Thrillers en technologie in maart op Pickx+

Series | Op de exclusieve zender Pickx+ kijk je in maart naar Britse, Portugese en Zweedse thrillers, maar ook naar een documentaire achter de schermen bij een ambitieuze autobouwer. Een overzicht van de niet te missen nieuwe programma’s op Pickx+ in maart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Malpractice – seizoen 1

Malpractice’ is een nieuwe serie geproduceerd voor de Britse zender ITV. Het prangend actuele verhaal volgt dokter Lucinda Edwards, tijdens de nasleep van een shift uit haar nachtmerries. Op een hectisch moment, waarbij een man met een wapen zwaait en ze een schotwonde moet verzorgen, overlijdt een patiënte die ze behandelde voor een overdosis. De vader van het slachtoffer is een invloedrijke advocaat en eist dat er een onderzoek ingelast wordt naar het gedrag van Lucinda. Heel haar carrière en privéleven worden omgewoeld, en gaandeweg worden problemen blootgelegd die veel verder gaan dan die ene noodlottige shift.

In de hoofdrol zien we actrice Niamh Algar, die we kennen van series als ‘Raised by Wolves’ en films als ‘The Wonder’. ‘Malpractice’ werd voor het eerst uitgezonden in april en mei van 2023 op ITV en werd daar met lof onthaald. De acteerprestaties, met name die van Algar, en de mengeling van ziekenhuisdrama met de stijl van een politiethriller, werden geprezen. Ook het scenario, van de hand van gewezen dokter Grace Ofori-Attah, werd genoemd als groot pluspunt. De serie is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar wel geïnspireerd door de vroegere carrière van Ofori-Attah.

'Malpractice’ is vanaf 8 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Project One

In 2015 begon autobouwer Mercedes-AMG aan een van hun meest ambitieuze projecten ooit. Ze wilden de technologie van een Formule 1-wagen toepassen in een hypercar, een sportwagen die wel gewoon de baan op mag. Het project werd met de grote trom aangekondigd en superrijken stonden in de rij om de auto van 2,5 miljoen euro te kopen, maar zo makkelijk ging het niet. Het was het begin van een jarenlange reis vol technologische doorbraken, teleurstellingen, geslaagde en mislukte experimenten. De auto werd meermaals uitgesteld en velen raakten ervan overtuigd dat die er nooit zou komen, maar in 2022 kwam de Mercedes-AMG One dan toch op de markt, en begon die records te breken op legendarische circuits zoals de Nürburgring, Hockenheimring en Red Bull Ring.

Een productieteam van Cutting Edge kreeg voor deze documentaire toegang achter de schermen bij de autobouwer. Ze spraken met ingenieurs, managers, softwareontwikkelaars en managers, maar ook met kopers van de auto en piloot Lewis Hamilton, en werpen een eerlijke blik op wat er gebeurde bij de ontwikkeling van de revolutionaire hypercar.

'Project One’ is vanaf 26 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

The Good Girls Club – seizoen 2

In ‘The Good Girls Club’ krijgen we een blik achter de schermen bij de meest prestigieuze (en fictieve) nachtclub van Lissabon. Het etablissement wordt gerund door eigenaar Vasco (Sérgio Gonçalves). Hij heeft een zaak uitgebouwd waar rijke en machtige klanten zich kunnen vermaken met alcohol, erotische fantasieën en luxe. Vasco is traditioneel en biedt weerstand aan de vele drugsdealers die zijn club frequenteren, maar moet tegelijkertijd ook het hoofd bieden aan zijn dochter, de koppige en ijskoude Vera die de club liefst zelf wil runnen.

Deze Portugese serie zit boordevol decadentie, sensualiteit en politieke machtsspelletjes. De serie is ook nog eens losjes gebaseerd op waargebeurde verhalen in het decadente nachtleven van Lissabon.

Het tweede seizoen van 'The Good Girls Club’ is vanaf 26 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Springvloed

Springvloed’ (origineel ‘Springfloden’) is een Zweedse politiedramaserie uit 2016, gebaseerd op de gelijknamige roman van Cilla en Rolf Börjlind. Julia Ragnarsson speelt de rol van Olivia Rönning, een rechercheur in opleiding die bij wijze van oefening een cold case moet bestuderen: de gruwelijke moord op een zwangere vrouw 25 jaar geleden. Zij werd tot aan haar nek begraven op het strand van een eiland, tot ze in de springvloed verdronk. Wanneer Olivia leert dat haar overleden vader aan de zaak werkte, raakt ze geobsedeerd. Ze besluit hoofdcommissaris Tom Stilton (gespeeld door Kjell Bergqvist) op te zoeken, die het onderzoek 25 jaar geleden leidde. Maar hij is intussen dakloos en heeft maar weinig zin om Olivia te helpen.

‘Springvloed’ is Scandinavisch politiedrama op z’n best. De serie werd gemaakt door hetzelfde productiebedrijf als ‘The Bridge’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste Scandinavische series ooit.

'Springvloed’ is vanaf 17 maart beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top