Niet te missen op tv (22 juni – 28 juni): 4 x lokaal kijken

Films | Volgens kenners gaat er niets boven eigen kweek. Dat geldt ook voor televisie.

Door MF

Deel dit nieuws

Daarom brengen we jullie deze week film, fictie en frisse formats van eigen bodem.

Op de loer bij Staatsveiligheid

Op maandagavond graaft VTM ‘De Bunker’ op uit hun fictiekelder. In de reeks is een gespecialiseerd team verantwoordelijk voor de Staatsveiligheid van ons land. Deze Antwerpse cel opereert vanuit de bunker, een geheim en ondergronds hoofdkwartier.

Als buitendienst verzamelen de geheimagenten informatie ‘op het veld’, om zo een belangrijke dreiging of ramp te voorkomen. Deze dreiging kan van alle kanten komen: extreemlinks, extreemrechts, terrorisme, economische spionage, cybercriminaliteit, sektes, enz.

Op het team rust een grote verantwoordelijkheid en de agenten zijn door de interne geheimhouding vaak op elkaar aangewezen. Hun band is hecht, maar de druk is groot.

Bekijk ‘De Bunker’ op maandag 22 juni om 21u55 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Op de trein na de quarantaine

Dinsdag neemt Lidewij Nuitten — bekend als reporter van ‘Iedereen beroemd’ — de Eén-kijkers mee van Eupen naar Oostende in een bijzondere special. De treinlijn Oostende-Eupen, de langste van ons land, was in normale tijden ook de drukste treinlijn. Ook tijdens de lockdown-light bleef die trein rijden.

Van zodra de bedrijven weer open mochten, nam Lidewij een maand lang de trein van de ene kant van ons land naar de andere kant en terug. Via de vele treinritten en in de verschillende stations ondervond ze hoe ons land totaal veranderd is. Of toch niet?

Lidewij sprak onder andere met treinbegeleiders, Securail-agenten, een treinbestuurder, reizigers, transmigranten en daklozen en wilde van hen weten hoe zij de coronacrisis beleven. Het leverde een uniek tijdsdocument op met een mix van ontluisterende, grappige en kwetsbare verhalen van een wereld die zich langzaam maar zeker weer op gang trekt.

Bekijk ‘Tussen Eupen en Oostende’ op dinsdag 23 juni om 20u45 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Ontroerend tot de laatste frame

Wanneer het leven niet van een leien dakje loopt, trek je alles en iedereen in twijfel. Dat heeft de coronacrisis ons pijnlijk duidelijk gemaakt. Maar het is tevens de rode draad van ’Sprakeloos’, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Tom Lanoye.

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman (Stany Crets) wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder (Viviane De Muynck) onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal.

Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die hij moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Bekijk ‘Sprakeloos’ op woensdag 24 juni om 20u45 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

In welke studierichting zitten de slimste studenten?

Op 18 mei gaf presentator-examinator Otto-Jan Ham de aftrap van het tweede seizoen van ‘De campus cup’: de zoektocht naar de strafste studierichting aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen. Op 25 juni volgt met de finale de kroon op het werk van deze spannende zoektocht, die het bij het publiek nog beter doet dan de eerste editie. Gemiddeld keken er meer dan 300.000 kijkers (tegenover gemiddeld 268.000 kijkers voor de eerste reeks).

Wie volgt Rechten UGent op als winnaar van de Campus Cup? In de seizoensfinale strijden de twee beste opleidingen om de prestigieuze wisselbeker.

Bekijk ‘De Campus Cup’ op donderdag 25 juni om 22u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top