December wordt een feestmaand op Pickx+

Series | Ook in de laatste maand van het jaar 2023 heeft de exclusieve zender Pickx+ heel wat verrassingen voor je in petto. Muzikaal spektakel, nieuwe (docu)series en de uitreiking van de European Film Awards wachten je op de komende maand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vlaanderen Muziekland

De muzikale karavaan van ‘Vlaanderen Muziekland’ is terug deze winter voor een feestje vol artiesten van eigen bodem op het overdekte Theaterplein in Antwerpen. Katja Retsin en Sverre Denis zijn opnieuw de gastvrouw en -heer van deze wintereditie. Op 29 november kon iedereen gratis de opnames meemaken. De hele avond lang brachten artiesten van eigen bodem (van ‘Vlaanderen Muziekland’-alumni zoals Stan Van Samang, Sandra Kim, Gio Kemper, Maksim, Willy Sommers en Slongs tot Garry Hagger, Wim Soutaer, Francisco, Olivia en Gene Thomas) er hun nieuwe hits, naast een verrassende internationale topartiest: Gavin James.

De wintereditie van 'Vlaanderen Muziekland’ is vanaf 14 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

European Film Awards

De European Film Awards worden al sinds 1988 jaarlijks uitgereikt en behoren tot de meest prestigieuze filmprijzen van ons continent. Enkel Europese films, regisseurs, producers en acteurs komen in aanmerking. Om de twee jaar wordt de uitreiking in Berlijn georganiseerd en dat is ook dit jaar het geval. En de hele ceremonie is live te volgen op Pickx+.

Grote kanshebbers om minstens één beeldje mee naar huis te nemen zijn het Franse ‘Anatomie d’une chute’, het Italiaans/Belgische ‘Io Capitano’ en het Fins/Duitse ‘Kuolleet Lehdet’ (‘Fallen Leaves’).

De uitreiking van de European Film Awards is op 9 december live te volgen op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Oudejaarsavond

Jong en oud kunnen op oudejaarsavond een feestje bouwen met Pickx. Voor de jongsten is er de Studio 100 Kids Party, een spetterend feestje vol spelletjes en optredens van hun favoriete Studio 100-helden, zoals K3, Samson en Marie, Nachtwacht en GameKeepers.

Iets oudere feestvierders kunnen het nieuwe jaar dan weer dansend inzetten met een nieuwjaarsset van een van de grootste dj’s die ons land rijk is: Netsky. 'Proximus presents: Celebration by Netsky' is een 75 minuten-durende show, rechtstreeks vanuit Los Angeles en op 31 december 2023 vanaf 23u45 te zien op Pickx+.

Wolf

De gloednieuwe zesdelige BBC-reeks ‘Wolf’ komt exclusief naar Pickx+. De reeks is gebaseerd op de Jack Caffery Thrillers, een boekenreeks van de begenadigde thrillerauteur Mo Hayder (zij schreef onder andere ook ‘De behandeling’, later verfilmd met Geert Van Rampelberg). Jack (Ukweli Roach) is een complexe inspecteur. Hij raakt gefascineerd door de duistere kantjes van zijn buurman, terwijl hij de gijzeling van een rijke familie in Wales moet onderzoeken. De twee verhaallijnen hebben aanvankelijk niets met elkaar te maken, maar hoe dieper Jack graaft, hoe meer verbanden hij kan leggen.

‘Wolf’ is vanaf 7 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Inside Nature’s Giants

De fascinerende documentairereeks ‘Inside Nature’s Giants’ is niet voor kijkers met een zwakke maag. In de reeks, geproduceerd voor het Britse Channel 4, neemt presentator en dierenarts Mark Evans ons mee voor de dissectie van enkele van de grootste dieren op aarde. Van een Aziatische olifant tot een walvis en een giraffe, door de dieren te dissecteren valt er eindeloos veel te leren over hoe die dieren leven.

‘Inside Nature’s Giants’ is vanaf 10 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

The Great Songwriters

Norah Jones, Bill Withers, Chuck D, Ryan Adams, Barry Gibb… Stuk voor stuk behoren ze tot de beste songschrijvers van de afgelopen eeuw. Sommigen werden wereldsterren, anderen bleven altijd in de schaduw staan van de artiesten die hun werk opvoerden. In ‘The Great Songwriters’ graaft Charlotte Leysen dieper in hun legendes om uit te vissen hoe ze het deden. Aan de hand van intieme interviews en exclusieve optredens krijgen we inkijk in het creatieve proces van legendarische songwriters, en krijgen enkele onderbelichte namen het plekje in de spotlights dat ze verdienen.

‘The Great Songwriters’ is vanaf 20 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

En meer!

En dat is nog niet alles, want er komt nog meer muzikaal spektakel op je af op Pickx+ in december. Zo krijgen we op 9 december een ode van Christoff aan zijn muzikale held Will Tura. Op 17 december duiken we achter de schermen bij de passages van muziekzender TMF in de legendarische danstempel Zillion in ‘TMF x Zillion’. En op 24 december krijgen we een familiemusical van Deep Bridge te zien, de kerstklassieker ‘A Christmas Carol’, met Lucas Van den Eynde als de verbitterde Ebenezer Scrooge.

Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top