Documentaires en mysterie via Pickx Mix om het nieuwe jaar te starten

Series | In januari krijgen abonnees met de tv-optie Pickx Mix opnieuw heel wat leerrijk en entertainend kijkvoer voorgeschoteld. Denk aan meer verhalen in het ‘The Walking Dead’-universum, de kroniek van schattenjagers en een guitige mysteriereeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Walking Dead: Origins

De horrorserie ‘The Walking Dead’ is op een einde gekomen, maar de fans krijgen maar geen genoeg van de verhalen die zich in het universum van de serie afspelen. Getuige daarvan zijn de verschillende spin-offs, waaronder ‘The Walking Dead: Daryl Dixon’, waarvan binnenkort een tweede seizoen komt. Nieuw is de documentairereeks ‘The Walking Dead: Origins’, waarin de cast meer vertelt over belangrijke personages en impactvolle gebeurtenissen in de serie.

De docureeks bestaat uit vier afleveringen die telkens focussen op één personage, uiteraard met tekst en uitleg van de acteur en mensen van achter de schermen die meer achtergrondinformatie kunnen geven over de geschiedenis en motivaties van die personages. De afleveringen zijn gewijd aan Daryl Dixon (Norman Reedus), Maggie Rhee (Lauren Cohan), Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Carol (Melissa McBride).

Ontdek ‘The Walking Dead: Origins’ vanaf 22 januari elke maandag om 20u35 op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

The Curse of Oak Island

Over het beruchte Oak Island doen de wildste theorieën de ronde. Schattenjagers komen al sinds de 18de eeuw naar het eiland omdat legendes zeggen dat de schatten van de beroemde piraat Captian Kidd er verborgen waren. Sindsdien staken ook andere geruchten de kop op, over relikwieën, unieke manuscripten en de juwelen van Marie Antoinette, die allemaal op het eiland te vinden zouden zijn. Iedereen, van Franklin D. Roosevelt tot John Wayne, zou betrokken zijn geweest bij de zoektocht naar schatten.

De gebroeders Lagina uit Michigan houden zich al een lange tijd bezig met het mysterie. Oudere broer Rick is geobsedeerd door het ontrafelen van de geheimen van het eiland, dus gaf zijn broertje en Texaanse olieman Marty een fortuin uit om toegang tot het eiland te kopen. Tegenwoordig helpt een groeiend team van experts, "The Fellowship of the Dig", waaronder de befaamde Nederlandse theoreticus Corjan Mol, de broers bij hun speurtocht om het mysterie te ontrafelen. Deze zomer zullen ze dieper dan ooit in de buidel tasten om te graven en nieuwe technologie in te zetten. Maar een oude legende zegt dat het eiland vervloekt is…

Ontdek seizoen 11 van ‘The Curse of Oak Island’ vanaf 9 januari elke dinsdag om 20u35 op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix.

Queens of Mystery

Beth, Cat en Jane Stone zijn drie zussen die misdaadromans schrijven. Hun nichtje, Matilda, is brigadier-rechercheur. Met hun vieren zijn ze de ‘Queens of Mystery’, die hun diepe kennis over misdaden samenleggen om als ware detectives moorden op te lossen in het pittoreske Engelse dorp Wildemarsh.

Om de twee afleveringen pakken de 'Queens of Mystery' een andere moordzaak aan, maar doorheen de hele serie loopt het mysterie rond de verdwijning van Matilda’s moeder als rode draad. En dan is er ook nog de verhaallijn waarbij de drie tantes proberen om hun eeuwig vrijgezelle nichtje aan een date te helpen. ‘Queens of Mystery’ bestaat uit twee seizoenen van elk zes afleveringen en werd geprezen omwille van de guitige toon.

Ontdek ‘Queens of Mystery’ vanaf 2 januari op BBC One, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top