanneer zijn neefje interesse toont om ook eens te racen, kan hij de zin om weer op de motor te kruipen niet bedwingen, hoe gevaarlijk dat ook mag zijn. De immer sympathieke Limburger trekt naar de andere kant van het land voor zijn vertolking van hoofdpersonage Nicky, want de brutale waaghals vol tattoos spreekt West-Vlaams. Of dat goedkomt, kan je al zien in de trailer van ‘Rookie’.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top