Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, komedie, animatie, enkele opmerkelijke documentaires en vooral veel horror ... voor elk wat wils dus. De avonden zijn weer wat frisser, dus installeer je met een koel drankje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

The Witch in the Window

Simon, een gescheiden vader, gaat samen met zijn vervreemde twaalfjarige zoon Finn naar Vermont om een oude boerderij te repareren. Daar ontdekken ze de kwaadwillige geest van een vorige eigenaar, een beruchte wrede vrouw genaamd Lydia. Met elke reparatie die Simon doet, maakt hij haar geest ook sterker ... totdat een angstaanjagende ontmoeting hem laat twijfelen of hij zijn zoon kan beschermen tegen het kwaad dat zich in hun hoofd en harten baant.

Horrordrama van Andy Mitton, met Arija Bareikis, Greg Naughton en Alex Draper

The Witch in the Window
is vanaf 12 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Cats: op zoek naar Kattopia

Een kat genaamd Blanket woont al lang in een hoog flatgebouw in de stad met zijn zoon Cape. Die laatste is nieuwsgierig naar de buitenwereld. Op een dag besluit hij het huis te verlaten en gaat hij op avontuur om het legendarische kattenparadijs te vinden. Om zijn zoon te zoeken moet Blanket zijn angst overwinnen en zich verzoenen met zijn verleden, met de hulp van een papegaai.

Animatiefilm van Gary Wang, met de stemmen van Yufeng Li, Yanduo Yang en Emil Chau

Cats: op zoek naar Kattopia
is vanaf 12 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Family

Kate Stone leeft voor het werk en heeft zowel een hekel aan kinderen als aan sociale gelegenheden. Ze weet immers nooit hoe zich in zulke situaties te gedragen. Wanneer haar broer Joe terug in haar leven komt om over haar onhandige en gepeste nichtje Maddie te waken, vreest Kate het ergste.

Komedie van Laura Steinel, met Taylor Schilling, Bryn Vale en Brian Tyree Henry

Family
is vanaf 12 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Aftermath

The Aftermath speelt zich af in naoorlogs Duitsland in 1946. Tijdens de strenge winter arriveert Rachael Morgan (Keira Knightley) in de ruïnes van Hamburg om weer herenigd te worden met haar man Lewis (Jason Clarke), een Britse kolonel die de taak heeft om de verwoeste stad te herop te bouwen. Maar onderweg naar hun nieuwe huis ontdekt Rachael tot haar schrik dat Lewis een onverwacht besluit heeft genomen: ze zullen hun nieuwe huis delen met de vorige eigenaars, een Duitse weduwnaar (Alexander Skarsgård) en zijn getraumatiseerde dochter. In deze geladen sfeer maken vijandigheid en verdriet de weg vrij voor passie en verraad.

De film is gebaseerd op de internationale bestseller van Rhidian Brook, in Nederland uitgebracht als 'Het Huis in Kreiss Pinneberg' door Agathon/Meulenhoff Boekerij.

Drama van James Kent, met Keira Knightley, Alexander Skarsgård en Jason Clarke

The Aftermath
is vanaf 12 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Missing Link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link's lang verloren familie: de Yeti's.

Animatiefilm van Chris Butler, met de stemmen van Zoe Saldana, Hugh Jackman en Emma Thompson (O.V.) / Matteo Simoni, Peter Van Den Begin, Sien Eggers, Gert Lahousse, Griet Dobbelaere, Gert Winckelmans, Michael Pas, Charly Luske en Birgit Schuurman (Vlaamse versie)

Missing Link
is vanaf 13 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Vice

In de politieke nihilistische satire 'Vice' van Adam McKay kruipt Christian Bale glorieus in de huid van Dick Cheney, één van de belangrijkste vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush. Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

In 1963 was Cheney een Yale drop-out die zich 's avonds klem zoop in de lokale kroeg. Zijn vrouw Lynne geeft hem een bolwassing waarvan hij schijnbaar de rest van zijn leven moet bekomen. Van dan af aan zien we zijn glorieuze opkomst van antipathieke kluns naar vervanger van Donald Rumsfeld, chief of staff voor Gerald Ford, 'Congressman' voor Wisconsin tot Secretary of Defense voor George Bush, naast zijn lucratieve activiteiten bij Halliburton. Hij wordt neergezet als een berekend individu die de president gebruikt als een stroman voor controversiële handelingen. Hoewel enorm onderhoudend en grappig, wordt de litanie aan overtredingen niet uit de weg gegaan.

Christian Bale won dit jaar een Golden Globe in de categorie 'Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy'. Vice kreeg ook nog een Oscar voor 'beste Make-up'

Biografisch politiek satirisch drama van Adam McKay, met Christian Bale, Alison Pill, Amy Adams, Steve Carell en Sam Rockwell

Vice
is vanaf 14 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
De metamorfoses van Christian Bale

On the Basis of Sex

We krijgen maar niet genoeg van Ruth Bader Ginsburg: eind vorig jaar verscheen nog de documentaire 'RBG', en nu is ook de fictiefilm over haar leven.

Waar 'RBG' Ginsburg portretteert op het hoogtepunt van haar macht én als cultureel icoon en een inspiratie voor jonge vrouwen (en mannen) overal, is 'On the Basis of Sex' haar superhero origin story.

Ginsburg begon haar carrière aan Harvard als een van de negen vrouwen in een jaar van 500 studenten. Ze was toen al getrouwd met Marty en had zelfs al een dochtertje. Wanneer Marty gediagnosticeerd wordt met kanker en chemotherapie moet krijgen, verpleegt ze hem terwijl ze zowel zijn als haar lessen bijwoont en voor hun jonge dochter zorgt. Een powervrouw eerste klas.

Marty herstelt en Ginsburg haalt met glans haar diploma. Alleen wil geen enkel New Yorks advocatenkantoor een vrouw aannemen. Ginsburg neemt genoegen met een job als professor. Maar wanneer de jaren ’70 aankloppen en de vrouwenbeweging zijn opmars maakt, besluit ze dat het tijd is om het systeem van binnenuit te veranderen.

Biografisch drama van Mimi Leder, met Felicity Jones, Armie Hammer en Jack Reynor

On the Basis of Sex
is vanaf 14 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
Laat je inspireren door deze films over straffe vrouwen

Retrospekt

Mette is een vrouw die verblijft in een revalidatiecentrum en zich in de afsluitende fase bevindt. Hoewel ze gedeeltelijk verlamd is en haar spraakvermogen deels kwijt, is haar scherpe geest ongeschonden. Op een dag komt Rineke langs, die haar best doet Mette te overtuigen om tegen de man die haar ongeluk veroorzaakte te getuigen. In plaats van dat Mette revalideert, lijkt het tegendeel het geval: haar humor verdwijnt, haar wonden worden verser, ze sluit haar gezin uit en ervaart haar huidige situatie als onbekend. Onbegrip, desoriëntatie en angst nemen toe. Tijd blijkt achterstevoren weg te tikken. In een onwerkelijke roes van medicatie en pijn begint Mette nu pas aan haar revalidatie.

Drama van Esther Rots, met Circé Lethem, Teun Luijkx en Lien Wildemeersch

Retrospekt
is vanaf 14 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

#NoJoke

De meeslepende documentaire #NoJoke volgt muzikant Andrew Cole terwijl hij een sterrencast probeert te engageren voor een lied over de sensibilisering rond pesten. Hij spreekt ook met beroemdheden, experts en gaat de confrontatie aan met de geesten van zijn eigen verleden. De documentaire gaat veel verder dan de huidige anti-pestcampagnes en dringt door tot de kern van de zaak.

Heel wat van Andrews helden doen mee en verlenen hun steun aan het project met hun muziek en persoonlijke verhalen, belevenissen en ervaringen, en dat zijn niet van de minsten: Slash, Ozzy Osbourne, Lemmy, Jeff Goldblum, Sam Roberts, Robbie Krieger, Steve Vai, Chad Smith, Lights, Patrick Stewart, Jane Lynch, Charlie Sheen, Meat Loaf en nog vele anderen.

Documentaire van Manfred Becker

#NoJoke
is vanaf 14 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Batman: Hush

Batman en Catwoman bevinden zich op een liefdadigheidsevenement. Ze hebben het gezellig, maar daar komt verandering in als Batman opgeroepen wordt. De slechterik Bane heeft een kind gekidnapt en eist losgeld. Batman en Catwoman nemen het tegen Bane op en proberen het kind te redden. Ondertussen worden ze door iets of iemand in de gaten gehouden.

Animatiefilm van Justin Copeland, met de stemmen van Jason O'Mara, Jennifer Morrison en Jerry O'Connell

Batman: Hush
is vanaf 14 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Pet Sematary

Gebaseerd op de revolutionaire horrorroman van Stephen King, volgt Pet Sematary Dr. Louis Creed en zijn vrouw Rachel die samen met hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuizen. Daar ontdekken ze op een paar stappen van hun nieuwe huis een mysterieuze begraafplaats die verborgen ligt in het bos. Wanneer het noodlot toeslaat, wendt Louis zich tot zijn vreemde buurman Jud Crandall, wat een kettingreactie van onpeilbaar kwaad op gang brengt en angstaanjagende gevolgen met zich meebrengt.

Horrorfilm van Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, met Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow

Pet Sematary is vanaf 15 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Lees ook:
Bekijk 'Pet Sematary' nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx
De meest griezelige dieren uit de filmgeschiedenis
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices
Sidder en beef met de beste Stephen King-verfilmingen

Triple Threat

De dochter van een miljardair wordt het doelwit van een huurlingenkartel. Haar enige bescherming bestaat uit Payu, Jaka en Long Fei, waarvan twee strijdkrachten en een derde die gemotiveerd wordt door wraak. De drie moeten het opnemen tegen de professionele moordenaars en ervoor zorgen dat de vrouw in leven blijft.

Actiethriller van Jesse V. Johnson, met Tony Jaa, Iko Uwais en Tiger Hu Chen

Triple Threat
is vanaf 15 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Three Identical Strangers

Achter een kosmisch toevallige ontmoeting tussen twee derde van een van elkaar vervreemde drieling schuilt een donker geheim.

Bobby's universiteitservaring gaat een tikkeltje bevreemdend van start: hij wordt begroet door tientallen studenten alsof ze hem al jaren kennen. En dan noemt iemand hem Eddy. De jongens zoeken elkaar op en ontdekken al snel dat ze tweelingbroers zijn. Daarna meldt zich nog een derde broer, David. Maar voor de hartelijke hereniging kwam de betreurenswaardige scheiding. De jongens blijken niet toevallig in verschillende gezinnen te zijn terechtgekomen.

Documentaire van Tim Wardle, met Robert Shafran, Michael Domnitz en Howard Schneider

Three Identical Strangers
is vanaf 16 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Wake Up

Een man wordt wakker in een ziekenhuisbed in Oklahoma. Hij weet niet wie hij is, maar komt tot de ontdekking dat de politie naar hem op zoek is omdat ze denken dat hij betrokken is bij een reeks moorden. Met de hulp van een verpleegster, die in zijn onschuld gelooft, weet de man uit het ziekenhuis te ontsnappen. De twee gaan samen op zoek naar aanwijzingen.

Thriller van Aleksandr Chernyaev en Fedor Lyass, met Jonathan Rhys Meyers, Francesca Eastwood en William Forsythe

Wake Up
is vanaf 16 augustus beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top