Spanning en mysterie in de tv-optie Pickx Mix in juli

Series | Van een misdaadkomedie tot een documentairereeks die eeuwenoude mysteries probeert op te helderen: de tv-optie Pickx Mix heeft de komende maand alweer heel wat in petto voor Proximus-abonnees. Dit zijn onze kijktips voor juli in de tv-optie Pickx Mix!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Outlaws

Stephen Merchant, die samen met Ricky Gervais de revolutionaire comedyserie ‘The Office’ schreef, is zowel de bedenker als een van de hoofdrolspelers in ‘The Outlaws’. Voor het scenario baseerde hij zich op de ervaringen van zijn ouders, die werkten met veroordeelde criminelen die een taakstraf moesten uitoefenen. Daar kwamen volgens Merchant de meest uiteenlopende figuren samen, die tegen wil en dank moesten samenwerken. Dat is ook wat er gebeurt in ‘The Outlaws’.

In de serie voeren zeven delinquenten samen hun taakstraf uit door een gemeenschapscentrum te verbouwen. De serie begint heel lichthartig, met de oneliners, observaties en gevatte dialogen waarvoor Merchant bekend is, maar wordt dan merkbaar donkerder en spannender. De groep vindt namelijk een zak geld in het gemeenschapscentrum. Wanneer blijkt dat ze niet de enigen zijn die het geld in hun zakken willen steken, raken ze betrokken in een ware bende-oorlog. Veteraan-acteur Christopher Walken kruipt in de huid van een Amerikaanse dief, Merchant vertolkt een advocaat die in de problemen is gekomen. De serie is mee geproduceerd door Elgin James, de showrunner van ‘Mayans MC’ en zelf een hervormde gangster, en is intussen al aan zijn derde seizoen toe.

Ontdek 'The Outlaws' vanaf 28 juli op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Law & Order: Special Victims Unit

De politieprocedurale ‘Law & Order’ is een monument op de Amerikaanse televisie en staat erom bekend alle kanten van de wet te tonen. De spinoff ‘Special Victims Unit’ is al even iconisch. De serie ging in première in 1999 en is sinds 2019 de langstlopende primetime live action serie in de VS. De Amerikanen kregen begin dit jaar al het 25ste seizoen te zien, in ons land komt nu jaargang 23 op de buis.

‘Law & Order: SVU’, zoals deze spinoff vaak afgekort wordt, draait rond een bijzondere eenheid in het 16de district van de New Yorkse politie. Die eenheid richt zich op brutale seksuele misdaden, misbruik van minderjarigen, huiselijk geweld en mensenhandel, maar ook zaken van oudere slachtoffers die een aangepaste aanpak nodig hebben. ‘Law & Order: SVU’ toont de wereld dus niet van zijn fraaiste kant, door de ogen van de politiemensen die er een betere plek van willen maken. En bovendien zijn veel van de scenario’s uit het leven gegrepen, zij het wat opgesmukt om netjes op televisie te passen.

Ontdek 'Law & Order: Special Victims Unit' vanaf 9 juli op STAR Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

The UnXplained with William Shatner

'The UnXplained' is een non-fictie serie die de meest fascinerende, vreemde en onverklaarbare mysteries ter wereld probeert te onderzoeken. Presentator William Shatner, die je kan kennen uit series als Star Trek en Boston Legal, werpt samen met wetenschappers, historici, getuigen en ervaringsdeskundigen een licht op hoe het schijnbaar onmogelijke toch gebeurt.

Van mysterieuze structuren, zoals het Coral Castle in Florida, de Vloek van Oak Island en de vervloekte Witte Stad in Honduras, tot vreemde wezens en bizarre rituelen: ‘The UnXplained’ onderzoekt onderwerpen die de mensheid al eeuwen verbijsteren.

Ontdek 'The UnXplained with William Shatner' vanaf 29 juli op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top