‘Inspire’ dompelt je onder in de olympische queeste van Cynthia Bolingo

Sport | Op Pickx+ kan je vanaf 6 juni kijken naar de sportieve docureeks ‘Inspire’. Vijf afleveringen lang volg je daarin de voorbereidingen van de atlete Cynthia Bolingo voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Op haar weg naar de glorie passeert de sprintster langs verschillende iconische Belgische sporthelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inspire’ dompelt je onder in het sportieve en privéleven van Cynthia Bolingo, een atlete die vastberaden is om haar naam naast die van de grootste Belgische sporters ooit te schrijven. Op haar weg naar het grootste sporttoneel ter wereld laat ze zich met raad en daad bijstaan door ervaren medaillewinnaars en olympiërs, zoals Axel Merckx, John-John Dohmen, Dominique Monami en Elodie Ouédraogo. Ze delen wat voor hen de hoogtepunten uit hun carrières zijn en geven hun visie op de weg naar het succes.

Cynthia laat ons mee genieten en afzien tijdens haar zware voorbereidingen voor Parijs. De docureeks geeft werkelijk een ongeziene inkijk in het leven van een topatleet. In de vijf afleveringen zien we telkens een pakkend portret van de persoon achter de sport terwijl we de tegenslagen, opofferingen en de triomfen die erbij horen van op de eerste rij zien.

Ontmoeting met Axel Merckx

In de eerste aflevering, die je komende donderdag kan bekijken, gaat de sprintster te rade bij Axel Merckx. Nadat hij carrière probeerde te maken in het voetbal, heroriënteerde de zoon van Eddy zich naar het professionele wielrennen. Met zo’n familienaam had Axel heel wat te bewijzen, maar ondanks die last op zijn schouders is hij erin geslaagd om voor zichzelf naam te maken in het milieu.

De gewezen Belgische kampioen nam deel aan negen edities van de Ronde van Frankrijk en wist meerdere mooie successen te boeken. In 2004 behaalde hij zowat de grootste onderscheiding voor eender welke atleet: een medaille op de Olympische Spelen. Een prestatie die hem voor eeuwig een plaatsje geeft in de Belgische sportgeschiedenis, en iets dat Cynthia Bolingo maar al te graag wil evenaren.

In daaropvolgende afleveringen komen nog hockeyer John John Dohmen, gewezen sprintster Elodie Ouédraogo en voormalig tennisster Dominique Monami aan bod.


De eerste aflevering van ‘Inspire’ is te bekijken op donderdag 6 juni om 22u15 op de zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top