Dit mag je in maart verwachten in de Pickx Mix VOD-catalogus

Films |

Proximus-abonnees met de tv-optie Pickx Mix hebben toegang tot de exclusieve Pickx Mix VOD-catalogus. Daar zijn vanaf maart enkele nieuwe titels te vinden, van een komedie met Monica Bellucci tot een Franse animatiefilm over superhelden. Een overzicht van de nieuwigheden in de Pickx Mix VOD-catalogus in maart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ladybug & Cat Noir: The Movie

Als je een kind van tussen 6 en 12 jaar jong en een Netflix-abonnement hebt, ben je waarschijnlijk  bekend met ‘Ladybug & Cat Noir’, de Franse animatieserie over een tienermeisje dat Parijs redt als haar alter ego, de superheldin Ladybug. De tienerromantiek in de film komt met een stevige girl power-boodschap.

De Amerikaanse stemactrice Cristina Vee Valenzuela vertolkt Marinette, de onhandige kluns op school die totaal geen zelfvertrouwen heeft, totdat een wijze oude man haar op een avond een glimmend juweel overhandigt dat haar superkrachten geeft. Tegelijkertijd wordt haar schoolvriend Adrien Cat Noir. De twee tienerhelden moeten samenwerken om de Franse hoofdstad te redden, maar geen van beiden heeft een idee van de ware identiteit van de ander.

Het wordt nog ingewikkelder als Adrien verliefd wordt op Ladybug – zonder te beseffen dat zij eigenlijk Marinette is. De helden weten niet dat hun aartsvijand Hawkmoth eigenlijk de vader van Adrien is, een wereldberoemde modeontwerper; zijn groep superschurken bestaat onder anderen uit een mimespeler.

‘Ladybug & Cat Noir: The Movie’ is vanaf 7 maart beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Four Daughters

Op een dag verdwenen de twee oudste dochters van een moeder van vier. Haar twee kinderen sloten zich aan bij Islamitische Staat, zo bleek later. De Tunesische regisseur Kaouther Ben Hania maakte een uniek docudrama over een gezin dat uit elkaar wordt gerukt.

‘Four Daughters’ ontstond in 2016, toen een Tunesische vrouw genaamd Olfa Hamrouni het lokale nieuws haalde. Haar land faalde in de bestrijding van IS, klaagde ze aan. Ze smeekte de autoriteiten om haar dochters te repatriëren uit een Libische gevangenis waar ze vastzaten op verdenking van terroristische activiteiten.

Ben Hania trachtte om in het verleden van deze familie te graven, aanvankelijk door middel van een rechttoe rechtaan verité documentaire. Maar ze vond het formaat onvoldoende om de complexiteit van de situatie vast te leggen. Jaren gingen voorbij. Toen Ben Hania internationale erkenning kreeg voor haar Arabischtalige speelfilm ‘The Man Who Sold His Skin’ uit 2020 had ze de projecten voor het uitkiezen. Toch keerde ze terug naar Tunesië om opnieuw met Hamrouni en haar twee overgebleven dochters te praten, dit keer met een andere insteek: wat als ze actrices zouden inhuren om de vermiste zussen te vertolken?

Het resultaat is een zeer boeiende film die het docugenre naar een nieuw niveau tilt en focust op de diepere betekenis van familie, vrouwelijkheid, schaamte en radicalisering.

‘Four Daughters’ is vanaf 12 maart beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Mafia Mamma

In ‘Mafia Mamma’ geven Toni Collette en Monica Bellucci een feministische twist aan het maffiagenre dat doorgaans doorspekt is met toxische mannelijkheid. We volgen Kristin (Toni Collette), een Amerikaanse vrouw van in de vijftig wier leven op zijn kop wordt gezet op de dag van de begrafenis van haar Italiaanse grootvader, die ze nauwelijks kende.

Van de ene op de andere dag erft de vrouw, die tot nu toe keer op keer werd teleurgesteld door de mannen om haar heen – haar bedriegende man, haar zoon die haar in de steek liet voor zijn studie en haar seksistische baas – het bedrijf van haar grootvader en wordt ze een maffiabazin. In deze overwegend mannelijke omgeving moet ze respect zien te verdienen met de hulp van de enige andere vrouw in de clan, Bianca (Monica Bellucci). Tijdens dit proces komt ze oog in oog te staan met de harde en gewelddadige wereld van de maffia.

De glasheldere boodschap van de film draait rond vrouwelijke emancipatie. “Met ‘Mafia Mamma’ wilde ik toxische mannelijkheid een stevige trap in de ballen geven”, liet regisseur Catherine Hardwicke ondubbelzinnig verstaan in een interview met ‘Shondaland’. Ze putte inspiratie uit haar eigen ervaringen in Hollywood, waar ze meermaals met onrecht werd geconfronteerd.

‘Mafia Mamma’ is vanaf 28 maart beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top