Nieuwe filmreleases in de VOD-catalogus in april

Films | De komende maand wordt de VOD-catalogus van Proximus aangevuld met enkele langverwachte en gloednieuwe films. ‘Anyone but You’, ‘Mean Girls’ (2024) en ‘Dune: Part Two’ zijn binnenkort op jouw televisiescherm te bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anyone but You

Sinds haar rollen in ‘Euphoria’ en ‘The White Lotus’ loopt de acteercarrière van Sydney Sweeney als een trein. Met ‘Anyone but You’ blikte ze een onvervalste romcom in. Ze speelt de hoofdrol van Bea, een studente rechten wiens date met Ben (Glen Powell) slecht afloopt. Later ontmoeten ze elkaar weer op de bruiloft van Halle (de zus van Bea) in Australië. Ze moeten elkaar niet echt, maar omdat hun exen en bemoeizuchtige ouders er ook zijn, besluiten ze te doen alsof ze een koppel zijn, in de hoop zo met rust gelaten te worden. Het resultaat is een spelltje van aantrekken en afstoten zoals we van klassieke romcoms gewoon zijn, maar dan in een iets moderner jasje.

Dat herkenbare verhaal met een moderne twist is geen toeval. Het scenario van ‘Anyone but You’ is namelijk geïnspireerd door het toneelstuk ‘Much Ado About Nothing’ van Shakespeare. Regisseur, producent en schrijver van dienst is Will Gluck, die we kennen van films als ‘Easy A’, ‘Friends with Benefits’ en de twee ‘Peter Rabbit’-films.

‘Anyone but You’ is vanaf 8 april beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Mean Girls

Mean Girls’ is uiteraard de iconische tienerkomedie uit 2004, maar het is ook de naam van een theatermusical geschreven door Tina Fey, en is er ook de filmversie van die musical. De hoofdrol van Cady Heron wordt in deze versie vertolkt door Angourie Rice die je kan kennen van ‘Black Mirror’ of de ‘Spider-Man’-films met Tom Holland. Lindsay Lohan, die in de film uit 2004 de hoofdrol speelde, kreeg een korte gastrol.

Tienermeisje Cady is net vanuit Kenia verhuisd naar de Verenigde Staten. Op school maakt ze vrienden die haar waarschuwen voor het populaire kliekje, de zogenaamde “Plastics”. Wanneer Cady een uitnodiging krijgt om zich bij de Plastics te voegen, zien haar vrienden er een kans in om te groep van binnenuit te ontmantelen. Maar dan krijgt Cady het helemaal aan de stok met de “Queen Bee” van de school, Regina.

‘Mean Girls’ is vanaf 22 april beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Dune: Part Two

Het tweede deel in Denis Villeneuves bewerking van het sciencefictionepos ‘Dune’ is zo mogelijk nog indrukwekkender dan het eerste. Timothée Chalamet is terug als Paul Atreides, die zijn reis op de woestijnplaneet Arrakis verderzet en wraakt zoekt op de samenzweerders die zijn familie hebben vermoord. Ook Zendaya is terug als zijn compagnon Chani. Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling en Javier Bardem hernemen hun rollen terwijl Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken en Léa Seydoux zich bij de cast voegen.

De tweede ‘Dune’-film werd meermaals uitgesteld door de staking van de Amerikaanse acteursgilde, maar dat deed geen afbreuk aan de anticipatie. De reactie van zowel de pers als het publiek was zo goed als unaniem lovend en de opbrengst aan de filmkassa’s volgde. In Noord-Amerika gingen er zelfs meer filmtickets over de toonbank voor ‘Dune: Part Two’ dan voor ‘Oppenheimer’. En naar verluidt broedt Villeneuve nu al op een derde deel om de trilogie af te werken. Dat zou gebaseerd kunnen zijn op ‘Dune Messiah’, het tweede boek in de reeks van Frank Herbert.

‘Dune: Part Two’ is vanaf 16 april beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top