Historische fictie tot mysterieuze docu: de nieuwigheden in de tv-optie Pickx Mix in februari

Series | In februari krijgen Proximus-abonnees met de tv-optie Pickx Mix opnieuw heel wat onderhoudend en leerrijk kijkvoer te zien. Zo is er het laatste seizoen van de gelauwerde reeks ‘Peaky Blinders’, een reboot van een klassieke serie en een documentairereeks die het onverklaarbare probeert te verklaren. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Peaky Blinders – seizoen 6

Het zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’, de BBC-reeks van schrijver-regisseur Steven Knight, is meteen ook het laatste. Nog een laatste keer kunnen we de criminele levenswandel van Tommy Shelby (een magistrale Cillian Murphy) en zijn familie in Birmingham volgen. Het vijfde seizoen eindigde met een sisser, toen de Shelby’s in een goed blaadje probeerden te staan bij de fascist Oswald Mosley, met als doel om hem te elimineren. Maar die operatie draait uit op een fiasco, want Tommy heeft zijn tegenstander danig onderschat.

In het zesde seizoen trekt Tommy naar Noord-Amerika, waar het einde van de drooglegging nieuwe kansen biedt. Een oude tegenstander duikt weer op, waardoor Tommy met een nieuw gevaar af te rekenen krijgt. Hij raakt verwikkeld in een machtsspel met fascisten, vrijheidsstrijders en gangsters uit Boston. Ook in dit laatste seizoen blinkt de serie uit in grijze moraal, onderliggende spanning en complexe dynamieken. Tommy is ouder en wijzer, en handelt dus doordachter en minder gewelddadig, maar dat betekent niet dat bloedvergieten niet om de hoek loert.

Ontdek het zesde seizoen van 'Peaky Blinders' vanaf 14 februari op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

The Equalizer – seizoen 3

Deze serie, die geproduceerd werd voor de Amerikaanse zender CBS, is al de tweede reboot van een succesvolle reeks uit de jaren 80. In 2014 verscheen al de film ‘The Equalizer’, met Denzel Washington in de hoofdrol, en in 2018 en 2023 kwamen twee vervolgfilms uit. In deze serie is de hoofdrol voor een vrouw: Queen Latifah.

Zij speelt de rol van Robyn McCall, een gescheiden moeder van een tienerdochter en ex-CIA-agente die haar ervaring gebruikt om mensen te helpen die nergens anders heen kunnen. Tegelijk is ze op zoek naar verlossing van haar eigen demonen. In het derde seizoen wordt het voor McCall moeilijker dan ooit om haar privéleven en haar leven als beschermer van de zwakken gescheiden te houden.

Ontdek het derde seizoen van 'The Equalizer' vanaf 1 februari om 20u35 op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

The UnXplained with William Shatner

Presentator en Golden Globe- en Emmy Award-winnaar William Shatner, die je kan kennen uit series als ‘Star Trek’ en ‘Boston Legal’, werpt samen met historici, getuigen en ervaringsdeskundigen een licht op hoe het schijnbaar onmogelijke toch gebeurt.

Verloren beschavingen, mysterieuze verdwijningen, vampieren, weervolven en dodelijke sekten… 'The UnXplained' onderzoekt onderwerpen die de mensheid al eeuwen verbijsteren. Shatner roept de hulp in van wetenschappers en deskundigen om uit te vissen wat er echt gebeurde en waarom.

Ontdek 'The UnXplained with William Shatner' vanaf 5 februari op History, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top