Deze programma's en films mag je dit weekend niet missen!

Films | Het is vrijdag 1 juli, de eerste dag van de zomervakantie! Dit is een uitgelezen moment om uit te kijken naar de beste, leukste of interessantste programma's en films op televisie. Proximus Pickx vlooide het televisierooster uit en vond de onderstaande kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Pretty Woman

Oorspronkelijk zou deze film een misdaaddrama worden over rijke mensen en prostitutie in Los Angeles, maar door toedoen van de toenmalige Disney-topman Jeffrey Katzenberg werd het scenario herschreven als een romantische komedie. Ingewijden beweren dat Katzenberg dit voorstelde omdat het zo goed klikte tussen hoofdrolspelers Richard Gere en Julia Roberts. Hoe dan ook betekende deze film een doorbraak in Hollywood voor Julia Roberts. Haar rol werd fel gesmaakt, ze won er onder meer een Golden Globe mee.

Bekijk ‘Pretty Woman’ op vrijdag 1 juli om 21u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Frontlinie - Niemandsland

In deze documentaire volgen we drie Kameroense vluchtelingen die in Cyprus asiel aanvragen. Ze beseffen niet dat sinds de invasie van Turkije in 1974 het eiland in tweeën is verdeeld en belanden in het niet-erkende Turkse gedeelte. Al gauw willen ze oversteken naar het Griekse deel van Cyprus, maar ze komen vast te zitten in de neutrale zone tussen de twee landsdelen. Ze worden daar gearresteerd door blauwhelmen van de Verenigde Naties en zitten nu al een half jaar in een tent in niemandsland. Alles verandert wanneer één van hen toch weet te ontsnappen uit deze desolate zone...

Bekijk ‘Frontlinie - Niemandsland’ op vrijdag 1 juli om 20u35 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: Inception

Voor een flinke dosis sciencefiction stem je vanavond af op Play4. We maken in de film kennis met Dom Cobb, een man die waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn kan stelen terwijl je slaapt. Hij is op de vlucht omdat hij in zijn thuisland wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw. Door zijn kennis wordt hij ingeschakeld als bedrijfsspion, tot hij op een dag de machtige zakenman Saito tegenkomt. Hij biedt hem een veel moeilijkere opdracht aan: inceptie, oftewel het inplanten van een idee in iemands bewustzijn.

Bekijk ‘Inception’ op zaterdag 2 juli om 23u05 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

A Few Good Men

In dit rechtbankdrama uit 1992 worden twee Amerikaanse mariniers beschuldigd van moord op één van hun vechtmakkers. Luitenant Kaffee (een rol van Tom Cruise) en commandant JoAnne Calloway (Demi Moore) krijgen de opdracht om de verdediging van de twee mannen op zich te nemen. Al gauw ontdekken ze dat ze hun carrière op het spel moeten zetten om de waarheid te achterhalen. Deze film is vooral memorabel vanwege de laatste scène, waarin Jack Nicholson een magistrale monoloog brengt. Onder meer de gevleugelde uitdrukking "You can't handle the truth" komt uit deze film.

Bekijk ‘A Few Good Men’ op zaterdag 2 juli om 22u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: Top Gun

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat 'Top Gun: Maverick' momenteel hoge toppen scheert in de filmzalen. Sommigen beweren dat de sequel zelfs beter is dan het origineel. Als je daar zeker van wil zijn, kan je vanavond op VTM3 kijken naar 'Top Gun'. De filmmakers gingen in 1986 tot het uiterste om de film zo realistisch mogelijk te maken. De Amerikaanse luchtmacht leende een reeks F-14-straaljagers uit en liet toe om te filmen op een vliegdekschip, ongezien voor die tijd. Eén keer liep het fout af: toen stuntman Art Scholl de tolvlucht van een straaljager probeerde te filmen, stortte zijn vliegtuigje in de oceaan. De film is opgedragen aan de overleden piloot. 

Bekijk ‘Top Gun’ op zondag 3 juli om 20u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

De Ambassade

België heeft ambassades en consulaten in de verste uithoeken van de wereld. Daar kunnen landgenoten terecht voor hulp in conflictsituaties, problemen met documenten, internationale huwelijken enzovoort. Dit programma biedt een blik achter de schermen en toont hoe een tussenkomst van de Belgische ambassade soms soelaas kan bieden. Deze week zien we hoe een Belg wordt gearresteerd op de luchthaven van Pnomh Penh in Cambodja. Ambassadeur Philippe organiseert een spoedvergadering om oplossingen te vinden om de man bij te staan.

Bekijk ‘De Ambassade’ op zondag 3 juli om 23u50 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top