Deze vijf filmparels van Zack Snyder moet je gezien hebben

Films |

Nu ‘Rebel Moon – Part Two: The Scargiver’ deze vrijdag op Netflix verschijnt, blikt Pickx terug op de strafste films van regisseur Zack Snyder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dawn of the Dead (2004)

Snyders langspeeldebuut ‘Dawn of the Dead’ is een remake van George A. Romero’s befaamde horrorklassieker. De regisseur loste de hoge verwachtingen in en leverde een intense en spannende zombiefilm af die de geest van het origineel wist te vangen. Tegelijk gaf Snyder er ook zijn eigen draai aan. Met zijn gespannen sfeer, bloedstollende actiescènes en verkenning van thema’s als survival en menselijkheid staat de film te boek als één van de meest geslaagde en geliefde remakes in het genre.


300 (2006)

‘300’ is gebaseerd op het stripboek van Frank Miller en is een visueel meesterwerk dat de kijker onderdompelt in de wrede en epische wereld van de Slag om Thermopylae. Met zijn weelderige decors, nauwkeurig gechoreografeerde gevechten en kenmerkende grafische esthetiek is de film een klassieker geworden in het historische actiegenre.

‘300’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Watchmen (2009)

‘Watchmen’ is een ambitieuze bewerking van het cultstripboek van Alan Moore en Dave Gibbons. De film speelt zich af in de Verenigde Staten, waar vigilantisme in de jaren 70 illegaal is verklaard en superhelden in kostuums gezien worden als staatsvijanden. Rorschach, een superdetective met een uniek zwart-wit masker, blijft wel buiten de wet opereren. Wanneer hij de dood van een collega onderzoekt, komen heel wat geheimen aan het licht. Hij waarschuwt zijn gepensioneerde kameraden, die de handen in elkaar slaan en hun oude kostuums nog een laatste keer aantrekken.

Met zijn uitmuntende vertolkingen, onberispelijke art direction en beklijvend script blijft de film een van Snyders meest geliefde werken en een klassieker voor superheldenfans.

‘Watchmen’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Man of Steel (2013)

Superman brengt al sinds 1938 jong en oud in vervoering. ‘Man of Steel’ is een van de beste Superman-versies tot nu toe. Deze bewerking toont de ontstaansgeschiedenis van de man uit Krypton. Hij strandt op aarde en wordt geadopteerd en opgevoed door de Kents, maar zijn superkrachten leiden er al snel toe dat hij grote verantwoordelijkheden op zich neemt. Zoals het redden van de aarde uit handen van de schurk van dienst, generaal Zod.

Dankzij de charismatische prestatie van Henry Cavill in de titelrol is ‘Man of Steel’ erin geslaagd om het Superman-verhaal te moderniseren voor een nieuwe generatie kijkers en tegelijk een eerbetoon te vormen aan de iconische wortels.

Ontdek ‘Man of Steel’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Zack Snyder’s Justice League (2021)

“Release the Snyder cut!”, riepen de fans toen in 2017 de superheldenfilm ‘Justice League’ minder dan warm onthaald werd. Zij waren er zeker van dat de filmstudio zich te veel had gemoeid en dat Snyder een betere versie van de film liggen had. De regisseur mocht de film opnieuw monteren en aanpassen zoals hij dat wilde. En de fans waren laaiend enthousiast.

De beroemde director’s cut, uitgebracht in 2017, weerspiegelt de oorspronkelijke visie van Zack Snyder, die destijds tijdens de postproductie van het origineel van het project werd gehaald. Om ervoor te zorgen dat het ultieme offer van Superman niet tevergeefs was, vormt Bruce Wayne een team met Amazone-strijder Diana Prince. Hun doel? Een team van meta-mensen vormen dat de wereld kan beschermen tegen een nakende dreiging. Dit is zonder enige twijfel een van de meest epische superheldenprenten ooit.

‘Justice League’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Meer lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top