Gene Thomas voelt zich als een kind in een speelgoedwinkel in Liefde voor Muziek

Films | Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek nam vorige week een vliegende start. Ondertussen volgden maar liefst meer dan een miljoen mensen de aflevering waarin de nummers van Karen Damen werden gecoverd. Onder de hashtag #playlocal worden er ook in de tweede aflevering op maandag 6 april weer heel wat nieuwe hits losgelaten. Dan is het de beurt aan Gene Thomas om zijn nummers uit te lenen aan de andere artiesten die er hun eigen ding mee mogen doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

's Ochtends worden de kelen alvast gesmeerd met een bijzonder brouwsel. Gene laat de anderen namelijk kennismaken met zijn ochtendritueel: een lepel 'Zweedse Kruidenbitter'. "Onze opa zegt dat dat goed is voor je huid en spijsvertering en als opa het zegt, dan zal het wel zo zijn!", zegt Gene. Gelukkig zijn de covers van de artiesten alles behalve bitter!

Gene kende zijn grote doorbraak met de 90's-sensatie X-Session. Samen met zangeres Gina Brondeel scoorden ze verschillende 'euro-dancehits' en werden ze vooral geprezen om hun ijzersterke liveoptredens. En ook in zijn eentje scoorde Gene nog verschillende hits. Met zijn vrouw Kristel Verbeke van K3 voor ogen schreef hij zijn eerste solohit: Voor Haar. En wie kan zo’n liefdesnummer beter coveren dan tortelduifjes Kato en Tom van The Starlings? Zij het in een ietwat ander jasje…

Ook Regi koos voor een nummer uit het solo-repertoire van Gene. Hij liet zijn versie van Kom Wat Dichterbij met Jake Reese en Olivia Trappeniers al eerder los op de wereld. Regi waagde zich daarmee trouwens voor het eerst aan een Nederlandstalig nummer. Het nummer belandde ondertussen al op nummer twee in de Ultratop 50 en zelfs op nummer één in de Vlaamse Ultratop 50.Karen Damen raakt een gevoelige snaar bij Gene, nog voor ze haar nummerkeuze onthult… "Ik vind het heel spannend om voor Gene te zingen. We kennen elkaar al 20 jaar en ik heb nog nooit voor hem gezongen en al zeker geen liedje van hem", klinkt het bij Karen. Verovert Karen het hart van Gene met haar versie van Houd De Dief? Ook André Hazes neemt een hit uit de solocarrière van Gene onder handen: Ik wil Jou. "Ik heb het wel meer 'Hazes' gemaakt hé, maar je zingt zo ongelooflijk hoog!" zegt André. Slaagt hij erin om de hoge noten van Gene te evenaren?

Seans keuze voor het nummer All Day, All Night van X-Session is dan wel geen grote verrassing voor Gene, zijn bewerking ervan is dat des te meer. Hij voegde de James Bond-vibes toe aan zijn unieke versie. Wat Gene niet had zien aankomen is dat ook Peter van Mama’s Jasje zich aan een nummer van X-Session waagt: On and On. Het resultaat? Een Nederlandstalige versie die 'binnenkomt', zo oordelen de andere artiesten.

En dan is het tijd voor Gene zijn lijflied en daarvoor ging hij helemaal terug naar zijn roots. Met Livin On A Prayer van Bon Jovi brengt hij een nummer dat hij nog nooit eerder live durfde zingen...

Bekijk Liefde voor Muziek elke maandag om 20u35 bij VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top