‘Dune: Part Two’ in de VOD-catalogus: maak kennis met de sterrencast!

Films |

Eindelijk! ‘Dune: Part Two’ is beschikbaar in onze VOD-catalogus! Om je warm te maken voor deze spectaculaire blockbuster presenteert Pickx alvast de indrukwekkende ensemblecast, bestaande uit de meest blinkende Hollywoodsterren van het moment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Timothée Chalamet als Paul Atreides

Hoewel de ‘Dune’-boeken van Frank Herbert lang als onverfilmbaar werden beschouwd, is Denis Villeneuve er toch in geslaagd om de monumentale roman uit 1965 tot leven te wekken. Het eerste deel werd alom geprezen door critici vanwege de indrukwekkende cinematografie, de betoverende muziek en het ongelooflijke acteerwerk, met dank aan een ensemblecast vol sterren. Veel van die acteurs keren terug voor ‘Dune: Part Two’.

Uiteraard kruipt Timothée Chalamet opnieuw in de rol van Paul Atreides, de laatste hertog van het nobele Huis Atreides. Als enige zoon van hertog Leto Atreides I en Lady Jessica Atreides kwam hij aan de macht bij de Fremen op Arrakis in hun strijd tegen de troepen van het Huis Harkonnen. Hij sloot zich aan bij de Fremen en ontmoette Chani aan het einde van het vorige deel. Zijn natuurlijke paranormale gaven worden versterkt door de kruidenmelange en hij neemt de rol aan van de religieuze leider van de Fremen op basis van hun profetieën van Lisan al-Gaib.

Chalamet beleefde zijn doorbraak op het witte doek met zijn aangrijpende vertolking van de 17-jarige Elio Perlman in ‘Call Me by Your Name’. Vervolgens was hij te zien in ‘Lady Bird’, Greta Gerwigs bewerking van ‘Little Women’, in ‘Wonka’ en in ‘The French Dispatch’ van Wes Anderson.

Zendaya als Chani

Haar doorbraak in Hollywood kwam op haar veertiende, toen ze de rol kreeg van Rocky Blue in de Disney Channel-sitcom ‘Shake It Up’. Zendaya is het best bekend voor haar rol als drugsverslaafde tiener Rue Bennett in HBO’s populaire tienerdramaserie ‘Euphoria’, waarvoor ze twee Emmy's heeft gewonnen, en Peter Parkers love interest M.J. in de ‘Spider-Man’-films. Voorts vertolkte ze de trapezeartieste Anne Wheeler in ‘The Greatest Showman’ en Marie Jones in ‘Malcolm & Marie’.

In ‘Dune: Part Two’ keert Zendaya terug als Chani, een jonge Fremen-vrouw die Pauls liefdespartner wordt. Haar alias is Sihaya, wat woestijnbron betekent.

Florence Pugh als prinses Irulan

Pugh maakte haar acteerdebuut in 2014 in het drama ‘The Falling’. Haar doorbraakrol kwam een paar jaar later, toen ze de hoofdrol speelde als Katherine Lester in ‘Lady Macbeth’. Voorts is de 28-jarige Britse bekend van haar rollen in de biopic ‘Fighting with My Family’ en de horrorfilm ‘Midsommar’. Ze kroop in de huid van Yelena Belova, een Black Widow in het Marvel Cinematic Universe, en van Amy March in Greta Gerwigs ‘Little Women’, waarvoor ze een Oscarnominatie voor beste bijrol verdiende. Vorig jaar was Pugh nog te zien met een bijrol in prijsbeest ‘Oppenheimer’.

Prinses Irulan, een nieuw personage in het tweede deel, is de oudste dochter van de keizer van het imperium, Shaddam IV. Ze heeft vier jongere zussen. Hoewel Irulan “getraind is volgens de zuivere wijze van de Bene Gesserit en voorbestemd is om een eerwaarde moeder te zijn”, ondergaat ze in de film nooit het een levensgevaarlijke ritueel om dit te bereiken.

Austin Butler als Feyd-Rautha Harkonnen

Butler figureerde in verschillende Nickelodeon-shows voordat hij rollen kreeg in ‘Hannah Montana’ en ‘iCarly’. Zijn eerste belangrijke rol kwam in 2007 in de jeugdserie ‘Zoey 101’ op Nickelodeon. Na zijn Nickelodeon-carrière werd Butler bekend als Sebastian Kydd in ‘The Carrie Diaries’, Wil Ohmsford in ‘The Shannara Chronicles’ en Tex Watson in ‘Once Upon a Time...in Hollywood’. Butlers ultieme doorbraak kwam in 2022, in Baz Luhrmanns ‘Elvis’. Zijn hoofdrol werd genomineerd voor een Oscar. Sindsdien stond hij nog naast Tom Hardy op de set van de misdaadfilm ‘The Bikeriders’ en was hij te zien in de WOII-miniserie ‘Masters of the Air’.

In ‘Dune: Part Two’ speelt Butler de rol van Feyd-Rautha Harkonnen, het sardonische jonge neefje van Baron Harkonnen en zijn geplande opvolger als heerser van Arrakis. Net als Pugh is Butler een nieuwkomer in de cast van Denis Villeneuves epische sciencefictionsaga.

Christopher Walken als keizer Shaddam IV

Walken was als kindacteur al op televisie te zien. De 81-jarige Amerikaanse acteur werd beroemd met zijn Oscarwinnende rol van Vietnam-veteraan Nick Chevotarevich in het veelbekroonde ‘The Deer Hunter’ in 1978. Hij werd opnieuw genomineerd voor een Oscar voor zijn bijrol in ‘Catch Me If You Can’. Walken maakte carrière door te switchen tussen intense drama’s, zoals ‘King of New York’ en ‘True Romance’, en flauwe komedies, zoals ‘Wedding Crashers’ en ‘Click’.

In ‘Dune: Part Two’ is Walkens personage de keizer van het universum en de vader van prinses Irulan. Hij komt niet voor in het eerste deel. Shaddam heeft hertog Leto Atreides de controle gegeven over de lucratieve specerijenmijnen op Arrakis. Leto is populair bij de Landsraad, wat maakt dat Shaddam zich bedreigd voelt en een complot smeedt samen met de aartsvijanden van de Atreides, de tirannieke Harkonnen. De Atreides worden verhuisd naar woestijnplaneet Arrakis, waar het Huis – zoals te zien in de eerste film – vernietigd wordt.

Javier Bardem als Stilgar

Bardem begon met acteren in Spaanse films als ‘Jamón jamón’, ‘Boca a boca’ en ‘Carne trémula’, voordat hij internationale erkenning kreeg met zijn Oscargenomineerde hoofdrol in ‘Before Night Falls’ in 2000. Zeven jaar later won hij de Oscar voor beste bijrol voor zijn ijzingwekkende vertolking van een huurmoordenaar in de neo-westernthriller ‘No Country for Old Men’ van de gebroeders Coen. Hij is ook bekend voor zijn rol als schurk Raoul Silva in de James Bond-film ‘Skyfall’ en kankerpatiënt Uxbal in het psychologische drama ‘Biutiful’ van Alejandro G. Iñárritu. Vorig jaar was hij te zien als koning Triton in ‘The Little Mermaid’.

Stilgar is de leider van de Fremen-stam in Sietch Tab. Nadat het Huis Harkonnen Arrakis aanviel, waarmee de Woestijnoorlog begon, zochten de overgebleven leden van de Atreides-familie, namelijk de hertogelijke erfgenaam Paul Atreides en zijn moeder, hun toevlucht bij Stilgar en zijn stam. Stilgar wordt al snel een goede vriend van Paul, maar na verloop van tijd ontpopt hij zich steeds meer tot een religieuze volgeling van ‘Lisan al-Gaib’.

‘Dune: Part Two’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top