‘Mean Girls’ in VOD: wie speelt wie in de verfilmde musicalversie?

Films |

Iedereen kent ‘Mean Girls’ als de iconische tienerkomedie uit 2004. Die filmklassieker werd in 2018 in een Broadway-musical gegoten, geschreven door Tina Fey. Sinds kort bestaat er ook een filmversie van die musical. In onze catalogus films op aanvraag kan je die vanaf morgen opvragen. Als opwarmertje stelt Pickx alvast de cast voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Angourie Rice als Cady Heron

Tienermeisje Cady is net vanuit Kenia verhuisd naar de Verenigde Staten. Op school maakt ze vrienden die haar waarschuwen voor het populaire kliekje, de zogenaamde “Plastics”. Wanneer Cady een uitnodiging krijgt om zich bij de Plastics te voegen, zien haar vrienden er een kans in om te groep van binnenuit te ontmantelen. Maar dan krijgt Cady het helemaal aan de stok met de “Queen Bee” van de school, Regina.

Lindsay Lohan vertolkte dit personage in de film uit 2004. Voor deze versie kroop Angourie Rice in de huid van Cady. De Australische actrice speelde in ‘Spider-Man: Homecoming’, ‘Spider-Man: Far From Home’ en ‘Spider-Man: No Way Home’. In 2016 brak ze door bij het grote publiek met haar rol in de actiekomedie ‘The Nice Guys’, met Russell Crowe en Ryan Gosling. In 2019 verscheen Rice in de finale-aflevering van seizoen 5 van ‘Black Mirror’, naast Miley Cyrus. De nu 23-jarige actrice werd opgenomen in Variety’s 2021 Power of Young Hollywood vanwege haar rol in de populaire miniserie ‘Mare of Easttown’ naast Kate Winslet. Ze was onlangs te zien tegenover Jennifer Garner in de Apple TV+-serie ‘The Last Thing He Told Me’.

Renee Rapp als Regina George

Regina George is de leider van de populaire kliek op school die bekendstaat als The Plastics. Ze is de definitie van manipulatief en meedogenloos en overtuigt Gretchen en Karen er altijd van om te doen en denken wat zij wil. Wanneer Cady zich bij haar team voegt, wordt Regina’s sluwe tactiek op de proef gesteld.

De vertolking van Rachel McAddams als Regina in de film uit 2004 zal voor altijd een van McAddams’ bekendste rollen blijven. In de musicalfilm speelt zangeres en actrice Reneé Rapp het personage voor de tweede keer. Ze speelde Regina eerder al op Broadway. De 24-jarige Amerikaanse brak door als actrice met haar rol in de tienerkomedieserie ‘The Sex Lives of College Girls’. In 2022 loste ze haar debuut-EP ‘Everything to Everyone’. Het nummer ‘Not My Fault’ met Megan Thee Stallion vanop de ‘Mean Girls’-soundtrack groeide vorige maand uit tot een hit in de VS.

Bebe Wood als Gretchen Weiners

Gretchen Weiners is een van Regina’s beste vriendinnen en de dochter van de eigenaar van Toaster Strudel. Het personage is vaak oppervlakkig en sentimenteel als Regina achter haar rug om over haar roddelt.

Bebe Wood begon haar carrière op 10-jarige leeftijd als Shania in de NBC-serie ‘The New Normal’. Ze speelde ook Lake Meriwether in de Hulu-reeks ‘Love, Victor’. In 2021 had ze een stemrol in de kinderanimatiefilm ‘Trollhunters: Rise of the Titans’. Haar rol in ‘Mean Girls’ bevat een knipoog naar haar Cubaanse wortels.

Jon Hamm als Coach Carr

Coach Carr heeft de leiding over het footballteam en geeft les in seksuele voorlichting op de school van Cady. Hij heeft gezoend met minstens twee van zijn leerlingen. Nadat het Burn Book, waarin The Plastics hun gossip noteerden, zijn wandaden met de studentes onthulde, vluchtte hij de staat uit.

Jon Hamm is een gevestigde naam in Hollywood, vooral dankzij zijn met een Emmy bekroonde hoofdrol als Don Draper in de serie ‘Mad Men’. De 53-jarige acteur heeft eerder samengewerkt met Tina Fey voor de comedyserie ‘30 Rock’ en speelt nu de hoofdrol in de Apple TV+-serie ‘The Morning Show’, naast Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. In 2022 verscheen Hamm in de actiefilm ‘Top Gun: Maverick’, het vervolg op de filmklassieker ‘Top Gun’ uit 1986. Voorts is hij nog bekend door zijn rol in het vijfde seizoen van ‘Fargo’ en zijn hoofdrol in de misdaadthriller ‘The Town’ (2010), geregisseerd door Ben Affleck.

Jenna Fischer als mevrouw Heron

Mrs. Heron is de moeder van Cady. Ze wil gewoon het beste voor haar dochter, en dus stopt ze met thuisonderwijs en schrijft ze Cady in in de middelbare school. Ze is zoöloog van beroep en heeft jarenlang in Afrika gewerkt. Eerst is ze blij voor Cady dat ze nieuwe vrienden maakt op school, maar later, als de hele school ruzie maakt, denkt ze dat ze haar eigen dochter niet kan vertrouwen.

Jenna Fischer is vooral bekend van haar hoofdrol als Pam Beesly in de populaire sitcom ‘The Office’. Verder speelde ze nog mee in films als ‘The 15:17 to Paris’, ‘Brad’s Status’ en ‘Are You Here’ en series als ‘You, Me and the Apocalypse’ en ‘Splitting Up Together’.

‘Mean Girls’ is vanaf morgen beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top