The Lion King: visueel verbluffende kopie van het origineel

Kids | Met de remake van The Lion King heeft Disney de kassa dit jaar weer flink laten rinkelen: de film bracht maar liefst 1,6 miljard op wereldwijd en is zo de meest succesvolle animatiefilm allertijden. Wie de film nog niet gezien heeft, kan The Lion King vanaf 22 november met het hele gezin bekijken via de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: een aanrader!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwe live-actionversie van The Lion King door regisseur Jon Favreau is een hondstrouwe kopie van de originele tekenfilm. Het verhaal is dan ook identiek aan de film uit 1994 en start wanneer er een toekomstige koning geboren wordt in de Afrikaanse savanne. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer - en voormalig erfgenaam van de troon - heeft zijn eigen plannen...

Dankzij de fotorealistische CGI-technieken spatten de dieren levensecht van het scherm. Nooit eerder was Simba zo schattig: die knipperende oogjes, die zachte pels, die spartelende pootjes, ... Het ziet er allemaal fantastisch uit, maar door het realisme gaan de emoties misschien wel wat verloren. Natuurlijk blijft het spannend wanneer Simba op het olifantenkerkhof terecht komt en zit je op het puntje van je stoel wanneer hij in een stormloop van gnoes verzeild raakt. Het afscheid van koning Mufasa blijft hartverscheurend, maar gelukkig blijft ook de humor van Timon en Pumbaa intact.

Een van de belangrijkste troeven van The Lion King is de straffe soundtrack met nummers van Elton John en Tim Rice, denk maar aan I Just Can't Wait to Be King, Be Prepared en natuurlijk Circle of Life, Hakuna Matata en Can You Feel the Love Tonight. Nieuw op dat vlak is Spirit van Beyoncé, die de rol van de volwassen Nala voor haar rekening neemt. Andere rollen zijn voor Donald Glover (Simba), Chiwetel Ejiofor (Scar), John Oliver (Zazu), Seth Rogen (Pumbaa) en Billy Eichner (Timon).

Of je The Lion King nu herontdekt uit nostalgie of voor het eerst ontdekt: het blijft de moeite voor zowel groot als klein!



The Lion King is vanaf 22 november beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx voor 4,99 euro.

Je kan deze film op twee manieren vinden op je tv-decoder:
Via je startscherm ga je naar 'films & series'
Of druk op de 'On demand'-knop van je afstandsbediening en ga naar 'films'

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top