Deze films kan je vanaf 9 juni bekijken in de cinema

Films | We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de cinemazalen gaan weer open! Reserveer je plaats, koop wat popcorn en ga er lekker voor zitten. Dit zijn enkele toppers die je te wachten staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cruella

Voordat ze Cruella De Vil werd, was Estella een tiener die ervan droomde naam te maken in de mode-industrie. Ze leefde als wees in het Londen van de jaren 70 en had geen geld, waardoor ze op straat belandde met haar twee partners in crime: Horace en Jasper, twee amateurdieven. Op een dag wordt ze opgemerkt door een mode-ontwerper, die haar vraagt een uniek stuk voor hem te maken. Estella's duistere kant neemt geleidelijk aan de bovenhand en ze wordt de Cruella de Vil die we allemaal kennen.
 
In deze Disney prequel speelt Emma Stone Estella/Cruella de Vil, terwijl Emma Thompson de angstaanjagende Barones von Hellman speelt, die Estella naar de duistere kant brengt. Craig Gillespie, bekend van het zeer succesvolle 'I, Tonya', is de regisseur.

Drunk

‘Drunk' vertelt het verhaal van een professor die midden in een midlifecrisis terechtkomt. Volgens de Noorse psychotherapeut Finn Skårderud, heeft de mens van nature een licht tekort aan alcohol in zijn bloed. Dus pas na een paar drankjes zouden we echt onszelf zijn. Martin en drie vrienden besluiten die theorie in praktijk te brengen en hun alcoholpromillage constant boven een bepaalde drempel te houden, in de hoop dat ze zo ten volle van het leven kunnen genieten. Hoewel het idee in het begin geweldig lijkt, vermoeden we dat de situatie snel zal ontaarden.
 
Een film van Thomas Vinterberg, met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. Tijdens de 93ste Academy Awards won de ‘Drunk’ de Oscar voor Best International Feature Film. De film is een samenwerking tussen Denemarken, Nederland en Zweden.

Honest Thief

In de hoop een deal te sluiten, stemt een professionele bankrover ermee in om al het geld dat hij gestolen heeft terug te geven in ruil voor strafvermindering. Maar wanneer twee FBI-agenten hem van moord beschuldigen, moet hij op de vlucht slaan om zijn naam te zuiveren en hen voor het gerecht te brengen.
 
Deze Amerikaanse actiethriller werd geregisseerd door Mark Williams en zet Liam Neeson neer als de dief die besluit zijn leven te beteren. Recensenten waren laaiend enthousiast over de acteerprestatie van Neeson.
 

The Misfits

Zelfs een federale maximaal beveiligde gevangenis kan Richard Pace, een briljante internationale dief, niet tegenhouden. Maar zijn gedurfde ontsnapping en bloedstollende achtervolging, waarbij hij de FBI en de politie ontwijkt, leiden ertoe dat hij wordt opgepakt door The Misfits, een bende van moderne Robin Hoods die sluwe dingen doet om de juiste redenen. De bekwame groep overtuigt Pace om zich bij hen aan te sluiten om de overval van de eeuw te plegen: het stelen van goudstaven die worden bewaard onder een van de best beveiligde gevangenissen op aarde en worden gebruikt voor het financieren van terroristische groeperingen wereldwijd.
 
‘The Misfits’, geregisseerd door Renny Harlin, brengt een nieuw team van buitenstaanders in de wereld van actie-avonturen.

Nomadland

De film die alle drie de grote Oscars won, wordt eindelijk hier uitgebracht! 'Nomadland', een unieke hybride van roadmovie, western, sociaal drama en documentaire, volgt bejaarde Amerikanen die op de weg leven nadat ze alles zijn kwijtgeraakt in de subprime-crisis. De 63-jarige Amerikaanse actrice Frances McDormand won de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol als weduwe op reis in de Verenigde Staten. De in China geboren Chloe Zhao werd de eerste niet-witte vrouw die de Oscar voor Beste Regisseur won. Tenslotte won de film ook nog de Oscar voor Beste Film.
 

Sons of Philadelphia

Een jongeman, Peter Flood, is getuige van de tragische verdwijning van zijn kleine zusje. Na het voorval probeert de familie wraak te nemen. Dertig jaar later, blijft Peter achter met een trauma dat hem blijft kwellen. Zijn neef en bijna-broer, Michael, leidt een kleine kring van Ierse gangsters in Philadelphia, maar komt in gevaar als hij plots concurrentie krijgt. Voor Peter start dan een nieuwe cyclus van verraad en wraak, die zijn oude trauma's weer doet ontwaken. 

De hoofdrol in deze film werd weggekaapt door Matthias Schoenaerts, die een uitmuntende Peter Flood neerzet. Naast hem speelt Joel Kinnaman als Michael Flood en de chemie tussen de mannen valt niet te ontkennen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top