Actueel of vermakelijk, dit zijn onze kijktips voor het weekend

Cultuur & kennis | Met de werkweek achter ons en weer enkele dagen rust in het verschiet rijst ook weer de vraag: is er iets te zien vanavond? Om je keuzestress te helpen verlichten, geeft Proximus Pickx enkele kijktips voor dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: I Am Greta

In de VS organiseert Joe Biden een (virtuele) klimaattop om de wereldleiders weer wakker te schudden over de opwarming van de aarde. Maar zoals we weten, doet de Zweedse Greta Thunberg al sinds 2018 net dat: mensen wakker schudden. Deze documentaire volgt de jonge Zweedse op haar missie en geeft duiding bij het hoe en het waarom van haar activisme. En het opmerkelijke ervan: de camera’s waren er al bij toen Greta nog alleen met haar protestbord op straat stond. De inspirerende opmars van één jonge vrouw met idealen die de oprichtster wordt van een globale beweging is van A tot Z in beeld gebracht.

‘I Am Greta’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Vrijdag: The Hobbit: An Unexpected Journey

Peter Jacksons beklijvende herwerking van het universum van Tolkien gaat nooit vervelen, ook al viel deze trilogie volgens sommigen wat langdradig uit. Het eerste deel, ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’, stelt ons voor aan de avontuurlijke Bilbo (Martin Freeman) die, lichtjes tegen zijn zin maar aangespoord door de tovenaar Gandalf, met een groep dwergen richting Lonely Mountain trekt. Daar waakt de draak Smaug over een enorme goudschat. Onderweg loeren echter heel wat gevaren, en ook het wezen dat het leven van Bilbo voorgoed zal veranderen en later de gebeurtenissen van ‘The Lord of the Rings’ zal veroorzaken: Gollum.

Bekijk ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: Chadwick Boseman: Portrait of an Artist

We namen afgelopen zomer veel te vroeg afscheid van de betreurde acteur Chadwick Boseman, die al enkele jaren met kanker worstelde maar daar in het openbaar niets van liet merken. Laat dat een eerste glimp zijn in de bijzonder sterke persoonlijkheid van de acteur, die in zijn laatste levensjaren nog stratosferische successen boekte. Op Netflix kan je sinds 18 april de korte documentaire ‘Chadwick Boseman: Portrait of an Artist’ bekijken. Dit weekend is hij de grootste kanshebber voor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol, dus er is geen beter moment om je in het leven van de acteur te verdiepen dan nu.

Ontdek ‘Chadwick Boseman: Portrait of an Artist’ nu op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Blind Getrouwd

Laat ons eerlijk zijn: in veel huishoudens zal de finale van de Croky Cup tussen Standard en Genk op staan. Maar voor wie geen voetbalfan in huis heeft, is er ook heel wat te zien. De laatste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ bijvoorbeeld! Vorige week viel al het beslissingsmoment van Hanne en Dave, nu is het aan Candice en Marijn (Candijn, zo u wil) en Nathalie en Dennis. Sven en Veerle gooiden eerder al de handdoek in de ring. Daarna komen de koppels enkele maanden later weer samen om een stand van zaken op te maken. Blijft het allemaal rozengeur en manenschijn voor Candice en Marijn, of blijft het woonplaatsprobleem een haar in de boter? En zal Nathalie toch die muur kunnen laten afbrokkelen die Dennis zo furieus met een sloophamer te lijf gaat?

Bekijk ‘Blind Getrouwd’ op zondag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top