Tijd voor film: nu in de bioscoop (27 november)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'Knives Out', een murder mystery met een topcast, 'Last Christmas', een romantische komedie geïnspireerd door de muziek van George Michael, 'Cleo', het bekroonde langspeeldebuut van Eva Cools, het bitterzoete echtscheidingsdrama 'Marriage Story' met Scarlett Johansson en Adam Driver in de hoordrollen, Alice Winocours ambitieuze derde film 'Proxima' met een fenomenale Eva Green en de Franse oorlogsfilm 'Sympathie pour le Diable'. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Knives Out

Twee jaar geleden regisseerde Rian Johnson 'Star Wars: The Last Jedi' en ondertussen bereidt hij zelfs een nieuwe 'Star Wars'-trilogie voor. Tussendoor heeft hij nog tijd voor andere projecten. Met 'Knives Out' trekt hij de kaart van de murder mystery.

De befaamde misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, net na z'n 85ste verjaardag. Uit het niets duikt de charmante en scherpe privédetective Benoit Blanc (Daniel Craig) op om de zaak te onderzoeken. Hij krijgt af te rekenen met met een bende hebberige familieleden, die elkaar zonder aarzelen verdacht maken, en enkele loyale bedienden die stijf de lippen op elkaar houden. Blanc baant zich een weg door een kluwen van valse sporen, zelfzuchtige leugens en verborgen motieven, vastberaden om de waarheid te achterhalen. Deze mix van mysterie en humor blijft spannend tot de laatste seconde, en wordt bovendien vertolkt door een indrukwekkende cast.

Politiedrama van Rian Johnson, met Daniel Craig, Chris Evans, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Don Johnson en Toni Colette

IMDb-score: 7,8/10

Last Christmas

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen - zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren... en een beetje 'faith' hebben. De muziek van George Michael en Wham! is prominent aanwezig in Last Christmas, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film zijn naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film een nooit eerder uitgebracht nummer van deze legendarische artiest te horen zijn. George Michael heeft gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht en tal van hits gescoord.

Romantische komedie van Paul Feig, met Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh en Emma Thompson

IMDb-score: 6,6/10

Cleo

Regisseur Eva Cools won in 2016 al de Visser-Neerlandiaprijs voor het scenario van haar langspeeldebuut en dit jaar weten we eindelijk waarom. Ook actrice Anna Franziska Jäger, dochter van Anna Teresa De Keersmaekers, zet een opmerkelijke vertolking neer. Na een wereldpremière op Film Fest Gent stelde Eva Cools 'Cleo' voor op het filmfestival van Rome, waar ze de Alice My Movies Award, een bekroning voor het beste speelfilmdebuut, in ontvangst mocht nemen. Ook Jäger ontving een award voor haar vertolking van het hoofdpersonage Cleo.

Na een handvol kortfilms en enkele videoclips voor Mauro Pawlowski en Intergalactic Lovers debuteert Eva Cools met een langspeelfilm over Cleo, een zeventienjarige meisje dat haar ouders verloor bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Haar oma doet haar uiterste best om haar twee kleinkinderen een stabiele thuissituatie te bieden, maar de rebelse tiener vlucht liever in het Brusselse nachtleven. De platencollectie van haar vader doet Cleo hun gedeelde liefde voor Rachmaninov herontdekken. Maar op een nacht ontmoet ze Leos: ouder, mysterieus en intrigerend. Overigens, niet enkel Rachmaninov zorgde voor de muziek, ook Mauro Pawlowski is van de partij.

Drama van Eva Cools, met Anna Franziska Jäger, Martha Canga Antonio, Natali Broods, Roy Aernouts, Marijke Pinoy, Lucie Debay en Yolande Moreau  

IMDb-score: 6,9/10


Lees ook:
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Marriage Story

Noah Baumbach ontleedt een huwelijk en begint waar het eindigt. Nicole (Scarlett Johansson) en Charlie (Adam Driver) doen hun uiterste best om als koppel uit elkaar te gaan en als familie samen te blijven.

Initieel lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Nicole en Charlie prijzen elkaars ouderschapskwaliteiten en schrijven elkaar epitheta toe als 'moedig' en 'briljant'. Hun scheiding willen ze het liefst informeel en vriendschappelijk regelen, maar dat is buiten het gerecht gerekend. Met hun echtscheidingsadvocaten in de aanslag leveren de twee een bittere strijd met hun zoontje Henry als onderpand.

Noah Baumbach ('The Squid and the Whale') breekt opnieuw harten met het bitterzoete, herkenbare 'Marriage Story'. De Oscarregen is alvast voorspeld voor Adam Driver en Scarlett Johansson, maar ook de rollen van de advocaten leveren enkele momentjes van genialiteit in handen van Laura Dern, Ray Liotta en Alan Alda.

Drama Noah Baumbach, met Scarlett Johansson, Adam Driver, Merritt Wever, Laura Dern, Ray Liotta en Alan Alda. Deze film is vanaf 6 december ook beschikbaar op onze Netflix.

IMDb-score: 8,4/10

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus, Familus of Minimus pack van Proximus TV en geniet van €2 korting!

Proxima

Alice Winocours ambitieuze derde film laat Sarah (een fenomenale Eva Green) balanceren tussen haar ambities als astronaut en haar dochter die zal achterblijven op aarde. Sarah maakt zich klaar voor haar vertrek naar het internationaal ruimtestation. Haar dagen zijn een en al krachttrainingen en zero-gravitysimulaties, maar het besef dat ze haar dochter zal moeten achterlaten houdt haar stevig met beide voeten op de grond. Eva Green zet een dijk van een performance neer als perfectionist Sarah, die naast haar schijnbaar stoïsche collega's Anton en Mike geen emoties mag vertonen. Haar dochter Stella is tegelijk haar Achilleshiel die zorgt dat ze haar cool verliest in cruciale situaties, als haar grootste motivator.

Winocour, die onder meer in 2015 de film 'Maryland' maakte met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, lijkt wel met opzet de vrouwelijke tegenhanger van James Grays 'Ad Astra' te hebben gemaakt, maar in plaats van maanpiraten en ruimte-dierenexperimenten grondt ze haar film in realisme. Een groot deel van 'Proxima' werd dan ook opgenomen in het European Space Agency. De score neemt legendarische componist Ryuichi Sakamoto ('The Revenant') voor zijn rekening.

Drama van Alice Winocour, met Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger en Aleksey Fateev

IMDb-score: 6,9/10

Chanson Douce

Myriam is moeder van twee en besluit op zoek te gaan naar een nanny. Na een aantal sollicitanten te hebben ontmoet huren zij en haar man Louise in. Al snel weet Louise de harten van de kinderen te veroveren en neemt ze een centrale plaats in binnen het huishouden. Steeds meer gaan de volwassenen en Louise op elkaar vertrouwen. Maar dan doet er zich een tragedie voor.

Misdaaddrama van Lucie Borleteau, met Karin Viard, Leïla Bekhti en Antoine Reinartz

IMDb-score: 6,5/10


Sympathie pour le diable

1992. De oorlog woedt in alle hevigheid in wat ex-Joegoslavië zal worden. Paul Merchant brengt verslag uit over het beleg van Sarajevo. Hij is een flamboyante dandy, heeft een grote mond, is een junkie, een provocerende sigarenroker en het archetype van een oorlogscorrespondent. De Fransman raast door Sniper's Alley in zijn witte Ford en vertelt meedogenloos de apathische westerse wereld over het aanhoudende bloedbad. In een stad waar alles beweegt, probeert Paul te leven, lief te hebben en te informeren. Hoeveel kan hij nog verdragen, voordat hij de wapens gaat opnemen?

Oorlogsfilm van Guillaume de Fontenay, met Niels Schneider, Vincent Rottiers en Ella Rumpf

IMDb-score: 7,2/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Frozen 2: Animatiefilm van Chris Buck en Jennifer Lee, met de stemmen van Kristen Bell, Jonathan Groff en Evan Rachel Wood (O.V.) / Aline Goffin, Elke Buyle, Govert Deploige, Guillaume Devos, Ivan Pecnik, Tania Kloek, Ludo Hellinx en Dieter Troubleyn
2. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
3. Le Mans 66: Biografisch actiedrama van James Mangold, met Christian Bale, Matt Damon en Caitriona Balfe
4. Countdown: Horrorthriller van Justin Dec, met Elizabeth Lail, Peter Facinelli en Anne Winters
5. Maleficent: Mistress of Evil: live-action avonturenfilm van Joachim Rønning, met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Imelda Staunton en Juno Temple

Bekijk ook:
De metamorfoses van Christian Bale
Joker: meesterlijk portet van een psychopaat
Joaquin Phoenix in tien films
De gemeenste Disneyslechteriken

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top