Nu in de bioscoop (13 juni)

Films | In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Ocean's 8

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter vormen een team in de actie-komedie Ocean's 8. Vijf jaar, acht maanden, twaalf dagen ... en een beetje heeft Debbie Ocean (Sandra Bullock) moeten wachten op wat de grootste roof van haar leven moet worden. Als geen ander weet ze wat je daarvoor nodig hebt: experts. Samen met haar partner in crime Lou Miller (Cate Blanchett) stelt ze een team van specialisten samen, bestaande uit: juwelenmaakster Amita (Kaling), straatoplichtster Constance (Awkwafina), hekwerkexpert Tammy (Paulson), hacker Nine Ball (Rihanna) en modeontwerpster Rose (Bonham Carter). Het doel van deze roof is diamanten ter waarde van 150 miljoen dollar te stelen tijdens hét evenement van het jaar; het Met Gala. Echter, de diamanten schitteren wel om de hals van de wereldberoemde actrice Daphne Kluger (Hathaway), het stralende middelpunt van de avond. Het plan is waterdicht maar het team mag geen enkele fout maken om binnen te komen en onopgemerkt weer te vertrekken met de buit. In Ocean's 8 spelen ook James Corden als de verzekeringsdetective die de puzzel moet oplossen en Richard Armitage als Klugers onwetende date tijdens het gala.

Regisseur: Gary Ross
Met: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter, Matt Damon, Dakota Fanning
Genre: Actie, Misdaadfilm

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Truth or dare

Een studente waagt zich met vrienden aan het spel 'Doen, durven of waarheid'. Dat hadden ze beter niet gedaan, want het spel heeft dodelijke gevolgen. Bovennatuurlijke verschijnselen duiken op die de jongeren achternazitten en hun leven tot een hel maken. Diegenen die een leugen vertellen of een opdracht niet willen uitvoeren worden genadeloos gestraft.

Regisseur: Jeff Wadlow
Met: Lucy Hale, Posey Tyler, Violett Beane
Genre: Horror/Thriller

Deze film heeft een score van 4.7 op IMDb.

Disobedience

Het Engelstalige filmdebuut voor de Chileen Sebastián Lelio waagt zich opnieuw op onontgonnen gebied: een orthodox Joodse gemeenschap in Noord-Londen. Ronit, een jonge stijlvolle vrouw die in New York werkt als fotografe, keert naar haar geboortedorp terug om de begrafenis van haar vader bij te wonen. De man was een gerespecteerde rabbi. Ronit was zijn enige dochter. Ze ruilde destijds de verlammende rigide structuur van haar jeugd in voor een seculiere levensstijl. Een keuze die het hart van haar vader brak, en waarvoor ze zich steeds schuldig is blijven voelen. Ze kon de aantrekkingskracht voor haar beste vriendin Esti niet langer de baas. Wanneer ze elkaar zoveel jaren later opnieuw tegenkomen, wordt het duidelijk dat de vlam nog niet gedoofd is. Hun passie en de daarbij horende gemoederen laaien hoog op. Esti is intussen getrouwd met Dovid, de opvolger van de overleden patriarch.
'Disobedience' is veel meer dan een verboden liefdesverhaal . Het is een genuanceerde blik waarbinnen de grenzen van conventionaliteit en absurditeit bij de kijker worden gelegd. Een oprecht beresterk drama dat in deze tijden verplicht kijkvoer zou moeten zijn.

Regisseur: Sebastián Lelio
Met: Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola
Genre: Liefde / romantiek, Drama

Deze film heeft een score van 6.8 op IMDb.

Troisièmes Noces

Martin is een grillige 50-jarige homoseksueel. Zijn vriend kwam recentelijk om in een auto-ongeluk, waarbij hij ook betrokken was. Hij heeft het er zichtbaar heel moeilijk mee en het is duidelijk dat dit een loodzwaar rouwproces zal worden. Door het overlijden komt hij bovendien ook financieel in nauwe schoentjes te staan en dreigt hij hun geliefde huis te verliezen. Via een vriend krijgt Martin een lucratief voorstel om een schijnhuwelijk aan te gaan met een twintigjarige Congolese vrouw genaamd Tamara. Deze twee tegenpolen zullen hun liefde geloofwaardig moeten maken voor de migratie-autoriteiten, en door te doen alsof, zullen ze uiteindelijk van elkaar houden... op hun eigen manier. Naar het boek 'Het derde huwelijk' van Tom Lanoye.

Regisseur: David Lambert
Met: Bouli Lanners, Rachel Mwanza, Eric Kabongo, Virginie Hocq
Genre: Komedie, Drama

Les Dents, Pipi et au Lit (The Full House)

Antoine is een verstokte vrijgezel, feestbeest en verleider. Hij woont in een prachtig appartement in Parijs met Thomas, zijn kamergenoot. Wanneer Thomas vertrekt om in Los Angeles te gaan wonen, vindt hij voor Antoine een nieuwe kamergenoot om hem te vervangen... "Jeanne, 1m70, blauwe ogen". Als de beschrijving Antoine doet kwijlen, weet hij nog niet dat de charmante Jeanne niet alleen verhuist. Ze is vergezeld van haar twee kinderen: Théo, 8 jaar, en Lou, 5 jaar.

Regisseur: Emmanuel Gillibert
Met:  Arnaud Ducret, Louise Bourgoin, Timéo Bolland
Genre: Komedie

Deze film heeft een score van 5.5 op IMDb.

The Place

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn klanten, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden, etc. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen Bovendien lijkt de naamloze man alles perfect onder controle te hebben, tot meerdere taken door elkaar beginnen te lopen.

Regisseur: Paolo Genovese  
Met: Valerio Mastandrea, Marco Giallini, Alessandro Borghi  
Genre: Drama, Komedie

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb.

Hotel Salvation

Een onheilspellende droom doet de 77-jarige Dayanand Kumar beseffen dat zijn einde nadert. Hij vertelt het zijn zoon. Om de cyclus van wedergeboorte af te maken en de zaligheid te bereiken, wil hij sterven in Varanasi. Als trouwe zoon ziet Rajiv zich genoodzaakt aan de wens van zijn volhardende vader gehoor te geven en zijn normale leven even te laten voor wat het is. Ze checken in bij hotel Mukti Bhawan (Hotel Salvation) in Varanasi, een hotel voor mensen die daar willen sterven. De dagen daarop is Rajiv bezig met zijn verantwoordelijkheden thuis en bloeit zijn vader juist op in het hotel.

Regisseur: Shubhashish Bhutiani
Met: Adil Hussain, Lalit Behl, Geetanjali Kulkarni
Genre:  Drama, Komedie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb.

Volontaire

Laure is 23 jaar oud. Ze is naar zichzelf op zoek. Na haar literaire studie trad ze toe tot de Franse marine als communicatiemedewerkster. Het is in de marine dat ze een structuur en oriëntatiepunten zal vinden. Ze wordt sterk en volhardend. Zo zal ze veel leren en haar plaats vinden.

Regisseur: Hélène Fillières
Met: Diane Rouxel, Lambert Wilson, Corentin Fila
Genre: Drama

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb.

Top 5: 1. Jurassic World: Fallen Kingdom

Het is vier jaar geleden dat het pretpark en luxe resort Jurassic World werd vernietigd door ontsnapte dinosaurussen.
Terwijl de dinosaurussen probeerden te overleven in de junlge werd Isla Nubar verlaten door de mens. Wanneer de slapende vulkaan op het eiland opnieuw tot leven komt, plannen Owen en Claire een missie om de resterende dinosaurussen te redden vooraleer ze uitgestorven zijn. Owen wil absoluut Blue, zijn hoofdraptor, terugvinden. Claire maakt er haar missie van om deze wonderbaarlijke wezens te redden. Eens aangekomen op het door lava geteisterde eiland, onthult hun expeditie een samenzwering die onze planeet kan vernietigen.

Regisseur: J.A. Bayona
Met: Chris Pratt, Bryce Dallas, Ted Levine  
Genre: Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.1 op IMDb.

De beste dinomusea ter wereld

Top 5: 2. Solo : A Star Wars Story

'Solo: A Star Wars Story' volgt de avonturen van de jonge smokkelaar Han Solo in de periode voor hij zich aansluit bij het verzet. Samen met zijn mentor Tobias Beckett werkt hij voor het Keizerrijk. Door middel van een reeks uitdagende avonturen in een duistere en gevaarlijke criminele onderwereld ontmoet Han Solo zijn toekomstige co-piloot Chewbacca. Samen treffen ze de beruchte gokker Lando Calrissian, tijdens een reis die de loop zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden van de Star Wars-saga.

Regisseur: Ron Howard
Met: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke
Genre: Actie, Science-Fiction

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb.

'Solo: A Star Wars Story' presteert onder de verwachtingen

Top 5: 3. Deadpool 2

Marvel's grofgebekte huurling is terug! Groter, beter en nog vaker zonder broek dan ooit tevoren. Wanneer er een supersoldaat met een moorddadige missie arriveert, wordt Deadpool gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn. Dit alles terwijl hij iedereen er 50 tinten grijs van langs geeft. Want soms moet je het vuil spelen om het goede te doen.

Regisseur: David Leitch
Met: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz
Genre: Actie

Deze film heeft een score van 9.2 op IMDb.

Top 5: 4. Mon Ket

Dany Versavel heeft problemen met zijn zoon Sullivan, die op 15-jarige leeftijd geen vader meer wil die de stoere held uithangt achter de tralies. Voor Dany is zijn "ket" zijn leven, hij wil hem onder geen beding kwijt en dus beslist hij vroegtijdig uit de gevangenis te ontsnappen. Tussen al zijn escapades, intriges en kleine momenten van geluk, zijn er zoveel dingen om hem te leren. Een leerschool naar zijn evenbeeld. Gewapend met het breekijzer, zonder angst en onversaagd. Maar daar waar men het ergste kan vrezen, zit het beste misschien welverborgen...

Regisseur : François Damiens
Met : François Damiens, Christian Brahy, Matteo Salamone
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.1 op IMDb.

Top 5: 5. Avengers: Infinity War - Part I

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel's Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Regisseurs : Joe & Anthony Russo
Met : Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Tom Holland, Chris Pratt, Benedict Cumberbatch, Josh Brolin, Tom Hiddleston, Idris Elba, Zoe Saldana, Chadwick Boseman, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Paul Bettany, Karen Gillan, Benicio Del Toro, Jon Favreau, Don Cheadle, Gwyneth Paltrow, Peter Dinklage, Michael Douglas
Genre : Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 9.3 op IMDb.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top