‘Scoop’ toont een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Britse koningshuis

Films | Netflix pakt uit met de nieuwe film ‘Scoop’, over een rampzalig interview op de BBC voor een lid van de Britse koninklijke familie. Op 16 november 2019 keek het hele land geschokt toe hoe prins Andrew met lachwekkende excuses probeerde om zeer ernstige aantijgingen te ontkennen. Pickx duikt dieper in de cast van de film over een waargebeurd verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het beruchte interiew van 16 november ging als een schokgolf doorheen het Britse koninkrijk. Prins Andrew werd in een hoekje gedreven in het programma ‘Newsnight’ op de BBC toen hij geconfronteerd werd met zijn banden met de steenrijke veroordeelde mensensmokkelaar en zedendelinquent Jeffrey Epstein en de aantijgingen van zedenfeiten met een minderjarige tegen zijn eigen adres. Kort nadien trok hij zich volledig terug uit zijn publieke rollen.

Hoe dat beruchte interview tot stand kwam, zie je vanaf vrijdag 5 april in de film ‘Scoop’ op Netflix. De makers verzamelden een niet te versmaden cast om de waargebeurde feiten en de echte personages in beeld te brengen.

De cast

Zo kruipt niemand minder dan Gillian Anderson in de huid van journaliste en documentairemaakster Emily Maitlis, die veel van de aantijgingen tegen prins Andrew aan het licht bracht en ook het interview afnam. Gillian Anderson kan je kennen van haar doorbraakrol als Dana Scully in ‘The X Files’, maar recenter had ze ook rollen in ‘The Crown’ als Margaret Thatcher en in ‘Sex Education’ als Jean Milburn.

De iets minder dankbare rol van prins Andrew, Hertog van York, het derde kind van koningin Elizabeth II en prins Philip en dus de jongere broer van de huidige koning Charles,  ging naar de Britse acteur Rufus Sewell. Sewell is al op het grote scherm te zien sinds 1991, zij het voornamelijk in bijrollen. Je zou hem kunnen kennen van ‘The Illusionist’, ‘The Holiday’ of ‘Old’.

Sam McAlister werkte tien jaar lang achter de schermen van ‘Newsnight’ en was verantwoordelijk voor de boeking van prins Andrew voor het programma. Zij schreef sindsdien ook het boek ‘Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews’, waaruit de scenaristen van ‘Scoop’ vast heel wat inspiratie konden halen. Zij wordt vertolkt door Billie Piper, die je aan het werk kon zien in ‘Penny Dreadful’ of als compagnon Rose Tyler in ‘Doctor Who’.

Verder bestaat de cast uit Keeley Hawes (‘Line of Duty’, ‘Bodyguard’) als prins Andrews privésecretaresse Amanda Thirsk, Connor Swindells (‘Sex Education’) als fotograaf Jae Donnelly, Romola Garai (‘Vigil’) als redacteur Esme Wren en Charity Wakefield (‘The Great’) als Andrews dochter prinses Beatrice.

Ontdek ‘Scoop’ vanaf 5 april op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top