Nieuwe films ontdek je in de VOD-catalogus van Proximus Pickx!

Films | De VOD-catalogus wordt deze maand opnieuw aangevuld met heel wat recente topfilms. Ontdek hieronder enkele titels die je niet mag missen, of je nu fan bent van zombiehorror of van muziek!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Human Voice

‘The Human Voice’ is op heden de recentste film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. De film vertelt het verhaal van een vrouw die de tijd ziet wegtikken terwijl ze tussen de koffers van haar ex-geliefde zit. Die beloofde dat hij zijn spullen zou komen ophalen, maar komt nooit opdagen. Hij liet ook zijn nerveuze hond achter, die niet lijkt te begrijpen dat zijn baasje hem in de steek laat. De film is dus het verhaal van twee wezens die moeten omgaan met het feit dat ze verlaten zijn. Almodóvar baseerde zich op het theaterstuk met dezelfde naam van Jean Cocteau. In de cast vinden we de geweldige Tilda Swinton (‘Young Adam’, ‘Burn After Reading’, ‘Snowpiercer’) terug in de hoofdrol.
 
‘The Human Voice’ ‘is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Alone

Alone’ is een film over een uitbraak van een zombievirus, maar is niet gewoon de zoveelste in het rijtje. In deze film zit hoofdpersonage Aidan namelijk helemaal alleen gebarricadeerd in zijn appartement wanneer de zombies aanvallen. Hij vecht niet zijn weg doorheen hordes geïnfecteerden, maar zoekt manieren om de batterij van zijn telefoon vol te houden en om aan proper water en voedsel te geraken. Hij is geen badass actieheld, maar een gewone kerel die probeert te overleven in de nieuwe wereld. En wanneer hij ontdekt dat een overbuur hetzelfde doet, ontstaat een samenwerking.
 
Deze film is gebaseerd op een scenario van Matt Naylor en verscheen voor het eerst in 2020. In hetzelfde jaar verscheen ook de Zuid-Koreaanse film ‘#Alive’ die gebaseerd is op hetzelfde scenario, maar toch enkele belangrijke wijzigingen doorvoerde. In de Amerikaanse versie speelt Tyler Posey (‘Teen Wolf’) de hoofdrol terwijl zijn vader John Posey (‘How to Get Away with Murder’) ook in de film zijn vader speelt.
 
‘Alone’ is vanaf 1 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
Georgetown

De Oostenrijkse acteur Christoph Waltz werd wereldbefaamd toen hij zowel voor Quentin Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ als voor ‘Django Unchained’ van dezelfde regisseur een Oscar, een BAFTA en een Golden Globe won voor de beste bijrol. Met de misdaadfilm ‘Georgetown’ nam de gevierde acteur voor het eerst de rol van de regisseur op zich, naast de hoofdrol.
 
De film is gebaseerd op de waargebeurde moord op de Duitse Viola Herms Drath, die actief was in de internationale politiek. In 2011, toen Drath 91 jaar oud was, werd ze dood teruggevonden. Haar tweede, veel jongere echtgenoot Gero Muth (In de film is de naam veranderd naar Ulrich Mott, gespeeld door Christoph Waltz) was de hoofdverdachte en werd later ook veroordeeld. De film is gebaseerd op het moordonderzoek.
 
‘Georgetown’ is vanaf 1 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Raya en de Laatste Draak

Lang geleden leefden mensen en draken vredevol samen in de magische wereld van Kumandra. Toen een kwaadaardige kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is die kwade kracht terug. Een enkele krijger, Raya, moet de legendarische laatste draak opsporen om zo het verdeelde land en de inwoners weer samen te brengen. Op haar reis ontdekt ze dat er meer dan een draak nodig zal zijn om de wereld te redden – zonder vertrouwen en teamwork staat ze nergens.
 
Deze nieuwe Disney-animatiefilm is van de hand van regisseurs Don Hall en Carlos López Estrada, coregisseurs Paul Briggs en John Ripa, producers Osnat Shure ren Peter Del Vecho en met stemmen van Kelly Marie Tran als Raya en Awkwafina als de laatste draak Sisu.
 
‘Raya en de Laatste Draak’ is vanaf 2 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Those Who Wish Me Dead

Taylor Sheridan is in Hollywood bekend als het brein achter de scenario’s voor razend spannende topfilms ‘Sicario’ en ‘Hell or High Water’. Voor ‘Those Who Wish Me Dead’ nam hij niet alleen een rol als schrijver, maar ook als regisseur op. En naar zijn gewoonte is ook deze film een thriller van formaat, waarin het net steeds nauwer sluit rond de hoofdpersonages.
 
Brandweervrouw Hannah (Angelina Jolie) ontfermt zich over de 12-jarige Connor (Finn Little), die in een bos op de vlucht is voor twee moordenaars (Nicholas Hoult en Aidan Gillen). Het jongentje heeft namelijk cruciale bewijzen van een gruwelijke moord. Met de huurmoordenaars op hun hielen en de steeds groter wordende dreiging van de bosbrand, proberen de twee samen te overleven.
 
‘Those Who Wish Me Dead’ is vanaf 8 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Tina

Tina Turner is en blijft de enige echte ‘Queen of Rock ‘n’ Roll’. De immens succesvolle zangeres reeg in de jaren 70 en 80 de wereldhits aan elkaar met nummers als ‘Proud Mary’, ‘Private Dancer’, ‘What’s Love Got to Do with it’ en ‘The Best’. Haar leven, en dan vooral haar relatie met Ike Turner, kende turbulente periodes. Dat pende ze zelf ook neer in haar autobiografie ‘I, Tina: My Life Story’ en de memoires ‘Happiness Becomes You’.
 
De nieuwe documentairefilm ‘Tina’ verhaalt over haar roemrijke carrière en biedt daarbij een unieke inkijk in haar leven. Ook zijn er beelden in opgenomen van concerten die nooit eerder op DVD zijn uitgebracht. Tina Turner omschrijft de film als een parallel voor haar memoires. Ook sterren als Angela Bassett en Oprah Winfrey komen aan het woord in deze film, die door de pers erg positief onthaald werd.
 
‘Tina’ is vanaf 12 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Tenet

Regisseur Christopher Nolan was naar verluidt al vijftien jaar aan het spelen met de ideeën in ‘Tenet’ toen hij in 2014 aan het scenario begon te schrijven. Nog eens vijf jaar later werd John David Washington (‘BlacKkKlansman’) gecast in de rol van de naamloze CIA-agent die door een mysterieuze overheidsorganisatie op missie gestuurd wordt. Een kleine twist: de organisatie toont hem hoe hij de tijd naar zijn hand kan zetten.
 
Christopher Nolan, het brein achter de kaskraker ‘Inception’, weet als geen ander hoe je een actiefilm maakt waar je weken na het kijken nog wakker van ligt. ‘Tenet’ is geen uitzondering, want je kan maar beter bij de les blijven bij deze film. Dankzij de spetterende actie, waarbij kogels niet alleen uit de wapens vliegen, maar ook erin, zou dat geen probleem mogen zijn.
 
‘Tenet’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Sons of Philadelphia

Een jongeman, Peter Flood, is getuige van de tragische verdwijning van zijn kleine zusje. Na het voorval probeert de familie wraak te nemen. Dertig jaar later blijft Peter achter met een trauma dat hem blijft kwellen. Zijn neef en bijna-broer, Michael, leidt een kleine kring van Ierse gangsters in Philadelphia, maar komt in gevaar als hij plots concurrentie krijgt. Voor Peter start dan een nieuwe cyclus van verraad en wraak, die zijn oude trauma's weer doet ontwaken.
 
De hoofdrol in deze film werd weggekaapt door Matthias Schoenaerts, die een uitmuntende Peter Flood neerzet. Naast hem speelt Joel Kinnaman als Michael Flood en de chemie tussen de mannen valt niet te ontkennen.
 
‘Sons of Philadelphia’ is vanaf 14 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top