Live action remake van ‘The Incredibles’ in de maak

Films | Disney zet al enkele jaren in op live action remakes van hun klassieke animatiefilms, en nu zijn ook de computergeanimeerde films van Pixar aan de beurt. En omdat de film in 2024 zijn twintigste verjaardag viert, zal ‘The Incredibles’ de eerste zijn die de live action-behandeling krijgt. Pickx kreeg exclusief inzicht in hoe de cast eruit zal zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen ‘The Incredibles’ in 2004 verscheen, was de film revolutionair in het oeuvre van Pixar. Het animatieteam moest nieuwe technieken ontwikkelen om menselijke personages met realistische huid en haren weer te geven, terwijl ze ook genoeg plasticiteit moesten hebben om bovennatuurlijke heldendaden uit te voeren. De makers van de live action-adaptatie staan voor een andere uitdaging. De realistische karakters hebben ze al, nu moeten ze een dosis CGI gebruiken om hen cartooneske capriolen te laten uitvoeren. Wie die acteurs zijn die in de huid kruipen van de memorabele personages, lees je hier.

Mr. Incredible – Brendan Fraser

Mr. Incredible is een superheld met een enorm talent die ooit wereldfaam genoot, maar bij de start van de film al een tijdje op non-actief staat en zich ook wat liet gaan. In de film zien we hoe hij zijn oude gloriedagen weer wil beleven en de wereld wil redden.

Als je de wereld redden vervangt door sterk acteren, dan is de keuze voor Brendan Fraser in de rol logisch. Ook zijn carrière stond jarenlang op een lager pitje, en verschillende media schreven over zijn teloorgang, zowel professioneel als privé. Maar dan keerde de acteur in volle glorie terug, om met zijn hoofdrol in ‘The Whale’ vorig jaar zelfs de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol te winnen. De ideale Mr. Incredible, dus, omdat hij zijn verhaal ook echt meegemaakt heeft. Naar verluidt zou Fraser de rol met meer gravitas en emotie willen brengen dan in de animatiefilm.

Elastigirl – Aubrey Plaza

Elastigirl is de echtgenote van Mr. Incredible die haar lichaam als rubber kan uitstrekken en verschillende vormen kan aannemen. Ze is rad van tong, erg slim en een goede leider, en daarnaast ook nog eens een toegewijde moeder.

Voeg daar een dosis sarcasme aan toe en je hebt het personage dat Aubrey Plaza zal spelen in de remake. De actrice, die bekend werd met rollen waarin ze vooral veelzeggend met haar ogen rolde, acteerde onlangs nog ijzersterk in het tweede seizoen van ‘The White Lotus’ en toonde daar dat ze heel wat meer in haar mars heeft. Al zal ze naar verluidt ook nog af en toe met haar ogen rollen als Elastigirl. Een vos verliest namelijk wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Violet en Dash – Jenna Ortega en Will Poulter

De kinderen van het echtpaar Incredible worden vertolkt door Jenna Ortega en Will Poulter. Ortega heeft dankzij haar rol als Wednesday in de gelijknamige serie al wat ervaring met het spelen van een getormenteerde tiener. In haar versie zou Violet nog meer worstelen met verlegenheid en een gebrek aan vertrouwen in zichzelf. Ortega liet in een gelekt interview verstaan dat ze oefende om ook daadwerkelijk onzichtbaar te kunnen worden, maar daar voorlopig nog niet in slaagde.

Will Poulter werd dan weer vooral gecast omwille van zijn passende haarstijl. Het special effectsteam achter de film liet al weten dat ze revolutionaire digitale verjongingstechnieken zullen gebruiken om van de 31-jarige acteur een tienjarige superheld te maken, maar om het voor het team makkelijker te maken zal hij naar verluidt moeten acteren terwijl hij op zijn knieën zit.

Frozone en Edna – Eddie Murphy en Hugh Grant

In de originele film werd de stem van Lucius Best, ofwel Frozone, ingesproken door Samuel L. Jackson. Hij werd ook gevraagd voor de live action remake, maar reageerde dat het hele gebeuren klonk als een aprilvis en wilde zich niet aan het project binden. Daarom ging de rol naar Eddie Murphy, die ook twijfelde of de film er wel echt zou komen, maar uiteindelijk niet om een grapje verlegen zit en dus toch instemde.

En tot slot werd ook Hugh Grant aangekondigd als castlid, en wel in de rol van de kostuumontwerpster Edna. Op het eerste gezicht geen evidente keuze, maar als we zien hoe de acteur zich wist te transformeren voor ‘Wonka’, zijn we er zeker van dat ook deze rol hem zal liggen. Hij omschreef de huidige fase van zijn carrière al als “een freakshow” en een manier om “veel monden te voeden”, dus deze rol past helemaal in het rijtje.

De opnames van de remake zouden starten op 1 april, op voorwaarde dat de castleden hun paaseieren al verteerd hebben natuurlijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top